Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

beleggingsportefeuille opbouwen

Uw beleggingsportefeuille opbouwen met Beobank

 • U hebt al ervaring als belegger, maar de markten bewegen voordurend. Door meer tijd voor u te maken, u een buitengewoon competent netwerk ter beschikking te stellen en u meer keuze te geven, helpen we u betere beslissingen te nemen en uw rendement te verbeteren.

ervaren belegger

Onze producten: we stellen kwaliteit voorop

Bij Beobank staat kwaliteit centraal in ons beleggingsadvies. In tegenstelling tot vele andere banken die alleen hun huisproducten promoten, stellen wij u daarom ook beleggingsproducten voor van andere financiële instellingen en aarzelen wij niet om deze aan te bevelen als ze beter aan uw verwachtingen blijken te beantwoorden.

Ontdek onze beleggingsproducten
uw portefeuille samenstellen

Hoe een beleggingsportefeuille samenstellen?

In functie van het beleggersprofiel van de klant, raden wij aan om steeds te kiezen voor verschillende types van activa. Door in uw beleggingsportefeuille zowel liquide middelen, obligaties als aandelen te hebben, verhoogt u als belegger uw kansen om de doelstellingen te behalen die u vooropgesteld hebt.

Ontdek ons adviesproces

Het voordeel van uw beleggingsportefeuille met Beobank te beheren

 • Uw belang telt

  We bieden u enkel oplossingen aan die aan uw verwachtingen beantwoorden.

 • Uitgebreide keuze en kwaliteit

  U krijgt toegang tot een uitgebreid gamma kwalitatief hoogstaande producten van een tiental financiële instellingen met internationale faam.

 • Specialisatie en diversificatie

  U profiteert van de expertise en de specialisatie van elk van onze partners op het vlak van bepaalde activa, sectoren of regio’s. Zo kunt u uw beleggingen nog meer diversifiëren en optimaliseren.

 • Risicospreiding

  Door te kiezen voor producten die uitgegeven zijn door verschillende financiële instellingen, verspreidt u het risico in uw portefeuille.

Wat u moet weten om uw beleggingsportefeuille op te bouwen

Vragen en antwoorden

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie betekent spreiding. Het is vaak beter om  niet alles op één paard in te zetten. Het gebeurt dat de ene markt stijgt terwijl de andere zakt. Als u in de twee tegelijk belegt, verhoogt u de kans om uw portefeuille in evenwicht te houden en vermindert u het risico op al te grote schommelingen.

Wat is activa allocatie?

Activa allocatie gaat een stapje verder dan diversifiëren. Activa toewijzen is het proces dat een belegger aflegt om een gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen waarbij hij verschillende activa combineert volgens bepaalde verhoudingen die afhankelijk zijn van zijn houding tegenover risico's. Dit proces heeft als doel het rendement te maximaliseren voor een welbepaald risico.

Welke zijn de verschillende soorten beleggingen?

Er zijn verschillende manieren en producten om te beleggen. Bij Beobank geven wij beleggingsadvies over beleggingsfondsen, gestructureerde producten en levensverzekeringen (tak 21, 23, 26). Ontdek ons productaanbod. Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken voor meer informatie of om samen te bespreken welke producten voor u geschikt zijn.

Wat is open architectuur?

Open architectuur betekent dat een bank beleggingsfondsen aanbiedt die van andere banken of financiêle instellingen afkomstig zijn. Met andere woorden: een gesloten architectuur zou betekenen dat Beobank uitsluitend fondsen van Beobank zou aanbieden. Wij kiezen voor een open architectuur. Daardoor kunnen we u fondsen aanbieden van verschillende internationale financiële instellingen. Want we willen u het beste van het beste aanbieden.

Wat zijn de voordelen van Tak 23 ten opzichte van beleggingen?

In Tak 23 zijn de meerwaarden vrijgesteld van roerende voorheffing, in tegenstelling tot beleggingen in fondsen of effecten. Een ander voordeel is dat u binnen uw levensverzekeringscontract de vrijheid heeft om begunstigden aan te duiden in geval van overlijden, hetgeen u de mogelijkheid biedt om uw kapitaal aan een dierbare over te dragen.

De keuze uit een 100-tal beleggingsfondsen

Bij Beobank bieden wij u een uitgebreid gamma van beleggingsfondsen. Om u te helpen een beleggingsfonds te kiezen dat precies op uw profiel is afgestemd, hebben we een selectie gemaakt van een 30-tal fondsen die het meest belovend zijn volgens onze strikte kwalitatieve en kwantitatieve criteria.

Hoe selecteert Beobank haar fondsen?

 • Kwantitatieve criteria

   

  - Prestatie van het fonds op korte en lange termijn

  - Prestatie van het fonds ten opzichte van gelijkaardige fondsen

  - Risico/rendementsverhouding

  - Gedrag van het fonds in specifieke marktomstandingheden

   

 • Kwalitatieve criteria

   

  - Beheersstructuur: één beheerder, of een team?

  - Ervaring: hoeveel jaren is de beheerder aan de leiding van het fonds?

  - Beleggingsbeleid & beleggingsstrategie

  - Vertegenwoordigt één thema of sector als aanvulling op ons aanbod

   

Onze partners

lafrancaise

Amundi

BlackRock

Carmignac

Fidelty

Franklin

Invesco

J.P. Morgan

nelb

ROBECO

Schroders

 

 

Bij Beobank bent u goed omringd

Met elke belegger gaan we 3 formele verbintenissen aan:

1
Meer tijd voor u maken om u beter te adviseren

De tijd nemen om u beter te leren kennen, u persoonlijk te adviseren en uw objectieven op korte en lange termijn te bepalen.

2
Onze kennis met u delen om uw rendement te verbeteren

Om u te helpen uw portefeuille samen te stellen en te beheren kan u zowel rekenen op de expertise van onze gecertificeerde beleggingsadviseurs als op die van onze analisten en partners.

3
U meer keuze geven om uw mogelijkheden te verruimen

Door onze samenwerking met verschillende uiterst gespecialiseerde partners kan u voordeel halen uit ieders specialisatie en kunnen wij u een gefundeerd advies geven over de globale markt.

Philip Pauls

Regelmatige opvolging

Onze beleggingsadviseur bij Beobank luistert heel goed naar onze wensen en behoeften en weet wat we verwachten van onze beleggingsportefeuille. Hij contacteert ons regelmatig. Als er iets verandert op de markten in positieve of negatieve zin, nodigt hij ons uit voor een korte feedback.

Philip Pauls, klant bij Beobank.

Bekijk de video
Dirk Noydens

Ruim aanbod

Beobank biedt een ruime waaier van producten aan van verschillende beleggingshuizen. Ze bevelen geen eigen huisproducten aan maar wat er op de markt is.  Een neutrale bank die luistert naar wat u zoekt en dan de mogelijkheden aanbiedt die voldoen aan uw verwachtingen, aan wat u zoekt op korte en lange termijn.

Dirk Noydens, klant bij Beobank.

Bekijk de video

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.