Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Beleggen is ook maatwerk

Gespreide beleggingsportefeuille voor elk type belegger

Iedereen heeft andere mogelijkheden en verwachtingen. Dus moeten ook de beleggingen daaraan worden aangepast. Dat kan het best met een gespreide portefeuille op maat.

Wie kleren koopt, wil dat die hem of haar passen. Wie zich een auto aanschaft hecht ook belang aan specifieke eigenschappen. Waarom zou het dan anders zijn met beleggingen? Ook die moeten afgestemd zijn op de behoeften en mogelijkheden van de betrokkene.

Afhankelijk van het profiel van de belegger kan een andere spreiding van de beleggingen over onder meer aandelen en obligaties aangewezen zijn. Iemand met ruime financiële mogelijkheden kan mogelijks grotere risico’s aanvaarden dan iemand met beperktere financiële middelen of iemand die op kortere termijn geld wil vrijmaken voor een belangrijke investering.

Fondsen op maat

Een goede manier om de beleggingen te spreiden, blijft de keuze voor fondsen. Zij hebben hun vermogen automatisch gespreid over een heel pak aandelen, obligaties, vastgoedbeleggingen of een mengeling ervan. Dat zorgt ervoor dat de evolutie van het vermogen van de spaarder niet afhankelijk wordt van de prestatie van één bepaald actief.

Om aan elke belegger een gepaste oplossing te kunnen geven die aansluit bij zijn behoeften en beleggersprofiel bestaan er profielfondsen. Het gaat telkens om zogenaamde dakfondsen. Dat zijn fondsen die op hun beurt beleggen in gespecialiseerde fondsen. De precieze verdeling hangt af van de doelstelling van het gekozen profielfonds – voorzichtiger of gericht op groei – en van de toestand van de financiële markten.

Zelf beleggen

Dit neemt niet weg dat sommigen het stuur liever zelf in handen houden en beslissen in welke fondsen wordt belegd. Aan hen biedt Beobank de mogelijkheid om dit in alle vrijheid te doen. De bank koos namelijk voor een open architectuur. Dat betekent dat er fondsen van diverse beheerders worden voorgesteld, zodat de belegger in samenspraak met zijn adviseur en rekening houdend met zijn profiel zijn eigen keuzes kan maken.

Uiteraard is ook in dit geval een regelmatige opvolging aangewezen. Zowel de behoeften van de belegger als de financiële markten evolueren in de tijd.

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.

Informatie of advies nodig over beleggen?

We maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?