Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen

  • Een gepersonaliseerde beleggingsstrategie volgens uw middelen en uw doelstellingen

  • Een toegewijde adviseur die de tijd neemt om u te begeleiden

  • Beleggen vanaf € 50 per maand

starten met beleggen

Wat is beleggen?

Beleggen is op zoek gaan naar een potentieel hoger rendement door het geld te plaatsen in andere financiële producten dan gewoon op een spaarrekening. Om de potentiële risico’s en winsten op een juiste manier in te schatten, moet men niet alleen een goede kennis van de markten en de financiële producten hebben, maar ook het geld evenwichtig kunnen verdelen tussen het gedeelte dat bestemd is voor te beleggen op lange termijn en het deel dat bestemd is voor financiële prioriteiten op korte termijn.

Ontdek alle beleggingstermen
beleggingsstrategie

Hoe een beleggingsstrategie bepalen?

Er bestaat geen algemene benadering die voor iedereen toepasbaar is. Daarom bieden wij een breed gamma oplossingen aan om tegemoet te komen aan de individuele situatie van elke klant. Dit is ook de reden waarom uw adviseur eerst en vooral de tijd neemt om u te leren kennen door een methodisch en volledig profiel te schetsen van uw financiële situatie.

Ontdek ons adviesproces
beleggingsplan

Wat is het beleggingsplan van Beobank?

Een beleggingsplan met vooraf geplande stortingen. Speciaal ontworpen om stap voor stap en volgens uw eigen ritme te beleggen.

Met het Beobank beleggingsplan kunt u regelmatige stortingen (vanaf € 50) inplannen in het beleggingsfonds van uw keuze binnen ons gamma van fondsen. U kunt op elk ogenblik het bedrag en de periodiciteit van uw stortingen aanpassen.

Start met beleggen vanaf 50€ per maand

Waarom beginnen met beleggen bij Beobank?

Bij Beobank bent u goed omringd

1
We luisteren naar u

Ons beleggingsproces is gebaseerd op een grondige kennis van uw financiële en familiale situatie, van uw huidige en toekomstige objectieven.

2
Alle informatie

Uw adviseur neemt voldoende tijd om u vóór elke aankoop uitleg te geven over het product, het potentiële risico en rendement en de economische omstandigheden. Zo kunt u de draagwijdte van uw beslissingen echt begrijpen.

3
Onze producten zijn met zorg geselecteerd

Onze experts selecteren de beste producten, beschikbaar op de markt, volgens strenge criteria en passen hun selectie regelmatig aan.

Wat u moet weten als u begint met beleggen

Vragen & antwoorden

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Eens u uw financiële reserve (ten bedrage van min. 3 maanden salaris) om onverwachte uitgaven te dekken hebt opgebouwd, hoeft u niet over veel geld te beschikken om te kunnen beleggen. Een periodiek beleggingsplan opstellen is ideaal om op lange termijn een potentieel kapitaal samen te stellen. Een minimumbedrag van € 50 per maand is voldoende. Ontdek de voordelen van een periodiek beleggingsplan.

Welke duurtijd kies ik om te beleggen?

De beleggingshorizon die u kiest is de tijdspanne waarin u uw kapitaal wenst te beleggen en waarin u niet overweegt om het af te halen voor andere soorten beleggingen of uitgaven. De beleggingshorizon hangt hoofdzakelijk af van uzelf: uw noden, uw doelstellingen en uw risicoprofiel. Het soort product waarin men belegt, is ook van belang. Het voorbereiden van een pensioen impliceert bijvoorbeeld een eerder lange beleggingshorizon. Wanneer men een gedeelte van zijn kapitaal plaatst in beleggingsproducten, zijn wij van mening dat men minimaal een beleggingshorizon van 5 jaar moet hebben. Dit betekent dat, behalve bij onvoorziene omstandigheden, u dit bedrag gedurende deze periode niet nodig zou hebben.

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie kan worden gedefinieerd als ‘niet alle eieren in dezelfde mand leggen’. Voor een portefeuille heeft diversificatie tot doel het risico te beperken door het geld van de belegger te verdelen over verschillende soorten financiële instrumenten (bvb. obligaties, aandelen, liquiditeiten), verschillende regio's (bvb. Europa, Verenigde Staten, Azië), munten (bvb. EUR, USD) en sectoren (bvb. bank, pharma, technologie, ...).

Welke soorten beleggingen zijn er?

Er zijn verschillende manieren en producten om te beleggen. Bij Beobank geven wij beleggingsadvies over beleggingsfondsen, dakfondsen, gestructureerde producten en levensverzekeringen (tak 21, 23). Ontdek ons productaanbod. Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken voor meer informatie of om samen te bespreken welke producten voor u geschikt zijn.

Dit kan u ook interesseren

belegging-beobank

Ook de gewone spaarder kan beleggen

Beleggen niets voor u? Dankzij de op maat gemaakte plannen van Beobank, komt iedereen in aanmerking!
de voordelen van beleggen bij Beobank

Beleggen bij Beobank: de voordelen voor starters én ervaren beleggers

Beleggen bij Beobank? Goed plan! Onze adviseurs staan garant voor een persoonlijke service en een oplossing op maat.

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.