Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Waarom podcasts beluisteren (en welke)?

Podcasts om je brein te prikkelen!

Waar moet je de tijd (of energie) vandaan halen om een boek te openen? Daarom: lang leve de podcast! Een gemakkelijk en efficiënt dagelijks medium voor inspiratie en opleiding … 

De term “podcast” heb je zeker al eens ergens opgevangen: een audiobestand (kan ook een video zijn) op het internet, om te beluisteren (en te downloaden) wanneer je maar wil. Het kan gaan om een opname van een radio-uitzending, maar ook om origineel klankmateriaal (interviews, debatten, verhalen enz.). De podcastwereld barst de laatste jaren uit zijn voegen, met een groeiend aantal formaten, onderwerpen, platforms (iTunes, Spotify, Sound Cloud, Google Podcasts enz.) en toestellen (vooral via je smartphone). Je kiest gewoon een podcast die je aanstaat, neemt een gratis abonnement op de reeks en beluistert dan de afleveringen. Wij selecteerden een aantal inspirerende podcasts!

Leg je oor te luisteren bij andere ondernemers:

 • Op zoek naar trends over ondernemen, innovatie, marketing, disruptie en transformatie? Dan moet je bij Bloovi zijn. https://www.bloovi.be/podcast
 • De Groeivoer Podcast voor ondernemers is een Nederlandse podcast met tips en inzichten over ondernemen. Ondernemer en coach Gerhard te Velde praat ook met succesvolle ondernemers. Te beluisteren op iTunes, YouTube, Spotify, Soundcloud, Apple of Google. Meer op groeivoer.nl
 • How I Built This : de titel verklapt de inhoud. De Amerikaanse journalist Guy Raz legt de grootste ondernemerssuccessen onder zijn vergrootglas. Niet te missen voor een blik in de interne keuken van Yelp, Shopify of AirBnB.
 • Dichter bij ons onthullen gepassioneerde Belgische ondernemers ons hun traject in de nieuwe podcast van BECI, de Kamer van Koophandel in Brussel.
 • In Bert’s podcast gaat digitaal expert Bert van Wassenhove met de ondernemers van morgen praten over de nieuwste trends …
 • In De Tijd Vooruit gaat Bert Rymen in gesprek met ondernemers en onderzoekers. Zoals de titel al laat vermoeden, blikt deze podcast vooruit. Op alle podcastplatformen te beluisteren.  (link: https://www.tijd.be/dossiers/de-tijd-vooruit/Hoe-beluistert-u-een-podca…)
 • Nog een podcast van een media, maar deze keer van net iets verder. HBR IdeaCast is de podcast van Harvard Business Review. Ontdek wekelijks boeiende topics en tips van toonaangevende leiders in business en management.
 • Al twee seizoenen (het tweede is net begonnen) loopt Doeners en Durvers, de podcast die een portret schetst van Belgische ondernemers die in het buitenland aan de slag gingen of een atypisch traject afleggen.
 • Het bijzonder inspirerende The pitch legt de diepste geheimen bloot, aangezien je toegang krijgt tot gesprekken tussen ondernemers en investeerders.
 • Halfweg tussen relevante adviezen en succesverhalen loodst Techmag je bijvoorbeeld door de coulissen van het succes van Cowboy of verklapt je waarom Talent as a Service (TaaS) de toekomst van de digitale marketing is.
 • Chris Ducker is een Britse ondernemer die je leert hoe je jouw persoonlijke ‘brand’ of merk uitbouwt. Afspraak op Youpreneur FM Podcast.
 • Eat Sleep Work Repeat is de belangrijkste podcast over geluk en werk. Een pareltje …
 • Geen tijd om taallessen te volgen? Podcasts zijn daarvoor een uitstekend alternatief, onder andere om je kennis van het Engels bij te schaven.

Honger naar meer?

Wat dacht je dan van As Told by Nomads, Entrepreneurial Thought Leaders of Mixergy?Het aanbod is overweldigend. Bedenk een thema dat je interesseert en tik het in een zoekmachine in met de term “podcast” erbij. Of ga naar een van de gespecialiseerde platforms of websites (zoals Podcasts van Apple). Vraag ook eens aan andere ondernemers wat zij boeiend vinden. En als je zin krijgt om zelf te podcasten … Waag het erop en breng je eigen “uitzending”!

Veel luistergenot!

Hoe kunnen we u helpen?