Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

beleggingsportefeuille opbouwen

Beleggingsportefeuille opbouwen en samenstellen

 • Heeft u al ervaring als belegger? Dan weet u dat de markten voordurend bewegen. Wij helpen u bij het opbouwen van uw beleggingsportefeuille.

ervaren belegger

Welke beleggingsproducten bieden wij?

Bij Beobank staat kwaliteit centraal in ons beleggingsadvies. In tegenstelling tot vele andere banken die alleen hun huisproducten promoten, stellen wij u daarom ook beleggingsproducten voor van andere financiële instellingen en aarzelen wij niet om deze aan te bevelen als ze beter aan uw verwachtingen blijken te beantwoorden.

Ontdek onze beleggingsproducten
uw portefeuille samenstellen

Hoe een beleggingsportefeuille samenstellen?

In functie van het beleggersprofiel van de klant, raden wij aan om steeds te kiezen voor verschillende types van activa. Door in uw beleggingsportefeuille zowel liquide middelen, obligaties als aandelen te hebben, verhoogt u als belegger uw kansen om de doelstellingen te behalen die u vooropgesteld hebt.

Ontdek ons adviesproces

Waarom een beleggingsportefeuille opbouwen met Beobank?

 • Uw belang telt

  We bieden u enkel oplossingen aan die aan uw verwachtingen beantwoorden.

 • Uitgebreide keuze en kwaliteit

  U krijgt toegang tot een uitgebreid gamma kwalitatieve producten van 11 financiële instellingen met internationale faam.

 • Specialisatie en diversificatie

  U profiteert van de expertise en de specialisatie van elk van onze partners op het vlak van bepaalde activa, sectoren of regio’s. Zo kunt u uw beleggingen nog meer diversifiëren en optimaliseren.

 • Risicospreiding

  Door te kiezen voor producten die uitgegeven zijn door verschillende financiële instellingen, spreidt u het emittentenrisico in uw portefeuille.

Onze Premium service

Op zoek naar een expert om uw vermogen te optimaliseren?

Description

Hebt u al een vermogen opgebouwd in de loop der jaren en zoekt u hulp bij het beheer, de structuur of overdracht van uw vermogen? Ga dan zeker eens kijken naar onze Premium dienstverlening en ontdek hoe u er kan van genieten.

Ontdek onze Premium Service

Wij selecteren onze beleggingsfondsen op basis van:

 • Kwantitatieve criteria

   

  - Prestatie van het fonds op korte en lange termijn

  - Prestatie van het fonds ten opzichte van gelijkaardige fondsen

  - Risico/rendementsverhouding

  - Gedrag van het fonds in specifieke marktomstandigheden

   

 • Kwalitatieve criteria

   

  - Beheersstructuur: één beheerder, of een team?

  - Ervaring: hoeveel jaren is de beheerder aan de leiding van het fonds?

  - Beleggingsbeleid & beleggingsstrategie

  - Vertegenwoordigt één thema of sector als aanvulling op ons aanbod

   

Onze beleggingspartners

logos partners

Bij Beobank bent u goed omringd

Onze engagementen naar elke belegger toe

1
Meer tijd voor u maken om u beter te adviseren

De tijd nemen om u beter te leren kennen, u persoonlijk te adviseren en uw objectieven op korte en lange termijn te bepalen.

2
Onze kennis met u delen om uw rendement te verbeteren

Om u te helpen uw portefeuille samen te stellen en te beheren kan u zowel rekenen op de expertise van onze gecertificeerde beleggingsadviseurs als op die van onze analisten en partners.

3
U meer keuze geven om uw mogelijkheden te verruimen

Door onze samenwerking met verschillende uiterst gespecialiseerde partners kan u voordeel halen uit ieders specialisatie en kunnen wij u een gefundeerd advies geven over de globale markt.

Wat u moet weten om uw beleggingsportefeuille op te bouwen

Vragen en antwoorden

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie betekent spreiding. Het is vaak beter om  niet alles op één paard in te zetten. Het gebeurt dat de ene markt stijgt terwijl de andere zakt. Als u in de twee tegelijk belegt, verhoogt u de kans om uw portefeuille in evenwicht te houden en vermindert u het risico op al te grote schommelingen.

Wat is activa allocatie?

Activa allocatie gaat een stapje verder dan diversifiëren. Activa toewijzen is het proces dat een belegger aflegt om een gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen waarbij hij verschillende activa combineert volgens bepaalde verhoudingen die afhankelijk zijn van zijn houding tegenover risico's. Dit proces heeft als doel het rendement te maximaliseren voor een welbepaald risico.

Welke soorten beleggingen zijn er?

Er zijn verschillende manieren en producten om te beleggen. Bij Beobank geven wij beleggingsadvies over beleggingsfondsen, dakfondsen, gestructureerde producten en levensverzekeringen (tak 21, 23). Ontdek ons productaanbod. Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken voor meer informatie of om samen te bespreken welke producten voor u geschikt zijn.

Wat is open architectuur?

Open architectuur betekent dat een bank beleggingsfondsen aanbiedt die van andere banken of financiêle instellingen afkomstig zijn. Met andere woorden: een gesloten architectuur zou betekenen dat Beobank uitsluitend fondsen van Beobank zou aanbieden. Wij kiezen voor een open architectuur. Daardoor kunnen we u fondsen aanbieden van verschillende internationale financiële instellingen. Want we willen u het beste van het beste aanbieden.

Wat zijn de voordelen van een Tak 23 beleggingsverzekering?

In tak 23 zijn de meerwaarden vrijgesteld van roerende voorheffing, in tegenstelling tot beleggingen in fondsen of effecten. Een ander voordeel is dat u binnen uw levensverzekeringscontract de vrijheid heeft om begunstigden aan te duiden in geval van overlijden, hetgeen u de mogelijkheid biedt om uw kapitaal aan een dierbare over te dragen.

Dit kan u ook interesseren

Inflatie wakkert volatiliteit op de markt aan

Volatiele markten: zes tips om vandaag beter te beleggen!

Na twee jaar coronacrisis staat de markt onder druk door de inflatie en het conflict in Oekraïne.
De evolutie van inflatie

Het spook dat inflatie heet

Wat mogen we verwachten van de torenhoge inflatie?

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.