Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Professioneel krediet nodig? Help uw bankier om u te helpen!

In uw bankier schuilt een essentiële partner

Hebt u een afspraak met uw bankadviseur voor een professioneel krediet? En krijgt u daar stress van? Hoeft niet, maar een goede voorbereiding is wel belangrijk.

Hebt u pas een bedrijf opgestart? Of bent u op zoek naar financiering van uw groei zonder uw cashflow aan te tasten? Uw bankier helpt u graag, in elke situatie. Maar dan moet u hem of haar wel “helpen” om uw dossier te analyseren! Hou de volgende informatie dus zeker bij de hand.

  1. In vogelvlucht

Uw adviseur kijkt eerst naar het profiel van uw KMO: uw statuten, rechtsvorm, vennoten, activiteiten enz. Uw sector is ook belangrijk. Hij onderzoekt welk traject u al hebt afgelegd als ondernemer en wat uw voorgeschiedenis bij de bank is.

  1. Uw resultaten

Hoe is de financiële situatie van uw bedrijf? Ondervindt u moeilijkheden, van voorbijgaande aard of structureel? Hoe evolueert uw omzet? Hebt u de vorige boekjaren verlies of winst geboekt? Onderbouw uw beweringen met cijfers en zorg dat u ze coherent kunt toelichten.

  1. Uw cashflow

Uw resultaten uit het verleden zijn interessant, maar hoe doet u het momenteel? Uw bankier gaat bijvoorbeeld na hoeveel cashflow uw bedrijf nodig heeft om te functioneren. Hoe zit het met uw klanten, betalen ze stipt op tijd? Uw adviseur vraagt dit niet zomaar: hij wil de risico’s juist inschatten.

  1. Toekomst

Na deze blik in de achteruitkijkspiegel gaat alle aandacht naar de toekomst. Wat zijn uw vooruitzichten? Zit u in een groeisector? Slaagt u erin om nieuwe segmenten met veelbelovende klanten aan te boren? Hebt u een nieuw contract gesloten of ziet u kansen? Misschien overweegt u om over enkele jaren de fakkel door te geven …

  1. Uw project

Dit is natuurlijk de reden van het gesprek met uw adviseur: uw financieringsbehoefte. Elke situatie is anders, maar het komt er altijd op aan om uw enthousiasme over te brengen op uw bank. Overtuig uw (toekomstige) partner met vuur en passie, maar hanteer ook concrete argumenten.

  1. Uw ontleningscapaciteit

Nu is het tijd voor een van de kernvragen: hoeveel middelen kan uw bedrijf op regelmatige basis vrijmaken om de lening terug te betalen? Het antwoord bepaalt of uw bankier u kan helpen en met hoeveel.

  1. Financiële constructie

Uw bankier is uw adviseur, maar niets belet u om ook zelf initiatieven te nemen. Denk bijvoorbeeld na over andere financieringsbronnen (persoonlijke middelen, overheidssteun enz.) die uw dossier alleen maar sterker kunnen maken. Ze helpen om uw bankier over de streep te trekken.

  1. Kredietvoorwaarden

Ook hier geldt: goed voorbereid, is half gewonnen. Raadpleeg de informatie over de financieringsformules die uw bank ter beschikking stelt. Stel een lijstje met vragen op en bepaal op voorhand wat u bereid bent om te “aanvaarden”.


Het belangrijkste advies!

Uw bankier werkt professioneel, maar blijft ook een mens. En in elke menselijke relatie zijn vertrouwen en communicatie van groot belang. Uw dossier moet goed in elkaar zitten, maar speel vooral open kaart. Uw bank is uw partner! Ook als het gesprek geen volmondig “ja” oplevert. Uw bankadviseur is de aangewezen persoon om u te begeleiden en oplossingen aan te reiken.

Maak een afspraak

Een Beobank PRO-adviseur zal u met plezier helpen

Laten we praten!

Hoe kunnen we u helpen?