Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Zo bereidt u zich financieel voor op een zorgeloze reis

Een goede financiële voorbereiding voor op reis: 3 tips

De vakantie staat voor de deur en voor veel mensen blijft dat hét moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse ratrace. Ontdek een paar financiële tips om zorgeloos te reizen.

1. Een goede voorbereiding is key

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook wanneer u op reis vertrekt. Informeer u daarom op voorhand al over het land van uw bestemming. Wat zijn de gemiddelde prijzen van de horeca? Zijn fooien gebruikelijk? Zijn er activiteiten of excursies die u wil doen en wat kosten die? Aan de hand daarvan kan u eventueel een dagbudget opstellen, maar ook zonder vooropgesteld budget is het handig om een kleine inschatting van de kosten te maken. Daar kan de Beobank Mobile App u goed bij helpen, zowel voor als tijdens uw reis.

2. Betaal ook slim op reis

Anno 2023 hebt u geen bergen cash geld nodig, maar een beetje is altijd handig. Soms is het namelijk niet mogelijk om met een debet- of kredietkaart te betalen en dan is het handig als u cash op zak hebt, zeker in landen buiten de eurozone. Neem dus wat geld mee voor kleine betalingen en haal ter plaatse af en toe geld af aan een automaat. Hebt u vreemde valuta1 nodig? Ook die kan u op voorhand bestellen bij uw bank en ophalen voor vertrek. Zo hebt u meteen cash op zak om bijvoorbeeld de taxi naar uw hotel te nemen.

U wil op reis natuurlijk niet de hele tijd geld afhalen. Bovendien is betalen met uw debet- of kredietkaart ook de veiligste optie. Goed om weten: in Europa aanvaarden zo goed als alle winkels uw Beobank-debetkaart. Maar ook een kredietkaart is handig en soms zelfs noodzakelijk. Met de Elite Travel Mastercard2 van Beobank vertrekt u steeds zorgeloos op reis. Wil u de kosten beperken als u geld afhaalt? Haal dan liever grotere bedragen af, zodat u de transactiekosten maar een keer hoeft te betalen.

3. Regel uw geldzaken via de Beobank Mobile App

We schreven het hierboven al: de Beobank Mobile App is een handige tool om u voor te bereiden op uw vakantie. U kan er geld mee overschrijven van uw spaar- naar uw betaalrekening, contact opnemen met uw adviseur of uw online uittreksels activeren. En ook op reis komt de app goed van pas. In een handomdraai checkt u uw saldo, u kan uw uitgaven opvolgen dankzij onze budgetbeheerfunctie, checken of u de limiet van uw kredietkaart nog niet overschreden hebt, … U vindt alle functies in één app terug zodat u zich geen seconde zorgen hoeft te maken.

Financiële voorbereiding: check! En dan nu … genieten.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Enkel deze 11 deviezen worden behandeld bij Beobank: CAD (Canada), CHF (Zwitserland), DKK (Denemarken), GBP (Groot-Brittanië), NOK (Noorwegen), SEK (Zweden), USD (USA), AUD (Australië), HKD (Hong Kong), JPY (Japan) en NZD (Nieuw-Zeeland). 

Kredietopening van onbepaalde duur onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.

Reizen in alle gemoedsrust?

Ontdek de Elite Travel Mastercard

Hoe kunnen we u helpen?