Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

4 tips om uw woning goed te beveiligen tegen inbraak

Wilt u het inbraakrisico zoveel mogelijk beperken? U slaapt beslist veel geruster als u onze vier tips toepast.

De dagen worden korter, de nachten langer en dat is precies wat inbrekers nodig hebben. Hoe beveiligt u uw huis of appartement optimaal?

In 2022 werden er in België ‘slechts’ 872.317 criminele feiten geregistreerd, het laagste cijfer sinds 2000. Uiteraard speelde corona hier een grote rol in. Nu ziet de politie echter opnieuw een toename, en die is vooral te wijten aan een stijging in het aantal inbraken en diefstallen. Zo’n woninginbraak wil u natuurlijk te allen tijde vermijden. Inbrekers gaan vaak aan de haal met heel wat waardevolle spullen en laten een gevoel van onveiligheid achter. Dankzij de volgende 4 tips beschermt u zich zo goed mogelijk tegen een inbraak. 

Sluit deuren en ramen af en vergrendel ze

Deze tip ligt voor de hand. Maar u weet hoe het gaat: ’s morgens haasten we ons naar ons werk, al dan niet met een omweg om de kinderen naar school te brengen. Check dus elke keer of alle ramen en deuren dicht zijn en vooral of ze goed vergrendeld zijn. Een raam dat niet meer perfect sluit? De klink van een terrasdeur die rammelt en loszit? Breng dat onmiddellijk weer in orde. Dieven maken dankbaar gebruik van dergelijke zwakke plekken aan uw woning. Verder is het slim om uw bezittingen uit het zicht te houden en juwelen goed op te bergen. Ook de kartonnen doos van uw nieuwe televisie zet u best niet op de stoep.

Uw vakantiedatum rondbazuinen op sociale media: geen goed idee

Op vakantie vertrekken is leuk en dat aan iedereen meedelen ook. Maar doe dat toch maar niet op uw sociale media. Dieven beseffen heel goed dat ze daar veel nuttige informatie kunnen vinden. En terwijl u geniet van uw vakantie, hebben zij alle tijd om rustig uw woning leeg te halen.

Doe alsof u thuis bent

Hoe schrikt u boeven af als u op vakantie bent of om een andere reden urenlang van huis weg bent? Door te simuleren dat u toch thuis bent. Dat kan eenvoudig met één of meerdere schakelklokken die lampen doen aan- en uitgaan. Een domoticasysteem kan veel meer: uw rolluiken optrekken en neerlaten, de verlichting in uw woning bedienen of zelfs muziek laten spelen. Maar als u een domoticasysteem installeert, beveilig het dan ook tegen hackers.

Beveilig uw woning met een alarmsysteem

Om 24 uur per dag en alle dagen van het jaar beschermd te zijn, kunt u ook kiezen voor een alarmsysteem zoals Beobank Home Secureeen service beheerd door Euro Protection Surveillance NV 1. Deze all-in abonnementsformule omvat het alarmsysteem inclusief het materiaal, de installatie, het onderhoud en vooral 24/24-telebewaking. Waagt een inbreker een poging? Het systeem slaat alarm, neemt een foto van de boef en waarschuwt u telefonisch. Kiest u voor de Serenity-formule? Dan kan u bevestigen dat het alarm echt is, en wordt er een bewakingsagent naar uw woning gestuurd. Ook de ordediensten worden dan op de hoogte gebracht. Of u thuis bent of op vakantie, uw gemoedsrust is altijd gegarandeerd.

1Beobank Home Secure is een service beheerd door Euro Protection Surveillance NV – Naamloze Vennootschap met een kapitaal van 6.000.000 euro – RPR Brussel - BTW BE 0679.698.103 – Internationalelaan 55D, 1070 BRUSSEL – IBAN: BEOBANK - BE23 1096 6746 2291 - BIC: CTBKBEBXXXX. Vergunning als onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen uitgereikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken overeenkomstig de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid. Verbintenis voor minstens 12 maanden. Diensten aangeboden aan particulieren onder voorbehoud van de voorwaarden en beperkingen in de algemene voorwaarden. 

Uw woning beter beschermen?

Ontdek Beobank Home Secure

Hoe kunnen we u helpen?