Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Goed budgetbeheer? Dat begint met kijken, handelen en (vooral) advies vragen!

Hoe doet u dat, nu voluit leven en toch de toekomst voorbereiden?

Loopt u rond met dromen en plannen voor morgen? Een uitgekiend budgetbeheer maakt veel meer mogelijk dan u denkt! Werken aan uw toekomst en u wapenen voor eventuele tegenvallers? Check! 

Weet u niet meteen waar u moet beginnen? Met wat goede raad en professionele begeleiding stelt u in een-twee-drie een haalbaar budgetbeheer op. Wij geven u alvast een paar tips. 

Haal alle losse eindjes uit uw budget

Neem om te beginnen uw financiële situatie nauwkeurig onder de loep. Kent u (al) uw uitgaven en inkomsten? Denk hierbij aan uw vaste kosten (huur, energie, telecom, …) en courante uitgaven (zoals voeding), maar ook aan de meer occasionele uitgaven (zoals reizen). Exact weten hoeveel u per maand en per jaar verdient en uitgeeft, is immers essentieel voor een goed budgetbeheer. Hebt u een gezin? Breng dan ook de inkomsten en uitgaven van uw gezinsleden in kaart om een volledig overzicht te krijgen. We geven u graag nog enkele eenvoudige tips voor een efficiënt gezinsbudget en om die peperdure schoolfactuur onder controle te houden.

Bepaal vervolgens welk budget u nodig hebt om de toekomst gerust tegemoet te zien. Met welk percentage van uw inkomsten betaalt u uw basisuitgaven? Hoeveel moet u sparen om een appartement of auto te kopen of een mooie reis te maken? Uiteindelijk komt het erop aan om een mooi evenwicht te vinden tussen gierigheid en verspilzucht.

Tijd voor actie … maar hoe?

Elke situatie is anders. Hoe groot is uw budget? Hebt u al eerder gespaard? Hoe ambitieus zijn uw plannen? Uw budget optimaliseren kan op twee manieren: door uw kosten te verlagen of uw inkomsten te verhogen. Open om te beginnen de jacht op “onnodige” uitgaven: een fitnessabonnement dat u al maanden niet meer gebruikt, een streamingkanaal waar u niet meer naar kijkt, ... De kans is echter groot dat u alleen zo niet voldoende middelen vrijmaakt om uw dromen te laten uitkomen, vooral omdat er altijd wel onverwachte uitgaven op de loer liggen. Sparen en toch van het leven blijven genieten: het is niet altijd evident.

U staat er nooit alleen voor … win advies in!

Een evenwichtig budget is cruciaal, maar in de praktijk lang niet altijd eenvoudig. Haal er dus zeker een professional bij als u niet vooruitgeraakt. Uw Beobank-adviseur beschikt over de juiste kennis en instrumenten om u bij te staan met uw budgetbeheer. Hij of zij helpt u graag verder tijdens een persoonlijk gesprek.

Vertel eerst openlijk over uw situatie en plannen. Zijn die bescheiden of ambitieus? Uw adviseur luistert altijd aandachtig, zonder vooroordeel. Want wie is er beter geschikt dan uw vaste adviseur om u op lange termijn te begeleiden? Om samen na te denken en oplossingen te vinden die bij u passen? Om uw budget in evenwicht te houden en toch uw dromen te doen uitkomen?

U kan dus altijd rekenen op uw adviseur. Bepaalde formaliteiten kan u eenvoudig digitaal afhandelen, maar om uw dromen en plannen te bespreken, staat uw adviseur klaar.  Wij willen maar één ding: u deskundig begeleiden. Daar zetten wij ons elke dag opnieuw voor in.

Wist u dat onze app een gratis Budgetbeheer-functie heeft?

Ontdek het hier

Hoe kunnen we u helpen?