Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

beleggingsfondsen

Onze beleggingsfondsen

 • Ruime keuze van kwalitatieve fondsen

 • 10 internationaal gerenommeerde fondsbeheerders

 • Strenge kwaliteitsselectie

Beleggingsfondsen zijn onderhevig aan verschillende soorten risico’s. Hierbij de voornaamste risico's op een rijtje.

Investeringsfonds betekenis

Wat is een beleggingsfonds?

Beleggingsfondsen, ook wel Instellingen voor Collectieve Belegging (ICB) genoemd, verzamelen het kapitaal van particuliere en institutionele beleggers die hebben ingetekend. Dat kapitaal of fondsvermogen wordt beheerd door een fondsmanager of team van managers en wordt geïnvesteerd in meerdere aandelen, obligaties en andere beleggingsvormen. Particuliere beleggers kunnen via beleggingsfondsen hun portefeuille gemakkelijker spreiden dan wanneer ze individueel beleggen met een beperkt vermogen.

investeringsfonds

Welke beleggingsfondsen kiezen?

Rekening houdend met een continu veranderende markt en de prestaties van de fondsen op korte en lange termijn, selecteren we voor u een selectie van fondsen die, volgens objectieve kwantitatieve en kwalitatieve criteria, het meestbelovend lijken. We helpen u vervolgens de beleggingsfondsen te kiezen die het best aansluiten bij uw beleggersprofiel.

Meer weten over onze fondsselectie

De voordelen van onze fondsselectie

 • Een selectie van de meestbelovende fondsen op de markt

  Uit het universum van fondsen selecteren wij voor u de fondsen die volgens onze criteria het meest in hun mars hebben.

 • Internationale partners

  Naast onze eigen fondsen bieden we ook fondsen aan van 11 andere financiële instellingen. Zo krijgt u toegang tot een uitgebreid gamma kwalitatief hoogstaande fondsen en profiteert u van de expertise en de specialisatie van onze partners. Door te kiezen voor fondsen van verschillende emittenten, vermindert u bovendien het risico in uw beleggingsportefeuille.

 • Een compleet gamma van beleggingsfondsen

  We stellen een compleet gamma van fondsen voor in alle gewenste activa- en subactivaklassen, sectoren en regio’s en afgestemd op de verschillende beleggingsstijlen. Zowel monetaire fondsen, obligatiefondsen, gemengde fondsen als aandelenfondsen maken deel uit van onze fondsselectie.

Onze fondsenpartners

lafrancaise

Amundi

BlackRock

Carmignac

Fidelty

Franklin

Invesco

J.P. Morgan

ROBECO

Schroders

​​

 

 

dakfonds

Keuzestress? Kies voor één van onze dakfondsen

Is een portefeuille van fondsen kiezen niets voor u en bent u op zoek naar een eenvoudige, alles in één oplossing, dat conform uw beleggersprofiel is? Dan kan één van onze dakfondsen een oplossing voor u zijn.

Onze dakfondsen 'Beobank Funds' zijn fondsen die beleggen in fondsen van onze Beobank fondsselectie volgens een bepaalde beleggersstrategie.

Meer weten
afspraak fondsen

Wij helpen en adviseren u

Description

Bij Beobank wordt u als belegger goed omringd en begeleid. Wij helpen u een goed gespreide portefeuille op maat samen te stellen met enkel de beleggingsproducten die het best bij uw beleggersprofiel passen.

Ontdek ons persoonlijk advies voor u

Alles wat u moet weten over beleggingsfondsen

Vragen & antwoorden

Wat zijn monetaire fondsen?

Deze fondsen beleggen vooral in liquide middelen en waarden op korte termijn, termijndeposito’s, kortetermijnobligaties, schatkistcertificaten, enz.

Wat zijn obligatiefondsen?

Deze fondsen beleggen in vastrentende effecten zoals lange- of kortetermijnobligaties.

Wat zijn aandelenfondsen?

Aandelenfondsen zijn fondsen waarbij het grootste deel van het kapitaal belegd is in aandelen van verschillende bedrijven, soms met een beperkte participatie in opties, warrants of converteerbare obligaties. Op bijna alle internationale markten beleggen ze in meerdere deviezen en in verschillende sectoren.

Wat zijn thematische fondsen?

Thematische fondsen zijn aandelenfondsen die beleggen in aandelen rond bepaalde lange termijnthema’s zoals landbouw, infrastructuur, demografie, enz.

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.