Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Verzekeringen

Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Onze verbintenissen voor beleggers

 • Meer tijd voor u maken

 • Onze kennis met u delen

 • U meer keuze geven

adviesproces

Hoe verloopt een beleggingsgesprek bij Beobank?

Elke belegger is anders. Daarom geloven we in een persoonlijke aanpak en advies op maat. Daartoe hebben we een proces uitgewerkt dat ons in staat stelt om uw behoeften beter te begrijpen om u zo de meest geschikte oplossingen te kunnen aanbieden.

Ontdek ons adviesproces
Ontdek ons adviesproces

Welk type belegger bent u ?

Ontdek uw beleggersprofiel

U kunt op veel manieren beleggen en er bestaan evenveel verschillende beleggingsproducten. Afhankelijk van uw leeftijd, ervaring, financiële en persoonlijke situatie kunnen sommige producten voor u geschikter zijn dan andere. Hieronder vindt u de verschillende producten die wij aanbieden: beleggingsfondsen, dakfondsen, levensverzekeringen, gestructureerde producten en pensioenspaarplannen. Klik door voor meer informatie of maak een afspraak met uw adviseur om samen te bepalen wat het best voor u past.

Producten voor elke situatie

 • Beleggingsfondsen

  Een beleggingsfonds geeft u toegang tot aandelen- en obligatiemarkten, en wordt beheerd door een gespecialiseerde fondsenhuis. Wij maken voor u een deskundige keuze van de meestbelovende fondsen op de markt: dit is onze Premium Funds Selection.

 • Dakfondsen

  In vergelijking met aandelen- of obligatiefondsen zijn dakfondsen een nog gerichtere manier om uw portefeuille te diversifiëren. Door zelf in andere fondsen te beleggen, kunnen dakfondsen nog meer diversificatie bieden en meer activaklassen dekken.

   

 • Levensverzekeringen

  U kunt beleggen in fondsen via een levensverzekeringscontract: dit heet de tak 23. Deze beleggingsoplossing werkt anders dan rechtstreeks in fondsen beleggen: u kunt begunstigden bepalen en (al dan niet geprogrammeerde) stortingen uitvoeren. De fiscaliteit is ook anders.

 • Gestructureerde producten

  Een gestructureerd product is een beleggingsoplossing die verschillende beleggingsinstrumenten combineert onder één structuur met een specifieke doelstelling en een beperkte looptijd. Dit is een interessante oplossing om uw portefeuille te diversifiëren.

   

 • Pensioen

  Een bijkomend pensioenkapitaal opbouwen is ook een vorm van beleggen. U kunt kiezen voor twee vormen: pensioenfondsen of een pensioenverzekering. De fiscaliteit voor pensioensparen is anders dan bij andere beleggingen. 

   

contact

Wij maken meer tijd voor u

We nemen de tijd om u beter te leren kennen en uw verwachtingen te bepalen. Zo kunnen we u beter adviseren en u de meest geschikte oplossingen voorstellen.

Beobank maakt het u gemakkelijk om contact op te nemen, heldere informatie te krijgen en op elk moment een open en transparante dialoog te voeren.

Maak een afspraak
Maak een afspraak
Expertise

Wij delen onze kennis met u

Voor het samenstellen en opvolgen van uw portefeuille kan u altijd rekenen op de expertise van onze gecertificeerde beleggingsadviseurs. Ze delen hun kennis graag met u door ingewikkelde materie te vertalen in verstaanbare taal. We hechten er groot belang aan dat u beseft welke beslissingen u neemt.

Ontdek onze blog
Ontdek onze blog
keuze

Wij geven u meer keuze

Beobank biedt u ook beleggingen en levensverzekeringen aan van andere financiële instellingen. Zo krijgt u toegang tot een uitgebreid gamma kwalitatieve beleggingsproducten en vermindert u het risico in uw beleggingsportefeuille. Zo kan u uw voordeel halen uit ieders specialisatie.

 

Ontdek onze oplossingen
Ontdek onze oplossingen

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.