Nieuwe hoofdzetel: Beobank benadrukt duurzaam engagement
Met een mix van groene en energiezuinige ruimtes was het Quatuor-complex de ideale plek om het nieuwe Beobank House te vestigen.
In september verhuist de hoofdzetel van Beobank naar Tower D in het nieuwe Quatuor-complex, dat de Noordwijk en het historische hart van Brussel op een stedelijke én groene manier met elkaar verbindt. Het project kreeg intern de naam ‘Beobank House’ en zal ook een nieuw kantoor verwelkomen dat makkelijk bereikbaar is voor alle bezoekers.
Milieuvriendelijk
De keuze voor Tower D in het Quatuor-complex is een logisch gevolg van de ambities van Beobank op het vlak van duurzaamheid en de wens om het verschil te maken binnen haar maatschappij. Beobank wil aandacht besteden aan de impact van haar activiteiten op het milieu, haar medewerkers en de samenleving waarin ze evolueert. Het complex kreeg met ‘Excellent/Outstanding’ de hoogst mogelijke score volgens de BREEAM, de certificeringsmethode die de milieuprestatie van gebouwen evalueert. Deze certificering houdt rekening met de duurzaamheid van een gebouw, van de bouw tot het dagelijks gebruik, met specifieke aandacht voor de levenskwaliteit die het gebouw biedt aan haar bewoners.
Er werden verschillende maatregels getroffen om dit te verwezenlijken. Denk daarbij aan driedubbele beglazing, de talrijke zonnepanelen aan de buitenkant van het gebouw, de recuperatie van regenwater om de groene zones te onderhouden en beveiligde ruimtes voor fietsen en steps met oplaadpunten voor de elektrische modellen. Bovendien is Quatuor makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: het Noordstation en verschillende bus-, tram- en metrohaltes bevinden zich op slechts enkele minuten wandelafstand.
Het Quatuor-complex is dus een referentieproject op het vlak van duurzaam bouwen in de 21e eeuw. Het beantwoordt aan de normen van een passief gebouw en maakt het mogelijk om de uitstoot van CO2 opmerkelijk te verminderen.
Een eilandje vol groen
Ook de buitenvoorzieningen dragen bij aan de milieukwaliteit van het complex. De vier torens zijn met elkaar verbonden door een groene binnenplaats. Die is zowel toegankelijk voor alle werknemers als voor de bewoners van de wijk en voorbijgangers, en vormt zo een waar eilandje vol groen in hartje Brussel.
Het complex wordt omringd door groene zones vol gevarieerde en lokale planten, wat van de site een aangename plek maakt om te vertoeven in een erg stedelijke buurt.
De filosofie van Beobank
Voor de werknemers van de hoofdzetel vertaalt deze verhuis de wil van Beobank om haar filosofie te introduceren. De bank wil elke werknemer een gezellige, flexibele werkplek bieden die iedereen toelaat om zijn werk uit te voeren in een efficiënte en stimulerende werkomgeving, gericht op interactie en welzijn. Beobank Village, het hart van de hoofdzetel, werd uitgedacht en gecreëerd opdat de werknemers er even tot rust kunnen komen tijdens een deugddoende pauze. Beobank House is een aangename omgeving waar alle medewerkers zich thuis voelen
Guy Schellinck, CEO van Beobank: “Elk aspect van Beobank House is met de grootste zorg ontworpen. Van het onthaal, de werkplekken, de uitrusting en inrichting van elke verdieping tot de Barista-bar en het Bistro-restaurant, werkelijk het hele gebouw straamt onze bedrijfscultuur uit. Beobank House wil dan ook een inspirerende plek zijn die de productiviteit, uitwisselingen, samenwerking en het welzijn van onze medewerkers stimuleert. Wanneer intern alles zo efficiënt en aangenaam mogelijk verloopt, stralen we dit bijgevolg ook uit naar onze klanten en kunnen we hen nog beter begeleiden en helpen om hun projecten mogelijk te maken.”
De werknemers van Beobank genieten niet alleen van een makkelijk bereikbare groene omgeving, maar ook van talrijke buitenvoorzieningen, handige diensten zoals pakjes laten leveren op het werk en vooral van de diversiteit van het complex: er zijn winkels, een sportzaal, eet- en drinkgelegenheden, …
Deze publicatie bevat algemene informatie en vormt geen persoonlijk advies. Deze informatie kan veranderen of onderworpen zijn aan specifieke regels of interpretaties, afhankelijk van de situatie. Beobank is niet verantwoordelijk voor de juistheid, de volledigheid en de bijgewerkte versie van de informatie uit de genoemde bronnen.