Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

4 tips om uw woning goed te beveiligen tegen inbraak

Wilt u het inbraakrisico zoveel mogelijk beperken? U slaapt beslist veel geruster als u onze vier tips toepast.

De dagen worden korter, de nachten langer en dat is precies wat inbrekers nodig hebben. Hoe beveiligt u uw huis of appartement optimaal?

Wist u dat er in België elke dag gemiddeld 141 keer wordt ingebroken in een woning? Er is niets zo erg als ’s avonds thuiskomen en ontdekken dat er is ingebroken in uw huis of appartement. Na de doortocht van “ongewenste bezoekers” voelen we ons onveilig. Bovendien zijn er misschien heel wat dure voorwerpen verdwenen of souvenirs en spullen waar we erg aan gehecht waren. Hoe kunnen we zo’n scenario maximaal vermijden? Onder andere door deze vier tips ter harte te nemen.

Sluit deuren en ramen af en vergrendel ze

Deze tip ligt voor de hand. Maar u weet hoe dat gaat: ’s morgens haasten we ons naar ons werk, al dan niet met een omweg om de kinderen naar school te brengen. Check dus elke keer of alle ramen en deuren dicht zijn en vooral of ze goed vergrendeld zijn. Een raam dat niet meer perfect sluit? De klink van een terrasdeur die rammelt en loszit? Breng dat onmiddellijk weer in orde. Dieven maken dankbaar gebruik van dergelijke zwakke plekken aan uw woning.

Uw vakantiedatum rondbazuinen op sociale media: geen goed idee

“Ik ga op vakantie, dus ik word zorgeloos?” Op vakantie vertrekken is leuk en dat aan iedereen meedelen ook. Maar doe dat toch maar niet op de sociale media. Dieven beseffen heel goed dat ze daar veel nuttige informatie kunnen vinden. En terwijl u geniet van uw vakantie, hebben zij alle tijd om rustig uw woning leeg te halen.

Simuleer dat u thuis bent

Hoe schrikt u boeven af als u op vakantie bent of om een andere reden urenlang van huis weg bent? Door te simuleren dat u toch thuis bent. Dat kan eenvoudig met één of meerdere schakelklokken die lampen doen aan- en uitgaan. Een domoticasysteem kan veel meer: uw rolluiken optrekken en neerlaten, de verlichting in uw woning bedienen of zelfs muziek laten spelen. Maar als u een domoticasysteem installeert, beveilig het dan ook tegen hackers.

Beveilig uw woning met een alarmsysteem

Om 24 uur per dag en alle dagen van het jaar beschermd te zijn, kunt u ook kiezen voor een alarmsysteem zoals Beobank Home Secure. Deze all-in abonnementsformule omvat het alarmsysteem inclusief het materiaal, de installatie, het onderhoud en vooral 24/24 uur telebewaking. Waagt een inbreker een poging? Het systeem slaat alarm, neemt een foto van de boef en waarschuwt u telefonisch. Bevestigt u dat het alarm echt is? Dan gaat er een bewakingsagent naar uw woning en worden de ordediensten op de hoogte gebracht. Of u thuis bent of op vakantie, uw gemoedsrust is altijd gegarandeerd.

Hoe kunnen we u helpen?