Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Hoe beveiligt u uw woning tegen inbraak?

Woning beschermen

Uw huis en uw inboedel zijn allicht uw kostbaarste (materiële) bezit. Niet verwonderlijk dus dat u deze graag zo goed mogelijk wil beschermen, bijvoorbeeld tegen diefstal. Met een beetje gezond verstand, enkele technische hulpmiddelen en een goede verzekering komt u een heel eind.

Een inbraak: liever voorkomen

Thuiskomen in een leeggestolen huis… Geen mens die dit wil meemaken. En toch gebeurt het vaker dan u denkt. Gemiddeld werden er in 2021 zowat 93 woninginbraken per dag gepleegd in ons land, dat zijn de meeste recente cijfers die voorhanden zijn. Dat cijfer is wel al een tijdje aan het dalen, maar dan nog: geconfronteerd worden met een inbraak in uw huis is allesbehalve prettig. Niet alleen is er het feit dat u kostbare goederen verliest, het idee dat er wildvreemden in de woning hebben rondgelopen is voor veel mensen een zware psychologische dobber.

Weg met de dief

De beste tips om uw woning te beveiligen, zijn ook de eenvoudigste: blijf waakzaam en pas enkele voorzorgsmaatregelen elke dag toe, als een soort reflex. Controleer bijvoorbeeld of alle deuren en vensters goed gesloten zijn vóór u uw woning verlaat. Probeer te denken als een inbreker en spoor de zwakke plekken op. De beste gepantserde deur ter wereld kan u niet redden als even verderop een venster niet goed sluit. Weet ook dat inbrekers graag alles gebruiken wat ze vinden om via de eerste verdieping binnen te geraken: ladders, stellingen, tuinmeubels… Die bewaart u dus best in een (afgesloten) tuinhuisje.

Gaat u op vakantie? Wees dan discreet over de data waarop er niemand in huis is. Uw Facebookvrienden hoeven dit niet te weten. Probeer in die periode ook te simuleren dat er iemand thuis is: laat enkele lampen aan of, nog beter, schakel deze aan en uit met schakelklokken. Heeft u een domoticasysteem? Dan is zo’n functie vaak ingebakken. En als u rolluiken hebt, laat u deze uiteraard naar beneden.

Telebewaking helpt beter dan een waakhond

Om 24 uur per dag beschermd te zijn, ook als u niet thuis bent, kunt u een alarmsysteem of telebewakingsysteem laten installeren, zoals Beobank Home Secure1. Zeker interessant als uw wijk of appartementsgebouw onlangs ongenode en ongewenste gasten over de vloer heeft gekregen. De inbraakdetectoren in uw woning waarschuwen rechtstreeks de centrale, die dan contact met u opneemt om na te gaan wat er aan de hand is. Als u voor langere tijd afwezig bent, kunt u zelfs een bewakingsdienst inschakelen voor nog meer veiligheid en toezicht. Tot slot is het zeker ook een goed idee om uw wijkagent of het lokale politiekantoor in te lichten dat u op vakantie gaat. Zij zullen graag een extra oogje in het zeil houden.

Goed verzekerd = gemoedsrust

Is het ondenkbare gebeurd en bent u slachtoffer geworden van een ongeluk? Dan kan de Beobank Woningverzekeringvan ACM Belgium NV, die is afgestemd op uw situatie en behoeften, een enorm verschil maken bij een inbraak of een schadegeval (brand, waterschade, storm, natuurramp, …). Zo’n verzekering helpt ook wanneer de gebeurtenis bij u gevolgen had voor derden, bijvoorbeeld wanneer een brand oversloeg naar het huis van de buren.

Hoeveel een goede verzekering kost, is afhankelijk van de oppervlakte van uw woning en de waarde van het huis en de inboedel. Het is uiteraard belangrijk om hier een juiste waarde op te kleven, zodat u in geval van schade een correcte en volledige uitbetaling krijgt. Uw verzekeraar kan u hierbij helpen.

Wilt u meer weten over de Beobank Woningverzekering2 van ACM Belgium NV? Neem contact op met uw Beobank-adviseur of maak een simulatie voor uw premie. Raadpleeg eerst het informatiedocument.

Uw woning beter beschermen?

Ontdek Beobank Home Secure*

Meer info

1* Beobank Home Secure is een service beheerd door Euro Protection Surveillance NV – Naamloze Vennootschap met een kapitaal van 6.000.000 euro – RPR Brussel - BTW BE 0679.698.103 – Internationalelaan 55D, 1070 BRUSSEL – IBAN: BEOBANK - BE23 1096 6746 2291 - BIC: CTBKBEBXXXX. Vergunning als onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen uitgereikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken overeenkomstig de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid. Verbintenis voor minstens 12 maanden. Diensten aangeboden aan particulieren onder voorbehoud van de voorwaarden en beperkingen in de algemene voorwaarden. Verbintenis voor minstens 12 maanden.  

2 De Beobank Woningverzekering is een product van ACM Belgium NV, verdeeld door Beobank, als verbonden verzekeringsagent van ACM Insurance. 

Deze verzekering is onderschreven bij ACM Belgium NV, verzekeringsonderneming erkend onder de code 0964 - RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de naam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel. IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB.Toegelaten onder codenummer 0964 voor de taken 1a, 2, 3, 8, 9, 10a, 13, 16, 17 en onderworpen aan het toezicht van de NBB (Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be en de Autoriteit voor financiële dienstenen markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be

Hoe kunnen we u helpen?