Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Legg Mason, nieuwe fondsenpartner van Beobank

Door Legg Mason

Sinds maart heeft Beobank er een 12de, nieuwe fondsenpartner bij.

Er zijn veel beheermaatschappijen in België. Legg Mason onderscheidt zich door zijn unieke aanpak. De multiboutiquegroep verenigt onder één dak diverse onafhankelijke beleggingsmaatschappijen. Ons credo is “Thinking Independently together”.

De activa van onze klanten profiteren van de expertise van onze onafhankelijke vermogensbeheerders overal ter wereld. Dankzij dit model kunnen onze klanten kiezen uit een brede waaier aan hoogwaardige, bekroonde financiële oplossingen die gebruikmaken van de aandelen- en obligatiemarkten en alternatieve strategieën. Al deze oplossingen worden actief beheerd.

Elke dochteronderneming hanteert een eigen beleggingsbenadering, specialistisch en soms zelfs uniek. De bedrijven zijn gebundeld binnen Legg Mason, wat beleggers toegang biedt tot een breed gamma van producten.

Door te kiezen voor Legg Mason weten onze klanten heel goed dat ze een beroep doen op een van 's werelds grootste beheermaatschappijen en tegelijkertijd profiteren van de expertise van een beheerboutique. We zijn altijd op zoek naar de beste vermogensbeheerders, zodat onze beleggingsoplossingen de hoogste kwaliteit hebben en bovenal om te kunnen voldoen aan de eisen van onze klanten.

Onze klanten maatwerkoplossingen bieden vormt de kern van ons bedrijf.

Het is dan ook onze prioriteit om hun keuzes uit te werken, zodat we exact aan hun specifieke behoeften kunnen voldoen. Deze oplossingen zijn nu verkrijgbaar bij Beobank. 

Binnen de obligatiewereld bieden wij strategieën zonder beperkingen, zonder verwijzing naar een benchmark. Tot onze vermogensbeheerdochters behoort Western Asset, een van de grootste obligatiebeheerders ter wereld. Door zich te concentreren op actief beheer van schuldinstrumenten kan Western Asset waarde in deze activaklasse creëren dankzij een value-beleggingsaanpak die zichzelf al heeft bewezen.

Ons gamma van aandelenstrategieën strekt zich uit van Europese aandelen tot Amerikaanse aandelen en aandelen van opkomende landen, in de segmenten kleine, middelgrote en grote ondernemingen. ClearBridge Investments maakt deel uit van het Legg Mason-netwerk en streeft er als toonaangevende mondiale aandelenbeheerder naar om op lange termijn gedifferentieerde resultaten te leveren door middel van echt actief beheer, dat ESG-factoren in alle strategieën integreert.

Gezien de huidige complexiteit van de financiële markten zijn wij van mening dat klanten meer nodig hebben dan aandelen- en obligatiebeheer om hun financiële doelstellingen te bereiken. Zo hebben competenties in de sector beursgenoteerde infrastructuren, vastgoed en hedgefondsen allemaal hun plaats in de oplossingen die klanten worden aangeboden. RARE Infrastructure richt zich bijvoorbeeld uitsluitend op het thema “wereldwijde beursgenoteerde infrastructuren”, met als doel het genereren van solide absolute rendementen gedurende een gehele beleggingscyclus.

Dankzij deze keuzevrijheid kunnen wij onze klanten meer mogelijkheden bieden om hun beleggingsdoelen te bereiken.

Bovendien zijn beleggers zich tegenwoordig meer bewust van hoe factoren op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG) het risico en rendement van de beleggingen kunnen beïnvloeden. Volgens onze laatste wereldwijde beleggingsenquête in 2018 koos 41% van de Belgische particuliere beleggers fondsen of bedrijven op basis van ESG-overwegingen. Onze beheerders leggen de nadruk op het actief zoeken naar bedrijven met bepaalde kwaliteiten – milieu- en productveiligheid, diversiteit van het personeel, loyaliteit van de medewerkers en goed ondernemingsbestuur – die een positief effect kunnen hebben op het creëren van langetermijnwaarde voor de aandeelhouders.

Ons bedrijfsmodel heeft beleggers uit 39 landen weten te overtuigen, die ruim 727 miljard Amerikaanse dollar bij Legg Mason onder beheer hebben.

Hoe kunnen we u helpen?