Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Mobiliteit in de stad? Combineer transportmiddelen!

Alternatieven voor de auto

Het is perfect mogelijk om in de stad de auto en alternatieve vervoermiddelen te combineren. Dit overzicht van de beste formules zet u op weg.

Is het wel altijd verstandig om met de auto door de stad te rijden? Voor sommige trajecten hebt u geen andere keuze, maar in het centrum of op plekken waar parkeren moeilijk is, zijn andere vervoermiddelen handiger en soms sneller. Fiets, (deel)step of bus blijken dan vaak efficiënter. De ideale oplossing zou multimodaal kunnen zijn: een combinatie van vervoermiddelen. Over welke mogelijkheden beschikt u?

Neem het openbaar vervoer, sneller in de spits

Stedelingen die in het centrum wonen of ernaartoe reizen, kunnen niet zonder het openbaar vervoer. Hebt u zelf al eens een poging ondernomen om het stadscentrum te doorkruisen tijdens het spitsuur? Metro, tram of bus brengen u vaak sneller van punt A naar punt B en zitten niet (of minder) vast in de files.

Leg korte afstanden af met fiets of step, al dan niet elektrisch

Moet u vanaf de bus- of metrohalte maar een klein eindje meer afleggen om uw bestemming te bereiken? Die laatste kilometers zijn snel te overbruggen met een elektrische step en een elektrische of klassieke fiets. U beschikt over een ruime keuze aan “zachte” vervoermiddelen: Villo of Billy Bike voor een elektrische fiets, Lime, Dott en andere voor een elektrische step. Het is in de stad nooit lang zoeken naar een step of fiets, u ontgrendelt ze snel met uw smartphone en ze kosten elke keer maar een paar euro’s om te gebruiken. Dit is multimodaal vervoer binnen handbereik!

Elektrische scooters zijn de files te snel af

Na de elektrische deelfietsen en deelsteps is het nu de beurt aan de elektrische scooters om het verkeer in onze steden vlotter te maken. Of ze Poppy, Felyx of Scooty heten, doet er niet toe, ze functioneren allemaal op dezelfde manier. U installeert een app, zoekt een elektrische scooter in de buurt die vrij is en activeert hem met uw smartphone. U vertrekt en parkeert hem na de rit op een andere plek in de stad. Veel minder vermoeiend dan de fiets!

Laat uw auto achter in een randparking

Woont u in de rand of komt u van ver? Waarom zou u dan geen beveiligde randparking gebruiken en het resterende traject met het openbaar vervoer of bijvoorbeeld een elektrische step afleggen? Dergelijke “Park & Ride”-parkings zijn de ideale oplossing voor pendelaars, maar ook stadsbewoners kunnen er vaak handig gebruik van maken.

Autodelen, op allerlei manieren

Zelfs als u in de stad woont, hebt u soms een voertuig nodig. Dat kan, ook zonder er een te kopen: u gebruikt een deelauto. Ook hier hebt u een ruime keuze uit allerlei autodeeldiensten en verschillende formules. Soms betaalt u per afgelegde kilometer, neemt u een abonnement, huurt u een recente auto per dag, deelt u een auto met mensen in uw buurt, enz. Er zijn formules voor elke smaak, tegenwoordig ook met elektrische auto’s of plug-in hybrides, en … voor elk budget.

Alles is mogelijk, alles is combineerbaar. Het komt alleen op een beetje durf aan en de wil om te veranderen. Probeer het eens!
 

Let op, geld lenen kost ook geld.

Nieuwe plannen voor uw mobiliteit ?

Ontdek onze oplossingen

Hoe kunnen we u helpen?