Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Ga eens “anders” op vakantie in 2020

De gedroomde kans om anders te gaan reizen

Het coronavirus heeft ons dagelijks leven maandenlang overhoop gehaald … en dwingt ons nu ook om onze vakantie anders aan te pakken. Dit moet je weten vóór je je koffers pakt.

Eerst was er het coronavirus, dan de lockdown en nu de exit mét maatregelen: het is een uitputtende tijd. Zijn je plannen voor deze zomer in het water gevallen? Laat dat de pret niet bederven: je verdient een pauze om krachten op te doen voor de rest van het jaar. Maar hoe ga je om met de onzekerheid die er nog heerst?

Waar naartoe?

Veel Europese landen zien toeristen opnieuw graag komen. Toch gelden er nog allerlei maatregelen en dat maakt reizen momenteel niet eenvoudig. Sinds 15 juni mag je het Belgische grondgebied verlaten. Maar hoe zit het op je bestemming? Wordt je temperatuur gemeten? Word je getest als je het land binnenkomt? Of moet je zelfs in quarantaine? Misschien gelden er nog strenge regels op je vakantieplek, met gesloten winkels en restaurants. Wil je naar een land buiten Europa reizen? Dan moet je dubbel voorzichtig zijn, zeker op langeafstandsvluchten en in minder toegankelijke gebieden.

België is fantastisch en biedt veel keuze!

Het aantal bezienswaardigheden en leuke plekjes in ons land is heel groot. Je moet er alleen een beetje aandacht voor hebben. Als je op zeker wilt spelen, ligt ons eigen land voor de hand. Bovendien zijn de meeste zomeractiviteiten bij ons weer toegelaten. De kust en de Ardennen hebben heel wat te bieden en je steunt op die manier onze eigen toerismesector, nu alle landen elkaar zoveel mogelijk toeristen proberen af te snoepen. Misschien is dit wel een uitgelezen kans om verrassend “anders” vakantie te nemen en België te herontdekken.

Blijf in je bubbel

De buitengrenzen van de Europese Unie zijn nog niet open, misschien wel vanaf juli. Toch lijkt die rondreis door Azië die je had gepland nu niet meteen een aanrader. Concentreer je eerder op het zo veelzijdige Europa. En waarom zou je niet eens proberen om op een andere manier te reizen? Met een mobilhome of caravan bijvoorbeeld: je bent weg van huis en blijft toch in je bubbel. Je hoeft je dan nergens zorgen om te maken …

Wees voorzichtig en blijf positief

Wat je ook kiest: deze vakantie heb je dubbel en dik verdiend! Bereid ze wel goed voor. Ga je naar het buitenland? Informeer je dan over de lokale situatie. Wil je een hotelkamer of vakantiewoning reserveren? Dek jezelf in en geef voorrang aan formules met flexibele annulatievoorwaarden. Waar je ook naartoe gaat: vermijd massabijeenkomsten, hou fysiek afstand van anderen, betaal bij voorkeur elektronisch enz. En last but not least: geniet van je vakantie, blijf kalm bij onverwachte voorvallen en denk aan de woorden van de Franse schrijver Marcel Proust: “echt reizen doe je alleen als je alles met een andere blik bekijkt”.

Hoe kunnen we u helpen?