Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Verzekeringen

Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Kies de beleggingsfondsen die passen bij uw profiel

 • Meer dan 300 fondsen van een tiental internationaal befaamde financiële instellingen.

 • Gespecialiseerde kennis: als belegger haalt u voordeel uit de specifieke kennis van elk fondshuis waarmee we werken

 • Risicospreiding: doordat u kiest voor fondsen uitgegeven door verschillende financiële instellingen, spreidt u het risico in uw portefeuille.

Beleggingsfondsen zijn onderhevig aan verschillende soorten risico’s. Hierbij de voornaamste op een rijtje.

Beleggingsfonds betekenis

Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds (Instelling voor Collectieve Belegging of ICB) verzamelt het kapitaal van beleggers die op dat fonds hebben ingetekend. Het fondsvermogen wordt beheerd door een team van specialisten en geïnvesteerd in meerdere aandelen, obligaties en andere beleggingsvormen. Zowel particuliere als institutionele beleggers hebben hier mogelijk baat bij. Particuliere beleggers kunnen via beleggingsfondsen hun portefeuille gemakkelijker spreiden dan wanneer ze individueel beleggen met een beperkt vermogen.

Meer weten
Meer weten
beleggingsfonds

Keuze uit 300 beleggingsfondsen

Kiezen uit een 300-tal fondsen is niet eenvoudig. Met onze Premium Funds Selection helpen wij u om beleggingsfondsen te kiezen die aansluiten bij uw beleggersprofiel. Wij selecteren een 60-tal die, volgens objectieve kwantitatieve en kwalitatieve criteria, het meestbelovend lijken.

Soorten beleggingsfondsen
Soorten beleggingsfondsen
analyse fonds

Gedragsanalyse van de fondsen

Deze grondige analyse onderzoekt hoe fondsen op korte en lange termijn presteren. We maken daarbij de vergelijking met gelijkaardige fondsen in specifieke marktomstandigheden. Niets wordt aan het toeval overgelaten bij het in kaart brengen van de verhouding tussen risico en rendement.

Alles wat u moet weten over beleggingsfondsen

Vragen & antwoorden

Wat zijn monetaire fondsen?

Deze fondsen beleggen vooral in liquide middelen en waarden op korte termijn, termijndeposito’s, kortetermijnobligaties, schatkistcertificaten, enz.

Wat zijn obligatiefondsen?

Deze fondsen beleggen in vastrentende effecten zoals lange- of kortetermijnobligaties.

Wat zijn aandelenfondsen?

Aandelenfondsen zijn fondsen waarbij het grootste deel van het kapitaal belegd is in aandelen van verschillende bedrijven, soms met een beperkte participatie in opties, warrants of converteerbare obligaties. Op bijna alle internationale markten beleggen ze in meerdere deviezen en in verschillende sectoren.

Wat zijn thematische fondsen?

Thematische fondsen zijn aandelenfondsen die beleggen in aandelen rond bepaalde lange termijnthema’s zoals landbouw, infrastructuur, demografie, enz.

De voordelen van onze Premium Funds Selection

 • Een selectie van de beste fondsen op de markt

  Uit een verzameling van een 300-tal kwalitatieve fondsen selecteren wij 60 fondsen die volgens onze criteria het meest in hun mars hebben.

 • Internationaal befaamde partners

  Onze Premium Funds Selection bestaat uit fondsen die gepromoot worden door een tiental financiële instellingen zoals La Française, onderdeel van de groep Crédit Mutuel Nord Europe. Deze instellingen genieten een uitstekende reputatie in binnen- en buitenland.

 • Een compleet gamma van beleggingsfondsen

  We stellen een compleet gamma van fondsen voor in alle gewenste activa- en subactivaklassen, sectoren en regio’s en afgestemd op de verschillende beleggingsstijlen. Zowel monetaire fondsen, obligatiefondsen, gemengde fondsen als aandelenfondsen maken deel uit van onze Premium Funds Selection.

Hoe komt onze Premium Funds Selection tot stand?

Selectieproces

1
Kwantitatieve screening

We onderzoeken hoe fondsen op korte en lange termijn presteren. Ook kijken we naar het gedrag en rendement van gelijkaardige fondsen. Daaruit kunnen we heel wat relevante informatie afleiden.

2
Kwalitatieve screening

Hoe een fonds beheerd wordt, is eveneens belangrijk. Is er één beheerder of een heel team? Hoelang hebben ze al de leiding? En welke strategie wordt door hen gehanteerd?

3
Continu proces

De markt verandert continu, en dus moet ook onze Premium Funds Selection regelmatig herbekeken en bijgewerkt worden. Het is een continu proces dat onze permanente aandacht krijgt.

Onze partners

lafrancaise

Amundi

BlackRock

Carmignac

Fidelty

Franklin

Invesco

J.P. Morgan

nelb

ROBECO

Schroders

Legg Mason

 

Documenten

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.