Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Geen Autosalon in 2021 … Wat zijn de alternatieven?

Dat er in 2021 geen Autosalon plaatsvindt, betekent nog niet dat u geen saloncondities zou kunnen krijgen!

De voor januari 2021 geplande Brussels Motor Show gaat niet door. De drukbezochte autobeurs op de Heizel sneuvelt door het coronavirus. En de saloncondities dan?

Febiac, de Belgische federatie van de autosector, zag zich door de coronacrisis gedwongen om de editie 2021 van het Autosalon van Brussel tot volgend jaar uit te stellen. Maar hoe zit het dan met de saloncondities als u van plan was om tijdens de autobeurs een nieuwe wagen te kopen?

Saloncondities die naar de consument komen …

Dat het Autosalon van Brussel naar volgend jaar opschuift, betekent absoluut niet dat consumenten nu de saloncondities moeten missen. De periode rond de beurs blijft heel belangrijk voor de constructeurs. In januari boeken ze meestal 20 tot 40% van hun volledige jaaromzet, het ene merk al wat meer dan het andere. 2020 was een moeilijk jaar voor de autosector en dus wordt de verkoop volgend jaar cruciaal. Om kopers te lokken zullen de merken flink zwaaien met saloncondities. Is dit het ideale moment om een auto te kopen?

… en misschien nog voordeliger zijn dan anders

Het ziet ernaar uit dat de saloncondities in 2021 nog aantrekkelijker zullen zijn dan anders. Door de lockdownmaatregelen van maart zitten de merken immers nog met een grote voorraad nieuwe auto’s. Het marketingbudget dat de constructeurs normaal aan het Autosalon uitgeven, besteden ze nu liever aan speciale promotieacties. Potentiële klanten hoeven deze keer dus alleen maar even langs te lopen bij een dealer van het merk dat hen interesseert.

Speciale condities en acties bij de dealers

De dealers en garages willen graag hun eigen miniversie van het Auto- en Tweewielersalon organiseren, voor zover dat mogelijk is in deze coronatijden. In maart hebben ze trouwens al aangetoond dat ze de hygiënemaatregelen probleemloos kunnen toepassen. BMW kondigde al aan dat het de autobeurs naar de consument brengt. Het merk toont zijn nieuwigheden bij de 67 dealers van de groep en investeert in zijn digitale communicatie. Ook D’Ieteren Auto houdt een soort salon bij zijn dealers en online, terwijl Hyundai specifieke evenementen en acties in zijn dealernet organiseert. Andere merken zullen beslist niet achterblijven en de volgende weken hun speciale condities bekendmaken.

Een lening voor uw nieuwe wagen nodig?

Wilt u genieten van speciale condities om een nieuwe wagen te kopen?
Kies dan de autolening van Beobank!

 

Bronnen:
1. https://www.press.bmwgroup.com/belux/article/detail/T0318664NL/bmw-group-belux-goes-phygital%E2%80%99:-coronaproof-commercieel-offensief-in-januari-2021?language=nl
2. https://www.lecho.be/entreprises/auto/le-salon-de-l-auto-2021-est-annule/10257373.html

Let op, geld lenen kost ook geld.

Geef uw mobiliteit nieuwe vaart

Ontdek onze oplossingen

Hoe kunnen we u helpen?