Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen: Beobank begeleidt u

 • Een gepersonaliseerde strategie volgens uw middelen en uw doelstellingen

 • Een toegewijde adviseur die de tijd neemt om u te begeleiden

 • Begin met stortingen van € 50

starten met beleggen

Beleggen kort samengevat

Beleggen is op zoek gaan naar een potentieel hoger rendement door het geld te plaatsen in andere financiële producten dan gewoon op een spaarrekening. Om de potentiële risico’s en winsten op een juiste manier in te schatten, moet men niet alleen een goede kennis van de markten en de financiële producten hebben, maar ook het geld evenwichtig kunnen verdelen tussen het gedeelte dat bestemd is voor te beleggen op lange termijn en het deel dat bestemd is voor financiële prioriteiten op korte termijn.

Ontdek ons beleggingslexicon
beleggingsstrategie

Bepaal uw beleggingsstrategie

Er bestaat geen algemene benadering die voor iedereen toepasbaar is. Daarom bieden wij een breed gamma oplossingen aan om tegemoet te komen aan de individuele situatie van elke klant. Dit is ook de reden waarom uw adviseur eerst en vooral de tijd neemt om u te leren kennen door een methodisch en volledig profiel te schetsen van uw financiële situatie.

Ontdek ons adviesproces
beleggingsplan

Beobank beleggingsplan

Een beleggingsplan met vooraf geplande stortingen. Speciaal ontworpen om stap voor stap en volgens uw eigen ritme te beleggen.

Met het Beobank beleggingsplan kunt u regelmatige stortingen (vanaf € 50) inplannen in het beleggingsfonds van uw keuze binnen ons gamma Premium Funds Selection. U kunt op elk ogenblik het bedrag en de periodiciteit van uw stortingen aanpassen.

Start met beleggen vanaf 50€ per maand

Wat u moet weten als u begint met beleggen

Vragen & antwoorden

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Eens u uw financiële reserve (ten bedrage van min. 3 maanden salaris) om onverwachte uitgaven te dekken hebt opgebouwd, hoeft u niet over veel geld te beschikken om te kunnen beleggen. Een periodiek beleggingsplan opstellen is ideaal om op lange termijn een potentieel kapitaal samen te stellen. Een minimumbedrag van € 50 per maand is voldoende. Ontdek de voordelen van een periodiek beleggingsplan.

Voor welke duurtijd moet men zich engageren?

De beleggingshorizon die u kiest is de tijdspanne waarin u uw kapitaal wenst te beleggen en waarin u niet overweegt om het af te halen voor andere soorten beleggingen of uitgaven. De beleggingshorizon hangt hoofdzakelijk af van uzelf: uw noden, uw doelstellingen en uw risicoprofiel. Het soort product waarin men belegt, is ook van belang. Het voorbereiden van een pensioen impliceert bijvoorbeeld een eerder lange beleggingshorizon. Wanneer men een gedeelte van zijn kapitaal plaatst in beleggingsproducten, zijn wij van mening dat men minimaal een beleggingshorizon van 5 jaar moet hebben. Dit betekent dat, behalve bij onvoorziene omstandigheden, u dit bedrag gedurende deze periode niet nodig zou hebben.

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie kan worden gedefinieerd als ‘niet alle eieren in dezelfde mand leggen’. Voor een portefeuille heeft diversificatie tot doel het risico te beperken door het geld van de belegger te verdelen over verschillende soorten financiële instrumenten (bvb. obligaties, aandelen, liquiditeiten), verschillende regio's (bvb. Europa, Verenigde Staten, Azië), munten (bvb. EUR, USD) en sectoren (bvb. bank, pharma, technologie, ...).

Welke zijn de verschillende soorten beleggingen?

Er zijn verschillende manieren en producten om te beleggen. Bij Beobank geven wij beleggingsadvies over beleggingsfondsen, gestructureerde producten en levensverzekeringen (tak 21, 23, 26). Ontdek ons productaanbod. Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken voor meer informatie of om samen te bespreken welke producten voor u geschikt zijn.

Waarom beginnen met beleggen bij Beobank?

Bij Beobank bent u goed omringd

We luisteren naar u

Ons beleggingsproces is gebaseerd op een grondige kennis van uw financiële en familiale situatie, van uw huidige en toekomstige objectieven.

Alle informatie

Uw adviseur neemt voldoende tijd om u vóór elke aankoop uitleg te geven over het product, het potentiële risico en rendement en de economische omstandigheden. Zo kunt u de draagwijdte van uw beslissingen echt begrijpen.

Onze producten zijn met zorg geselecteerd

Onze experts selecteren de beste producten, beschikbaar op de markt, volgens strenge criteria en passen hun selectie regelmatig aan.

Stap voor stap leren beleggen : Beobank Beleggingsplan

Een beleggingsplan met vooraf geplande stortingen. Speciaal ontworpen zodat u stap voor stap en volgens uw eigen ritme kunt beleggen.

Met het Beobank beleggingsplan kunt u regelmatige stortingen (vanaf € 50) inplannen in het beleggingsfonds van uw keuze binnen ons gamma Premium Funds Selection. U kunt op elk ogenblik het bedrag van uw stortingen aanpassen en ook de periodiciteit ervan.

Opgelet: uw kapitaal is niet gewaarborgd en is onderhevig aan marktschommelingen. Net als voor elk beleggingsproduct, spreek er eerst over met uw adviseur vooraleer in te schrijven en informeer u over de kosten en voorwaarden van het product.

Hoe werkt het?

 • Gemakkelijk

  U belegt zonder inspanning. Het volstaat om éénmaal het bedrag, het beleggingsfonds en een rekening te kiezen. Daarna verloopt alles automatisch.

 • Vanaf € 50

  U kunt het bedrag van uw automatische stortingen kiezen, met een minimum van € 50. U kunt dit bedrag aanpassen zoals u wilt. Dit plan geeft u toegang tot beleggingsfondsen vanaf een lager bedrag dan normaal het geval is.

 • Transparante kosten

  U betaalt instapkosten van 1 % tot 3 % per storting, bij elke storting. De instapkosten zijn die van het fonds dat u wenst te betrekken in het contract.

 • Beleggen zonder emotie

  Door uw stortingen in te plannen wordt u niet het slachtoffer van impulsiviteit: de beslissing tot aankoop of verkoop is niet gebonden aan de emoties van het moment. 

 • Een beproefde aanpak

  Door te beleggen op regelmatige tijdstippen trekt u de kaart van de wet van het gemiddelde: op termijn is uw gemiddelde rendement stabieler, vooral wanneer de markten tumultueus zijn.

 • Een breder gamma fondsen

  Het Beobank beleggingsplan verleent u toegang tot het gamma Premium Funds Selection.

beleggen bij beobank

Je zou het Amazonewoud ook niet zomaar intrekken zonder een gids. Idem dito voor mijn beleggingen.

Dirk Noydens, klant bij Beobank

Dirk Noydens, klant bij Beobank

Goede begeleiding

Het zou nooit in me opkomen om me alleen in een tropisch woud te wagen. Op gebied van beleggingen is dat net hetzelfde: ik heb een goede gids nodig.

Dirk Noydens, klant bij Beobank.

Bekijk de video
Carina Holsteyns

Grondige uitleg

Bij Beobank krijg ik veel uitleg en heb ik meer inzicht gekregen in beleggen.

Carina Holsteyns, klant bij Beobank.

Bekijk de video

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.