Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

U gaat renoveren? Vergeet uw woningverzekering niet aan te passen

Een woningrenovatie? Denk aan uw woonverzekering

De Belg staat bekend om zijn baksteen in de maag. Er wordt niet alleen veel gebouwd in ons land, maar ook volop verbouwd en gerenoveerd. Welke invloed heeft zo’n woningrenovatie echter op uw woonverzekering? Moet u deze aanpassen? En hoe doet u dat?

Waarom kiezen voor een woningrenovatie?

Van kleine opkalefaterwerkjes in huis zoals het installeren van een nieuwe keuken of het optrekken van een complete extra verdieping… Renovatiewerken komen in alle maten en vormen en bovendien ook met een prijskaartje. Heel populair is tegenwoordig bijvoorbeeld het veranderen van de façade van het huis of het toevoegen van een veranda. Veel Belgen renoveren ook om het energieverbruik van hun huis in te perken, denk daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanbrengen van gevelisolatie of het installeren van een warmtepomp.

Denk aan uw woonverzekering

Wat u ook van plan bent om te veranderen aan uw huis, vergeet zeker niet om nadien ook aan uw woningverzekering te denken. De meeste verzekeringspolissen zijn gebaseerd op eigenschappen van uw woonst (aantal kamers, oppervlakte, gevel(s), bouwjaar…). Dus als daar iets aan verandert, laat u dat best weten aan uw verzekeringsmaatschappij.

Houd uw verzekeraar op de hoogte

Doet u dat niet, dan bent u na de renovatie misschien onderverzekerd. Neem dus na elke verbouwing even contact op met uw verzekeraar. Na een herberekening zal hij u laten weten welke gevolgen uw verbouwing heeft voor uw verzekeringspremie. Het zou dus kunnen dat die premie verandert.

Lijkt het u verleidelijk om uw verzekeraar in het ongewisse te laten en die (eventuele) premieverandering te vermijden? Dat is ten zeerste af te raden. De waarde van uw woning stemt dan immers niet meer overeen met het verzekerde bedrag in uw polis. Als er dan een ernstige ramp gebeurt, zult u dus niet het correcte bedrag ontvangen van uw maatschappij om de schade te herstellen of uw woning weer op te bouwen…

Wilt u meer weten over de Beobank woonverzekering1 van ACM Belgium NV? Neem contact op met uw Beobank-adviseur of maak een simulatie voor uw premie. Raadpleeg eerst het informatiedocument.

Hoe ziet uw woningverzekering eruit?

Simuleer uw woningverzekering

Download onze checklist renovatie en ga voorbereid aan de slag.

Download de checklist

1De Beobank Woningverzekering is een product van ACM Belgium NV, verdeeld door Beobank, als verbonden verzekeringsagent van ACM Belgium NV. 

Deze verzekering is onderschreven bij ACM Belgium NV, verzekeringsonderneming erkend onder de code 0964 - RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de naam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel. IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB.

Hoe kunnen we u helpen?