Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

BA, Mini Omnium, Full Omnium, … hoe kiest u uw autoverzekering?

Welk type autoverzekering kiest u voor uw nieuwe wagen?

Welk type autoverzekering kiest u? Soms raakt u het spoor bijster, zoveel verzekeringsformules zijn er. Wij zetten u op weg met deze minigids.

Dit jaar geen Autosalon, maar misschien profiteert u toch van de saloncondities bij de dealers om een nieuwe auto te kopen. Is het een elektrische, hybride of een met verbrandingsmotor? In elk geval: proficiat! Denk ook aan uw autoverzekering want die is in België verplicht. Maar welke verzekeringsformule is ideaal voor uw voertuig?

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, ook wel “BA Auto” genoemd

Bekijk de verplichte BA Autoverzekering als het absolute minimum. U hebt zo’n burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor uw auto nodig als u betrokken raakt bij een ongeval of bij een ander schadegeval. Als u een ongeval veroorzaakt, vergoedt uw verzekeringsmaatschappij de materiële schade en lichamelijke letsels die u aan derden toebrengt. Maar let op: niet alle BA Autoverzekeringen bieden hetzelfde. Zo krijgt u bij de Beobank BA Autoverzekering van ACM Belgium NV* bijvoorbeeld ook bijstand, 24 u/dag en 7 dagen/week. De formule omvat pechverhelping en slepen naar een garage in uw buurt en zelfs een vervangwagen gedurende maximum 5 dagen in België! 

Mini Omnium en Mini Omnium+, bescherming op maat van uw behoeften

Wilt u graag meer bescherming? Dan zijn de Mini Omnium-verzekeringen echt iets voor u!  De formules zijn aangepast aan de diverse risico’s en bieden u precies wat u nodig hebt: schade aan uw voertuig door diefstal of poging tot diefstal, brand (ook door bliksem), glasbreuk, aanrijding met een dier, schade door natuurelementen (storm, hagel, overstroming, lawine). Een uitgebreide dekking, dus, waar de Omnium + formule nog volledige schadevergoeding aan toevoegt bij total loss door een ongeval!

Met Full Omnium bent u in alle omstandigheden beschermd

Ten slotte biedt de Full Omnium-autoverzekering u de meest uitgebreide bescherming voor uw wagen. Eigenlijk is het een soort all-riskverzekering. Ze omvat de volledige schadevergoeding van BA Auto, Mini Omnium en Mini Omnium+ en bovendien een reeks andere waarborgen. Denk aan vergoeding van schade aan de inhoud van uw wagen en aan de wielen bij een ongeval. Maar ook Maxi Bijstand (pechverhelping of slepen van het geïmmobiliseerd voertuig na panne, een ongeval, brand of poging tot diefstal of vandalisme). Hebt u zelf een ongeval veroorzaakt? Dat kan gebeuren. Het mag zelfs twee keer gebeuren zonder gevolgen voor uw bonus-malus, dankzij Joker+ (onder bepaalde voorwaarden). Zoals gezegd, letterlijk de meest uitgebreide bescherming!

 

Ontvangt u graag een simulatie van uw autoverzekering of een offerte? Maak dan een afspraak met een van onze experts.

 

*Onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door de verzekeraar. De Beobank Autoverzekering is een product van ACM Belgium NV verdeeld door Beobank, als verbonden verzekeringsagent van ACM Belgium. Raadpleeg eerst het informatiedocument

Nieuwe of tweedehandsauto (<2 jaar)

Simuleer uw autolening

Meer info

Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?