Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Beleggingsfonds: wat is voor u de ideale belegging?

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen stellen u in staat te beleggen in een gediversifieerde portefeuille die past bij uw beleggersprofiel. Zodra u een fonds gekozen heeft, wordt het beheer toevertrouwd aan vakmensen die het gewend zijn om met bewogen periodes om te gaan.

De financiële markten maken een bijzonder onrustige periode door; dat is onder andere te wijten aan de uit de pan swingende inflatie, de oorlog in Oekraïne, geopolitieke spanningen en handelsconflicten. Ook de impact van de pandemie laat zich nog gevoelen. In deze context is het beste wat elke – beginnende of ervaren – belegger kan doen de risico’s te spreiden.

Een gediversifieerde portefeuille

Een van de meest doeltreffende opties in dat verband is kiezen voor een beleggingsfonds. Zo investeert u steeds in een brede portefeuille met tien- of zelfs honderdtallen verschillende effecten. In dat geval kan een bruuske en sterke koersdaling slechts een beperkte impact hebben op de globale prestaties. De risico’s worden nog beter gespreid als u kiest voor een dakfonds. Dat is een fonds dat op zijn beurt investeert in verschillende fondsen.

Professionele opvolging

De tweede troef van een beleggingsfonds is dat het beheerd wordt door ervaren professionals die de evolutie van de economie en de markt van dag tot dag opvolgen. Zo hoeft u zich zelf geen zorgen meer te maken over de dagelijkse opvolgingen binnen uw portefeuille. Bovendien kunt u met al uw vragen over het beheer of de fiscale aspecten van het fonds terecht bij uw Beobank-adviseur.

Aansluitend bij uw profiel

Dat belet niet dat u nog steeds zelf beslist over uw globale beleggingsstrategie. Indien u uw beleggingen in een bepaalde sector wilt beperken, is dat perfect mogelijk. Beobank biedt u ook een fondsengamma dat bepaalde controversiële activiteiten (zoals tabak, de seks- of wapenindustrie) uitsluit en duurzaamheidscriteria hanteert bij de keuze van de effecten.

Fondsenselectie

Door via Beobank te beleggen in fondsen heeft u toegang tot een tiental van de beste fondsbeheerders, zoals J.P. Morgan, BlackRock, Robeco, Invesco of La Française. Analisten onderzoeken vervolgens de fondsen van deze specialisten aan de hand van kwantitatieve criteria (prestaties, …) en kwalitatieve parameters (stabiliteit en inzet van het beheerteam, …). Op basis daarvan stellen ze een specifieke selectie van de beste op de markt beschikbare fondsen voor.

Meer informatie over onze beleggingsfondsen?

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?