Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

rekening voor jongeren

Jump jongerenrekening

  • De Jump betaalrekening is een gratis zichtrekening voor jongeren van 10 tot en met 26 jaar.

Ben je tussen 10 en 16 jaar oud, dan moeten je ouders wel aanwezig zijn bij de opening van je rekening. Dat kan enkel in een Beobank-kantoor.

Waarom een jongerenrekening openen?

Waarom een jongerenrekening openen?

Ben je 10 jaar of ouder en wil je je eigen (eerste) bankrekening om je pizza, je cadeautjes of iets anders te betalen? Wil je zelf je geld beheren en een eerste stap zetten naar je onafhankelijkheid?

Dan is de gratis Jump betaalrekening iets voor jou!

Contactloos betalen met je debetkaart

Kan ik overal veilig betalen met een debetkaart?

De gratis zichtrekening wordt vergezeld van een debetkaart waarmee 100% veilig betaald kan worden, zowel online als in winkels (overal waar je het Bancontact-/Mastercard Debit-logo ziet). Zo kan je het cashgeld achterwege laten. 

Wil je toch liever contant geld hebben? Ook geldopnemingen kunnen risicoloos gebeuren! Voor je eigen gebruiksgemak kan je, in overleg met je ouders, opnemingslimieten laten vastleggen in je kantoor.

Studeer je in het buitenland?

Kan ik in het buitenland betalen met mijn debetkaart?

Studeer je of loop je later een stage in het buitenland? Dan komt deze bankrekening zeker van pas! Dankzij de debetkaart die eraan verbonden is, heb je namelijk ook in het buitenlandtoegang tot het internationale netwerk voor betalingen en van geldautomaten.

Beobank Service Center

Beobank Service Center

Ben je al klant of nog niet? En heb je vragen omtrent de jongerenrekening? Neem dan contact op met het Beobank Service Center op het nummer +32(0)2 622 20 00. 

Beschikbaar op werkdagen van 8u00 tot 20u00 en op zaterdag van 9u00 tot 12u30.

Waarom voor de Jump rekening kiezen?

  • Gratis rekening tot en met je 26: vanaf 10 jaar kun je je eigen gratis betaalrekening openen.

  • Altijd en overal toegang tot je bankrekening via je smartphone, je computer, per telefoon, of via een Beobank Selfbanking. Dankzij de Beobank Mobile-App en Beobank Online regel je gemakkelijk alles zelf, waar je ook bent. Je ontvangt er bovendien ook je maandelijkse elektronische rekeninguittreksels. 

  • Budgetbeheer: in de Beobank Mobile-app is het mogelijk om de functie 'budgetbeheer' te activeren. In één oogopslag zie je in welke categorie je het meest uitgeeft, handig toch? In deze tutorial zie je hoe je de functie activeert en gebruikt! 

     

  • Payconiq by Bancontact: dankzij de QR-code, die je enkel hoeft te scannen, betaal je gemakkelijk en snel je vrienden terug. Ook in deelnemende winkels betaal je zonder je debetkaart te hoeven bovenhalen via de QR-code.

  • Itsme®2: aanmelden voor de Beobank Mobile-app kan makkelijk dankzij je Itsme®-account. Na een eerste registratie kan je eenvoudig en snel inloggen via gezichtsherkenning of vingerafdruk. 

Vind hier meer informatie over de jongerenrekening!

Welke diensten biedt de Jump betaalrekening?

1. Debetkaart met Bancontact en Mastercard Debit voor de rekeninghouder;

2. Veilig online betalen met Bancontact en Mastercard Debit: veiligheid is van heel groot belang bij online aankopen. Dankzij de 3D Secure-technologie, die aan jouw debetkaart gekoppeld is, kan dit voortaan nog veiliger;

3. Contactloos betalen met je debetkaart: een aankoop tot en met 50 EUR kan kosteloos uitgevoerd worden zonder de debetkaart in de betaalterminal te steken. 

4. Een onbeperkt aantal elektronische verrichtingen in euro in de SEPA-zone (de Europese eengemaakte betaalruimte): overschrijvingen, betalingen, geldopnemingen, domiciliëringen, doorlopende betalingsopdrachten;

5. Een onbeperkt aantal verrichtingen in euro in onze agentschappen: papieren overschrijvingen, geldopnemingen aan het loket...;

6. Instantoverschrijvingen1 om overschrijvingen binnen enkele seconden uit te voeren. Het geld staat onmiddellijk op de rekening van je begunstigde, zelfs als die een rekening heeft bij een andere bank2 in België en in Europa (SEPA-zone)3;

7. Onbeperkte toegang tot Beobank Mobile, een 100% veilige app waarmee je via je smartphone4 altijd en overal toegang hebt tot je rekeningen en kredietkaarten;

8. Onbeperkte toegang tot Beobank Online voor het beheer van je rekeningen vanaf je computer. Heel eenvoudig en veilig, dankzij het gebruik van itsme®voor identificatie en validatie;

9. Onbeperkte toegang tot Beobank Service Center op het nummer +32 (0)2 622 20 004;

10. Onbeperkte toegang tot Beobank SelfBanking om het merendeel van je courante banktransacties uit te voeren, via de automaten in de beveiligde toegangszones van sommige Beobank-agentschappen;

11. Maandelijks rekeninguittreksel in elektronisch formaat;

Raadpleeg voor alle inbegrepen diensten de volledige lijst

Je vindt de kosten voor de bijkomende diensten in de Beobank-tarieven.

 
1 Overschrijving die in real time, 24u/24, 7d/7, gecrediteerd wordt op de rekening van de begunstigde, indien de bank van de begunstigde aangesloten is bij deze dienst en de overschrijving aanvaardt. Gratis voor klanten jonger dan 18 jaar. Vanaf 18 jaar kost een instantoverschrijving 1,25 EUR via Beobank Online of Beobank Mobile, en 6,05 EUR in een Beobank-kantoor. 
Op voorwaarde dat de bank van de begunstigde deze mogelijkheid biedt.
Om van de instantoverschrijving te genieten voor jouw Europese overschrijvingen (SEPA-zone), Gelieve jouw Beobank agentschap of het Beobank Service Center op 02 622 20 00 (ma-vr: 8u-20u, za: 9u-12u30) te contacteren om deze optie te activeren.
4 Excl. telefoonkosten en internetabonnement.
5 Itsme® is een gratis applicatie voor de smartphone waarmee je je kunt identificeren bij een aantal digitale applicaties en diensten. Snel, veilig, gemakkelijk en veelzijdig.

Wat kun je doen met een jongerenrekening?

Een zichtrekening, wettelijk betaalrekening genoemd, dient om je dagelijkse financiële verrichtingen te doen: 

  • Je laat er je inkomsten van je eerste job, of de inkomsten van je studentenjob op storten; 
  • Je gebruikt ze voor betalingen, overschrijvingen en afhalingen. 

Wat is itsme®?

Itsme® is een app waarmee u veilig, gemakkelijk en betrouwbaar uw identiteit kunt bevestigen en transacties kunt goedkeuren. Een mobiele versie van uw identiteitskaart. Het staat u toe om u op een veilige manier te identificeren. Itsme® kan alleen gebruikt worden indien u over een smartphone, een SIMkaart en een itsme® PINcode (of een digitale vingerafdruk) beschikt. Door de unieke vereniging van deze 3 essentiële elementen bent u de enige die uw data kan gebruiken. U bent ook de enige die de code kent, hij is nergens geregistreerd. Net zoals de code van uw bankkaart.

Eender welke persoon ouder dan 18 jaar die over een Belgische eID, een Belgische SIM-kaart en een smartphone beschikt (IPhone of Android) kan een digitale itsme® account aanmaken. Een itsme® account is verbonden aan één enkel telefoonnummer. Hetzelfde telefoonnummer kan niet voor een andere itsme® account worden gebruikt.

Heb je al onze blog ontdekt?

De Beobank Bugetbeheer tool

Zo houdt u de schoolfactuur onder controle

Elke ouder met schoolgaande kinderen zal het beamen: september is een dure maand. Gebruik Beobank Budgetbeheer om uw kosten te controleren.
Een (eerste) betaalrekening voor mijn kind? Hoe zit dat?

Mijn kind financieel opvoeden: waar moet ik aan denken?

Leer uw kinderen de kunst van geldbeheer: van het openen van hun eerste spaarrekening tot het begrijpen van online bankieren. Hoe moet u dit doen?
Glimlachende vrouw betaalt contactloos.

Welke zichtrekening past het best bij u?

Bij Beobank kan u kiezen uit vier verschillende zichtrekeningen. Maar welke past het best bij u?

Met uitzondering van Iran, Syrië, Noord-Korea en Rusland.

Itsme is een gratis applicatie voor de smartphone waarmee u zich kunt identificeren bij een aantal digitale applicaties en diensten. Snel, veilig, gemakkelijk en veelzijdig.

Uw rekening online aanvragen
Gebruikt u Beobank Online of de mobiele app?
Dankzij de mobiele app worden sommige van uw gegevens automatisch vooraf ingevuld.