Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Waarom liever digitaal betalen?

update - 14/04/2020

5 redenen om digitaal te betalen

Hygiëne is vandaag meer dan ooit een uitstekende reden om liever digitaal dan met munten en briefjes te betalen. Maar lang niet de enige.

In volle coronacrisis kunnen we niet anders dan ons ook de vraag stellen: kan fysiek geld het virus overdragen? Bepaalde studies vermoeden dat Covid-19 kan overleven op onder andere papier en metaal. Hoe lang precies en of dat wel écht zo is, is niet met zekerheid geweten. Experts voeren echter wel aan dat het risico miniem zou zijn als je je aan de hygiënemaatregelen houdt. Miniem, maar daarom niet onbestaande... Daarom raadt de WHO aan om ‘contactloos te betalen en zo het besmettingsrisico te verkleinen’.

Hygiëne is lang niet het enige voordeel van digitaal betalen. Laten we alle voordelen eens van naderbij bekijken.

Veiliger betalen

Met de kaart of contactloos betalen betekent dat je minder (of geen) geld meer op zak hoeft te hebben. En dat verkleint dus het risico dat je veel geld kwijtspeelt als je je portefeuille verliest of bestolen wordt. Daarnaast is er het gevaar van valse biljetten. Ook daarvoor is digitaal betalen dus veiliger.

Op het internet, waar je gezochte producten vaak goedkoper zijn, hoef je niet bang te zijn om digitaal te betalen met je krediet- of betaalkaarten van Beobank. Ze zijn namelijk allemaal uitgerust met de 3D Secure-beveiligingstechnologie. Zo geniet je een extra beveiliging wanneer je online betaalt, omdat je identiteit dubbel wordt gecontroleerd. Maar laat dat je er niet van weerhouden om deze tips om veilig op het internet te betalen te volgen. En gebruik onze checklist om minder betrouwbare webshops te herkennen.

Nog iets waar we voor moeten opletten: phishing. De Belgische Catherine De Bolle, de grote baas van Europol, wees ons er in het tijdschrift Knack al op dat cybercriminelen profiteren van de pandemie om te proberen achter persoonsgegevens en bankinformatie te komen. Waakzaamheid is dus geboden. Let goed op met e-mails die je ontvangt.

Altijd en overal betalen

Heeft een handelaar problemen met zijn betaalterminal? Of raak je dat machientje liever niet aan? Dan kun je betalen met de Beobank Mobile-app, waarmee je je geldzaken op afstand kunt beheren en dus ook betalingen uitvoeren.

Digitaal betalen is gratis

Waarom zou je het niet doen als er geen extra kosten aan verbonden zijn?

Het gaat sneller

Dat merk je zelf vaak genoeg: in de supermarkt, bij de bakker of aan de péage als je door Frankrijk reist. Wie met biljetten en munten betaalt, doet er langer over. Je vindt niet het geldstuk dat je zoekt in je portemonnee, je moet rekenen en tellen om tot het juiste bedrag te komen... Tijdverlies voor jezelf, voor wie achter je komt én voor de handelaar.

Betaal je met de kaart of via een app, dan gaat het veel sneller. Gezien de huidige omstandigheden heeft de banksector het plafond voor contactloze betalingen verhoogd. Voor betalingen tot € 50 (in plaats van € 25) is het zelfs niet meer nodig om uw pincode in te voeren dankzij de contactloze technologie (de cumulatieve limiet is verhoogd van € 50 naar € 100 per dag). Bij Beobank zijn alle betaal- en kredietkaarten ermee uitgerust.

Een groot deel van de Belgen beschouwt digitaal betalen als de gemakkelijkste (57%) of veiligste (54%) optie, zo blijkt uit een studie in opdracht van Febelfin, de Belgische Federatie van de Financiële Sector. Nog steeds niet overtuigd? Probeer het gewoon. Vandaag nog!

Uw mening telt!

Uw mening over onze dienstverlening is belangrijk voor ons. Alvast bedankt voor het beantwoorden van enkele vragen.

Start de enquête

Hoe kunnen we u helpen?