Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

2022 - Het crescendo jaar op het water voor Jonas Gerckens

le skipper Jonas Gerckens

Dit jaar belooft spannend te worden voor Jonas Gerckens, die verheugd is om Beobank mee aan boord te nemen voor nieuwe avonturen. De Belgische schipper bereidt zich voor om vanaf 12 mei deel te nemen aan de Euro offshore-races. Daarna volgt de Wereldbeker en in november de legendarische Route du Rhum.

“In 2021 had Beobank al besloten mij te vertrouwen door mij een lening te verstrekken voor de bouw van mijn nieuwe boot. Een essentiële ondersteuning voor de ontwikkeling van mijn doelstellingen. Voor 2022 en 2023 heeft Beobank ook besloten om als volwaardige partner deel te nemen aan mijn sportprojecten en mij te sponsoren. Ik ben er trots op dat een gerenommeerde Belgische bank, actief in de sportwereld, mij steunt bij mijn internationale sportieve uitdagingen.”

Aan de kant van Beobank zijn we ook verheugd om deze moedige atleet te ondersteunen. We vinden in hem belangrijke waarden, pijlers van het DNA van de bank: optimisme, menselijkheid, performantie. Jonas is een echte ondernemer en een uitstekende teammanager met een sterk project en serieuze ambities.

Delphine Simon, manager van Jonas Gerckens, gaf ons graag een update van wie Jonas Gerckens is en wat hij doet.
 

De moderne avonturier

“Alleen de Atlantische Oceaan oversteken (zoals de Route du Rhum) is natuurlijk sport op hoog niveau, maar het is ook een uniek menselijk avontuur. Voorbij de horizon bevindt de schipper zich soms wel 20 dagen alleen tegenover de onmetelijkheid van de oceaan. Contacten met de aarde zijn tot een strikt minimum beperkt, dus je moet al je fysieke, mentale en emotionele krachten aanspreken om de harde klappen die je alleen moet verwerken, het hoofd te bieden. Een zeer inspirerende reis voor iedereen die het met de “voeten op de grond” volgt.

Deze sport vereist volharding, een serieuze voorbereiding, maar ook een onwankelbaar vertrouwen in je team op het land. Zonder zijn hechte team zou Jonas immers niet kunnen deelnemen aan deze internationale races omdat een groot deel van de races wordt voorbereid op land, ruim voordat ze naar zee gaan.”

De droom wordt toegankelijk

“Jonas droomt er al sinds zijn kindertijd van om een groot zeiler te worden... Een droom waar hij veel moet voor over hebben. Zo verliet hij zijn geboortestad Luik na zijn humaniora om in Bretagne naar Lorient te gaan waar “de kleine Belg” op de pontons de beste schippers ter wereld ontmoette. In deze haven traint hij het hele jaar door. Als "kleine Belg" werd hij destijds gewoon als "heel aardig" beschouwd. Vandaag is hij een van de beste schippers in zijn categorie (klasse 40) en concurreert hij met de beste zeilers ter wereld. Zoals tijdens zijn volgende deelname aan de Route du Rhum aan boord van zijn nieuwe boot, de Volvo164, waar hij een top 10 plaats ambieert. “

Voorafgaand aan deze grote race, zal Jonas samen met Sophie Faguet deelnemen aan de Euro offshore-race voor gemengd dubbel. Ze zullen er hun zilveren medaille verdedigen (de Red Dolphins zijn Europees vice-kampioen van 2019 – 2020 en 2021).

Een jaar vol uitdagingen voor Jonas: “Na drie Europese vice-kampioenstitels is het nooit gemakkelijk om elk jaar op zo'n niveau te blijven presteren. Desalniettemin zullen we met de Red Dolphins er alles aan doen om de titel te winnen.”

Het Belgische duo neemt daarna in september deel aan de 2de editie van de World Offshore Racing waar ze ook hopen op het podium te staan ​​(in 2021 behaalden ze brons).

En in november volgt dan de legendarische Route du Rhum die bijna 3 miljoen bezoekers naar Saint-Malo brengt.

We kijken er alvast naar uit.

Hoe kunnen we u helpen?