Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Zitten uw beleggingen nog op het goede pad?

Voordelen van periodiek beleggen

Een vermogen bouwt u steen voor steen op. Daarom is een formule met periodieke stortingen handig. Toch houdt u best af en toe halt om te zien of u nog wel het goede pad volgt.

Periodiek beleggen heeft belangrijke voordelen. Het laat u toe om stap voor stap met beperkte investeringen toch een vermogen op te bouwen, zonder dat het u hindert in uw dagelijkse activiteiten. Bovendien spreidt u op die manier de risico’s. Kiest u ervoor om te investeren in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen, dan koopt u nooit alles op een moment dat de markt al duur is. Door gespreid te beleggen worden de pieken afgevlakt.

Beleggingsplan

Ideaal voor mensen die periodiek willen beleggen, is een beleggingsplan waarbij de stortingen automatisch worden belegd in fondsen. Bij Beobank kan dat al vanaf 50 euro per maand. Daarbij wordt elke storting – hoe beperkt ook – al meteen geïnvesteerd in een ruime waaier van obligaties, aandelen of vastgoedinvesteringen waardoor de evolutie van de waarde ervan nooit afhankelijk wordt van de prestaties van één actief.

Bij de keuze van uw beleggingen dient  u  ook steeds rekening te houden met uw beleggersprofiel, en dus ook met uw risicoprofiel, uw specifieke financiële behoeften en mogelijkheden en uw kennis en ervaring. Afhankelijk van uw beleggersprofiel wordt een passende verdeling aanbevolen tussen verschillende aandelen- en obligatiefondsen in een periodiek beleggingsplan.

Het leven verandert

Hou er rekening mee dat uw financiële behoeften en mogelijkheden doorheen de tijd kunnen evolueren. Ze fluctueren mee met het leven. Misschien bent u werkloos geworden, of u gaat trouwen of samenwonen? Of is de tijd gekomen om een eigendom te verwerven?

Daarnaast kunnen ook de financiële markten gewijzigd zijn. Misschien heeft u bij de aanvang van uw beleggingen gekozen voor een bepaalde verdeling over aandelen en obligatiefondsen, maar is de ene categorie veel sterker in waarde gestegen of gedaald dan een andere, waardoor uw totale beleggingsportefeuille wat uit balans is geraakt.

Dit betekent dat u best geregeld even halt houdt om een evaluatie te maken. Voldoen uw beleggingen nog wel aan de nieuwe situatie? Moeten ze niet worden bijgestuurd? Uw beleggingen blijven maar beter in lijn met uw beleggingsdoelstellingen en uw beleggersprofiel. Praat er in elk geval over met uw financieel adviseur.

Informatie of advies nodig over beleggen?

We maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?