Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wat een kleermaker u kan leren over efficiënt beleggen

Wat een kleermaker u kan leren over efficiënt beleggen

Als een maatpak

“Zoals een kleermaker uw maat opneemt, nemen onze beleggingsadviseurs uw specifieke situatie op. Want net zoals een maatpak moet uw belegging perfect bij u passen. De gekozen beleggingsproducten staan hierbij voor de stof van uw pak. En uw beleggersprofiel voor uw specifieke lichaamsmaten”, aldus Bart Van Nieuwenhuyze.

Uw beleggersprofiel

“Om te beginnen schetsen we een gedetailleerd overzicht van uw specifieke financiële situatie: uw lopende kredieten, inkomsten, aantal kinderen ten laste, eventuele groepsverzekering of erfenis die u verwacht of al gekregen hebt. En daarnaast evalueren we uw beleggingshorizon, risicotolerantie, behoefte aan extra inkomen, maar ook uw kennis en ervaring inzake beleggingen. Op basis van al deze gegevens stellen we een gedetailleerd risicoprofiel op. Dat vormt het vertrekpunt voor een gericht beleggingsplan dat u helemaal op het lijf geschreven is. Zo bent u zeker en moet u nooit uw slaap laten over al te grote risico’s.”

Onze beleggingsvisie

“In tegenstelling tot de meeste banken die hun aanbod beperken en vooral hun eigen fondsen aanbevelen, verdelen wij ook beleggingsfondsen die gepromoot worden door 11 andere, gerenommeerde financiële instellingen. Dus geen product van de maand dat we per se willen verkopen. We stellen u in alle neutraliteit voor wat het best aansluit op uw situatie en verwachtingen. Zo is het makkelijker om een gebalanceerde portefeuille samen te stellen die een goed evenwicht biedt tussen risico en rendement.

Het geheim van een goede beleggingsstrategie ligt immers vooral in het spreiden van risico. Daarom analyseren we alle fondsen voortdurend om na te gaan of ze aan onze kwaliteitsvereisten blijven voldoen. Is dat niet het geval? Dan halen we die fondsen uit onze selectie en komen er nieuwe in de plaats die wel aan de vereisten voldoen. Op die manier bieden we u een ruim aanbod aan kwalitatieve fondsen en helpen we u uw beleggingen accuraat op te volgen.”

Een gebalanceerde portefeuille

“Op de beurzen kan het er soms woelig aan toegaan. En dan steekt een eigenaardig fenomeen de kop op. Als onze kleermaker van zonet uitpakt met een tijdelijke prijskorting van 15%, staat iedereen in de rij om ervan te profiteren. Welnu, doet eenzelfde prijsdaling zich voor op de beurs, dan loopt iedereen in paniek weg.

Daarom raden wij altijd aan om enkel te beleggen met geld dat u minstens 5 jaar kunt missen. Op die termijn worden al te grote prijsschommelingen afgevlakt. Om dezelfde reden ook wordt uw portefeuille samengesteld uit verschillende fondsen, die op hun beurt uit verschillende honderden effecten bestaan. De samenstelling van uw portefeuille wordt regelmatig opgevolgd door uw adviseur, die u helpt om hem indien nodig bij te sturen. Zo kunt u een mooi resultaat halen. Weliswaar zonder rendementen van 20%, maar in principe zonder rampzalige tegenvallers.”

Een alternatief voor sparen

“Beobank is geen private bank waar u als belegger minimaal over 250.000, 500.000 of zelfs 1 miljoen € beleggingskapitaal moet beschikken. Bij Beobank kunt u al beleggen vanaf 50 € per maand. Met de huidige lage rentes is een beleggingsfonds een, weliswaar risicovoller, maar slim alternatief voor al wie een kapitaal wil opbouwen voor zichzelf of voor zijn (klein)kinderen.”

De service van een private bank

“Vanaf 75.000€ krijgt u bij ons automatisch de gold relatie. Daarmee krijgt u – naast andere voordelen als gratis bewaarloon, kredietkaarten en rekeningen - toegang tot de opbouw van een degelijke beleggingsportefeuille. Die wordt samengesteld in samenwerking met uw persoonlijke Beobank beleggingsadviseur. Naar keuze krijgt u om de 3, 6 of 12 maanden feedback over uw beleggingen. Zo geniet u de service van een private bank, maar dan zonder hoge instapdrempel.”

Ontdek hier uw beleggersprofiel

Slim beleggen hoeft niet moeilijk te zijn. Ontdek onze ideale beleggingsformule voor uw profiel.

Hebt u beleggingen bij een andere bank?

Ontdek hier hoe u 5.000€ kunt verdienen door ze over te brengen naar Beobank.

Hoe kunnen we u helpen?