Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

beleggingsfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen

 • Een ruime keuze van kwalitatieve beleggingsfondsen
 • Toegang tot 10 internationale fondsenhuizen
 • Een strenge kwaliteitsselectie

Beleggingsfondsen zijn onderhevig aan verschillende soorten risico’s. Hierbij de voornaamste risico's op een rijtje.

xxx

Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds (Instelling voor Collectieve Belegging of ICB) verzamelt het kapitaal van beleggers die op dat fonds hebben ingetekend. Dat kapitaal of fondsvermogen wordt beheerd door een team van specialisten en geïnvesteerd in meerdere aandelen, obligaties en andere beleggingsvormen. Voordeel is dat u als belegger via beleggingsfondsen uw portefeuille gemakkelijker kunt spreiden dan wanneer u individueel belegt met een beperkt vermogen.

Wat zijn de voordelen van onze beleggingsfondsen?

 • Internationale partners

  Bij Beobank passen we het concept van open architectuur toe in ons beleggingsaanbod. Naast onze eigen fondsen bieden we ook fondsen aan van 10 andere, internationaal befaamde fondsenhuizen. Zo krijgt u toegang tot een uitgebreid gamma kwalitatief hoogstaande fondsen en profiteert u van de expertise en de specialisatie van onze partners. Door te kiezen voor fondsen van verschillende emittenten, vermindert u bovendien het risico in uw beleggingsportefeuille.

 • Een selectie van de meestbelovende fondsen op de markt

  Onze analisten screenen de fondsen van onze fondsenpartners en selecteren enkel de fondsen die, volgens objectieve kwantitatieve en kwalitatieve criteria, het meestbelovend zijn. Onze adviseurs helpen u vervolgens de beleggingsfondsen te kiezen die het best aansluiten bij uw beleggersprofiel.

 • Een compleet gamma van beleggingsfondsen

  We stellen een compleet gamma van fondsen voor in alle gewenste activa- en subactivaklassen, sectoren en regio’s en afgestemd op de verschillende beleggingsstijlen. Zowel monetaire fondsen, obligatiefondsen, gemengde fondsen als aandelenfondsen maken deel uit van onze fondsselectie.

Onze fondsenpartners

lafrancaise

Amundi

BlackRock

Carmignac

Fidelty

Franklin

Invesco

J.P. Morgan

ROBECO

Schroders

​​

 

 

Hoe beleggen in fondsen?

Kies de oplossing die het best bij u past

Beobank_Pictos_Purple_RVB
Een portefeuille op maat

Onze adviseurs helpen u een gepersonaliseerde portefeuille samen te stellen met fondsen uit onze fondsselectie. De portefeuille is volledig op maat van uw beleggersprofiel en gespreid over verschillende activaklassen volgens onze modelportefeuilles

Beobank_Pictos_Purple_RVB
Een dakfonds

Beobank Funds biedt een kant-en-klare oplossing voor wie een vereenvoudigd portefeuillebeheer wenst. De bevek biedt 4 verschillende beleggingsstrategieën: conservatief, defensief, evenwichtig en dynamisch.

 

Beobank_Pictos_Purple_RVB
Een beleggingsverzekering

Met Beobank Patrimonial, onze Tak 23 beleggingsverzekering, combineert u de voordelen van een levensverzekering met die van een gediversifieerde belegging in kwalitatieve fondsen uit onze fondsselectie.

 

 

afspraak fondsen

Een beleggingsadviseur om u te begeleiden

Description

Bij Beobank wordt elke belegger goed omringd. Onze adviseurs helpen u bij de opbouw van een gediversifieerde portefeuille. Dankzij het open architectuurprincipe staat u centraal in onze aanpak. Wij streven ernaar u oplossingen van hoge kwaliteit aan te bieden die het best passen bij uw beleggersprofiel en uw doelstellingen.

Ontdek ons persoonlijk advies voor u

Alles wat u moet weten over beleggingsfondsen

Vragen & antwoorden

Wat zijn monetaire fondsen?

Deze fondsen beleggen vooral in liquide middelen en waarden op korte termijn, termijndeposito’s, kortetermijnobligaties, schatkistcertificaten, enz.

Wat zijn obligatiefondsen?

Deze fondsen beleggen in vastrentende effecten zoals lange- of kortetermijnobligaties.

Wat zijn aandelenfondsen?

Aandelenfondsen zijn fondsen waarbij het grootste deel van het kapitaal belegd is in aandelen van verschillende bedrijven, soms met een beperkte participatie in opties, warrants of converteerbare obligaties. Op bijna alle internationale markten beleggen ze in meerdere deviezen en in verschillende sectoren.

Wat zijn thematische fondsen?

Thematische fondsen zijn aandelenfondsen die beleggen in aandelen rond bepaalde lange termijnthema’s zoals landbouw, infrastructuur, demografie, enz.

Dit kan u ook interesseren

Beleggingsfondsen

Beleggingsfonds: wat is voor u de ideale belegging?

Met een beleggingsfonds laat u het beheer over aan professionals. Beobank selecteert de beste specialisten voor u.
Open architectuur voor uw beleggingen

Altijd een beleggingsportefeuille op uw maat

Beobank biedt haar klanten ruim aanbod van externe fondsen aan
Beobank beleggingsfondsen

Van 5.000 naar 10: hoe Beobank de beste beleggingsfondsen selecteert

In het enorme aanbod van beleggingsfondsen voert Beobank een rigoureuze selectie uit. Hoe gebeurt dat en wat zijn de selectiecriteria?
Heeft u goede fondsen in uw portefeuille? Controleer geregeld of ze dat nog altijd zijn. Tijden veranderen immers.

Waarom het fonds van de maand zelden een goede keuze is

Hebt u het gevoel dat uw bankier u een beleggingsfonds van de maand van het eigen huis wil opdringen? Of kiest u voor een bank die ook fondsen van andere instellingen verdeelt?

Documenten

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.