Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Gespreid beleggen in alle comfort

dakfondsen zijn de perfecte oplossing

Sparen brengt zo goed als niets op. Meer nog, met de huidige inflatie verlies je jaar na jaar aan koopkracht met je spaargeld. Maar wat is het alternatief als je geen kaas gegeten hebt van beleggen? Of wat als je geen tijd of energie wenst te investeren in de samenstelling van een beleggingsportefeuille? "Wie volledig ontzorgd, maar toch gediversifieerd wil beleggen, vindt een eenvoudige oplossing in dakfondsen", zegt Tim Ronsse, Premium banker. Door dakfondsen, die opgebouwd zijn volgens een bepaald risicoprofiel, verlaagt Beobank de drempel naar een gespreide beleggingsportefeuille.

Elke type belegger vindt onderdak bij Beobank. Iedereen streeft graag naar een potentieel mooi rendement, maar soms is de stap van de klassieke spaarrekening naar een beleggingsfonds niet evident. "Zelf een portefeuille samenstellen, schrikt nogal wat mensen die geen ervaring hebben met beleggingen af", zegt Tim Ronsse. "Voor hen zijn de dakfondsen de perfecte oplossing. Met die formule worden ze volledig ontzorgd, in de wetenschap dat hun belegging kan rekenen op een actief beheer van financiële experts. Een dakfonds is per definitie gediversifieerd waardoor ook de risico's gespreid zijn."

De investering in een persoonlijke relatie tussen Beobank adviseurs en klanten werpt ook hier zijn vruchten af. "Als een klant te verstaan geeft dat hij weinig tijd of zin heeft om regelmatig te bespreken hoe we de beleggingsportefeuille verder kunnen opbouwen of eventueel bijsturen, adviseer ik eerder om te opteren voor gediversifieerde dakfondsen. Voor een klant die interesse toont in de financiële markten, het reilen en zeilen van de beurs en zijn beleggingen van nabij wil opvolgen, is het opbouwen van een gepersonaliseerde portefeuille dan weer een meer gepaste oplossing. Een goede screening om te doorgronden wat het beste past bij mijn klant, is cruciaal", zegt Tim Ronsse.

Potentieel om goed te presteren

In een open architectuur biedt Beobank haar klanten beleggingsfondsen aan van tien gereputeerde fondsbeheerders, waaronder Amundi, La Française, J.P. Morgan, BlackRock, Robeco, Invesco en Franklin Templeton. "Uit dat grote aanbod van meer dan honderd beleggingsfondsen maken onze analisten een selectie volgens strenge kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Deze fondsenselectie dient als basis voor de samenstelling van zowel onze klantenportefeuilles als van onze verschillende dakfondsen ", zegt Tim Ronsse. Meteen is duidelijk waarom een dakfonds ook wel een 'beleggingsfonds dat investeert in andere fondsen' wordt genoemd.

Bij de samenstelling van de dakfondsen draagt Beobank er zorg voor - samen met La Française - beleggingsfondsen te selecteren die potentieel hebben om goed te presteren in de toekomst, die voldoende gespreid zijn over sectoren, type bedrijven en regio's en afgestemd zijn op het risicoprofiel van het doelpubliek. La Française staat in voor het beheer van de Beobank dakfondsen, maar dat partnerschap betekent niet dat de producten van die financiële instelling een voorkeursbehandeling krijgen.

Verschillende strategieën

De dakfondsen volgen verschillende beursstrategieën, met telkens een verschillende verhouding tussen aandelen en obligaties. Dankzij deze strategieën kunnen onze klanten het fonds of de fondsen vinden die het best bij hun risicoprofiel passen.

Elk van de fondsen garandeert een spreiding over meerdere activaklassen en wordt actief beheerd. De belegger, die is ontzorgd. Wat lang niet hetzelfde is als 'niet geïnformeerd'. "Elk kwartaal ontvangt elke belegger een overzichtelijk rapport met de prestaties en samenstelling van zijn dakfonds, het overzicht en de perspectieven van de financiële markten... Via onze app (Beobank Mobile) kan elke belegger zijn beleggingen trouwens ook in real time zelf opvolgen."

Wilt u meer weten over de beleggingsaanpak van Beobank?

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?