Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

fietsers kijken op kaart

Beobank beleggingsplan

 • U zoekt een beleggingsplan met ruimte voor andere plannen?

  #WijZijnMee

Fondsenselectie

Stap per stap geld beleggen

Met het Beobank beleggingsplan kunt u gespreid beleggen door maandelijks een klein bedrag te investeren (vanaf 50 euro). U kunt daarbij kiezen uit een ruim en gevarieerd aanbod van beleggingsfondsen uit onze Beobank fondsenselectie.  Zowel het bedrag als het beleggingsfonds kunt u vrij kiezen en op elk moment aanpassen aan uw noden en behoeften. Het Beobank beleggingsplan is dan ook de ideale oplossing om op lange termijn een kapitaal op te bouwen voor uzelf, uw kinderen of uw kleinkinderen.

Uw voordelen

 • Toegankelijk voor iedereen

  U hoeft niet over veel geld te beschikken. U kunt via het Beobank beleggingsplan al beleggen vanaf 50 euro per maand.

 • Flexibel

  U kunt op elk moment zowel het bedrag als het beleggingsfonds aanpassen volgens uw mogelijkheden en behoeften.

 • Gemakkelijk

  U belegt zonder inspanning. Het volstaat om éénmaal het bedrag, het beleggingsfonds en een rekening te kiezen. Daarna verloopt alles automatisch.

 • Een ruime, kwalitatieve keuze

  U kunt kiezen uit een ruim en gevarieerd aanbod van beleggingsfondsen uit onze fondsenselectie.

 • Transparant

  U kunt de evolutie van uw beleggingen dagelijks opvolgen via online banking. Elk kwartaal ontvangt u een overzicht van uw portefeuille.

 • Kapitaalopbouw

  Met het Beobank beleggingsplan zorgt u voor een appeltje voor de dorst voor uzelf, uw kinderen of uw kleinkinderen.

 • Risicobeperking

  Door uw beleggingen te spreiden, beperkt u het risico om op het verkeerde moment te beleggen, want u investeert aan een gemiddelde aankoopkoers. Zo bent u  beter bestand tegen  kortetermijnschommelingen op de beurs.

 • Emoties onder controle

  Door uw beleggingen te plannen wordt u niet het slachtoffer van impulsiviteit: uw beslissing om te kopen is niet gebonden aan uw emoties van het moment.

Iemand zit vandaag in de schaduw omdat lang geleden iemand een boom heeft geplant.

Warren Buffett

Voorbeelden ter verduidelijking

De laatste 10 jaar passeerden op de beurzen werkelijk alle emoties de revue, van de totale depressie tussen 2008 en 2011 tot quasi-euforie de jaren erna. Ideale omstandigheden om de prestaties van het Beobank beleggingsplan nader te bekijken!

Natuurlijk vormen de prestaties van het verleden in geen enkel opzicht garanties voor de toekomst. Maar zij laten ons wel toe om de theorie met een voorbeeld toe te lichten.

Ongunstig beursklimaat

Een belegging van 10.000 euro op de wereldbeurzen (MSCI World index) op 31 januari 2008 verloor meer dan 10% van zijn waarde in drie jaar tijd. Vergelijken we dat even met een Beobank beleggingsplan van 270 euro per maand, of een totaal van 9.990 euro in 37 maanden, over dezelfde periode. Op 31 januari 2011, drie jaar later, zou die 11.730 euro opleveren. Een winst van 17,3% met minder risico’s dan een eenmalige belegging.

Gunstig beursklimaat

Tussen oktober 2015 en oktober 2018 hebben de wereldbeurzen (MSCI World index) meer dan 18% groei genoteerd en dat ondanks de schuldencrisis in de eurozone. Een Beobank beleggingsplan van 270 euro per maand op dezelfde MSCI World index zou na drie jaar goed geweest zijn voor 10.846 euro. Dat is een winst van 8,4%. Minder dan een eenmalige belegging, maar wel stabieler.

Bron: MSCI

Lange termijn

Ook al doet een Beobank beleggingsplan het niet in álle marktomstandigheden financieel beter dan een eenmalige belegging, toch levert het veel stabielere prestaties. Een waardevolle troef nu de beurzen al geruime tijd op en neer gaan.

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.