Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Back to school: goed verzekerd het nieuwe schooljaar in

Verzekeringen

Van vakantie en rust naar boekentassen en brooddozen: het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Het ideale moment om een aantal verzekeringen te (her)bekijken, zodat u en uw kroost op elk moment goed beschermd zijn.

Een ongeluk is snel gebeurd, zeker met kleine kinderen in de buurt. Gelukkig hoeft dat niet meteen grote gevolgen te hebben, zeker niet als u goed verzekerd bent. Hieronder vindt u een overzicht van enkele verzekeringen die van pas kunnen komen voor u en uw gezin.

Familiale verzekering

Zoals haar naam al aangeeft, is een familiale verzekering nuttig voor jonge ouders. Deze verzekering dekt immers de schade aan derden die uw kind kan veroorzaken, bij mensen thuis maar bijvoorbeeld ook op de speelplaats of speeltuin, in de winkel of op straat. Blijft uw kind na schooltijd weleens bij een vriendje spelen en breekt hij/zij een waardevolle vaas? Of laat hij/zij iets vallen in een dure multimediawinkel? In zulke gevallen dekt de familiale verzekering de schade.

Ongevallenverzekering

Een familiale verzekering dekt enkel uw aansprakelijkheid, niet uzelf of uw gezin. Een ongevallenverzekering privéleven biedt wél een tegemoetkoming in medische kosten en een forfaitaire vergoeding die uw inkomensverlies (deels) kan compenseren bij een ziekenhuisopname vanaf twee dagen, bij (volledige) arbeidsongeschiktheid of bij blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval thuis of tijdens uw vrijetijdsbesteding. Bij een tijdelijke volledige arbeidsongeschiktheid wordt uw inkomensverlies gedekt vanaf de 31e dag. Een persoonlijke ongevallenverzekering is dus ideaal om onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden. Meer weten? In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de ongevallenverzekering.

Past uw woningverzekering nog bij u?

Wil u uw huis opknappen? Of kan uw gezin wel wat extra ruimte gebruiken, bijvoorbeeld voor een bureau? Dan kan een woningrenovatie hulp bieden. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u uw verzekeraar hiervan op de hoogte brengen, zodat uw woningverzekering kan worden aangepast. Los daarvan is het altijd belangrijk de balans van uw verzekeringen op te maken als de samenstelling van uw gezin verandert.

Mobiliteit: welke verzekering heeft u nodig?

Een verplichte autoverzekering dekt de schade die automobilisten aan derden toebrengen. U kan ook een uitgebreide verzekering afsluiten om de schade aan uw eigen voertuig te dekken. Wil u eindelijk dat goed voornemen waarmaken en vaker met de fiets naar het werk? Voor een gewone (elektrische) fiets of step is een verzekering niet verplicht, al is een familiale verzekering wel aan te raden om u te beschermen tegen schade aan derden. Een aansprakelijkheidsverzekering is wel verplicht voor speed pedelecs. Hier leest u meer over de verschillende soorten elektrische fietsen en steps en de wetgeving hierrond.

Denk er dus aan om uw verzekeringen in orde te brengen, of nieuwe af te sluiten om voor elk avontuur klaar te staan en vol gemoedsrust uw kinderen de schoolpoort te laten binnenstappen.

De Auto-, Woning- Familiale en de Ongevallen Privéleven verzekeringen zijn verzekeringen van ACM Belgium NV, verzekeringsonderneming naar Belgisch recht, erkend onder de code 0964 – RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de naam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel. IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB. De verzekeringen zijn vertegenwoordigd door Beobank als verbonden agent van ACM Belgium. Raadpleeg eerst de informatiedocumenten.

Familiale verzekering

Ongevallenverzekering privéleven

Woningverzekering

Autoverzekering

 

Neem contact op met uw Beobank-adviseur voor een stand van zaken rond uw verzekeringen.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?