Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Coronacrisis kan een invloed hebben op uw spaardoelstellingen

Beleggersprofiel laten nakijken door uw bank.

Is uw financiële situatie gewijzigd door de coronacrisis? Dan moet u misschien uw beleggersprofiel laten nakijken door uw bank.

De coronacrisis heeft er in veel gezinnen stevig ingehakt. Meer dan 1 miljoen werknemers werden tijdelijk werkloos. Tal van zelfstandigen werden met een terugval van opdrachten geconfronteerd.

De zwaarste klappen dreigen echter nog te komen. Heel wat bedrijven houden momenteel hun organisatie tegen het licht, soms met een afslanking van het personeelsbestand tot gevolg. De tijdelijke werkloosheid verandert dan in een effectief verlies van job. Bij de zelfstandigen vrezen sommigen voor een laag blijvend aantal opdrachten. Tussenkomsten van de overheid om de financiële gevolgen te compenseren, zijn er niet langer of toch minder.

Impact op beleggersprofiel

Dit alles noodzaakt gezinnen om hun plannen kritisch te bekijken. Gaan ze nog wel een huis bouwen of huren ze nog een tijd? Kunnen ze hun spaargeld intact houden of hebben ze het nodig om de maand rond te komen?

Ook de beleggingsportefeuille moet onder de loep worden genomen. Gezinnen moeten nagaan of hun spaar- of beleggingsdoelstellingen door de coronacrisis niet gewijzigd zijn. Moet de nadruk blijven liggen op het nastreven van een zo hoog mogelijk rendement van spaargeld dat men niet op korte termijn nodig heeft? Of primeert voortaan toch een meer defensieve beleggingsaanpak met eventueel een iets minder lange beleggingshorizon? De verwachting is dat door de crisis de groep van financieel kwetsbare gezinnen sterk kan uitbreiden en dat hun behoefte aan bescherming toeneemt.

Herbekijken van uw beleggingsportefeuille

Wanneer Beobank een financieel product aanbeveelt aan haar klanten in het kader van beleggingsadvies of als ze advies geeft over een spaar-of beleggingsverzekering, moet ze telkens nagaan of het voorgestelde product wel geschikt is voor de betrokkene. Daarbij moet ze ook rekening houden met zijn of haar financiële kennis en ervaring.

Een wijziging in het beleggersprofiel van de klant is dan ook van belang voor de bank. Afhankelijk van de situatie kunnen sommige financiële producten in de  beleggingsportefeuille mogelijk als niet langer geschikt worden beoordeeld.

Voor sommigen kan de coronacrisis niettemin een goed moment zijn om te starten met beleggen in financiële instrumenten. De mogelijkheden zijn ruim: obligaties, aandelen, beleggingsfondsen, gestructureerde producten, spaar- en beleggingsverzekeringen,... Met telkens als kernvragen: welke financiële doelen willen ze op termijn bereiken en hoe gaan ze dat doen?

Ontvangt u advies van uw bank en zijn uw financiële situatie of spaar- of beleggingsdoelstellingen onlangs gewijzigd? Praat er dan over met uw adviseur. 

Informatie of advies nodig over beleggen?

We maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?