Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Werken om energie te besparen?

beobank

Wilt u een oude verwarmingsketel vervangen? Een zonneboiler installeren? Zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen? Isolatiewerken uitvoeren? Of enkele verbouwingen uitvoeren om energie te besparen? Dan kunt u een bijzonder voordelige rentevoet genieten als u voor het Ecokrediet kiest.

 

Dat is wat Michel Dubois, hoofdinspecteur bij de politie zone Brussel-Elsene, deed. "Ik ontving een brief van Beobank waarin me een persoonlijke lening werd aangeboden tegen een interessant tarief", legt hij uit. "Die brief kwam als geroepen: ik moest in mijn huis een aantal verbouwingswerken uitvoeren. Ik ging naar de bank om meer uitleg te krijgen over dat aanbod. Ik sprak over mijn plannen met mijn Beobank-adviseur Sabine Rodrigue. Zij stelde mij een andere formule voor. Omdat ik vooral mijn energieverbruik wou terugdringen, was een Ecokrediet de voordeligste oplossing. Ik ging in op haar voorstel."

Condensatieketel

Het dak van Michels tweegevelwoning, gelegen in de gemeente Meise in de Brusselse rand, had een opknapbeurt nodig. Deze klassieke woning had nog altijd het oorspronkelijke dak van de jaren 1950. Maar niet alleen de verouderde installaties zetten Michel Dubois aan tot verbouwingen."Milieuvriendelijk wonen, daar hebben we het op het commissariaat al veel over gehad. Sommige collega's hebben zonnepanelen geplaatst, anderen hebben hun woning geïsoleerd. Wij zijn daar echt mee bezig. Zij zijn het die mij hebben gestimuleerd om er ook wat aan te doen. Zelf wou ik mijn verwarmingsinstallatie verbeteren door voor een condensatieketel van de laatste generatie te kiezen."

In een tweede fase van de werkzaamheden wil hij het nieuwe dak nog beter isoleren. "Ik wil een laag binnenisolatie aanbrengen. Door de specifieke vorm van de dakconstructie is dat de enige mogelijkheid. Het gaat om platen van 8 à 10 cm die aan de binnenkant van het huis tegen het dak worden geplakt. Die methode levert uitstekende resultaten op."

Gepersonaliseerd advies

"Eén ding is zeker: ik heb er goed aan gedaan om naar mijn agentschap te stappen om alle nodige informatie te krijgen", besluit Michel Dubois. Sabine Rodrigue (Beobank) bevestigt wat hij zegt: "Onze rol bestaat erin de behoeften van onze klanten te analyseren en hen dan het product aan te bevelen dat het beste bij hen past. Michel Dubois dacht aan een klassieke persoonlijke lening, en ik legde hem uit dat een Ecokrediet in zijn geval veel interessanter was omdat hij energiebesparende werken wou uitvoeren. Ikzelf praat liever altijd persoonlijk met de klanten. Dan kunnen we de tijd nemen om hun behoeften goed in te schatten en zo het product te vinden dat het beste bij hen past. Dat is de kracht van onze bank: onze klanten zijn nooit een nummer."

 

Overweegt u werkzaamheden uit te voeren om energie te besparen? En wenst u gebruik te maken van het Ecokrediet tegen de heel voordelige rentevoet van 3,75%*?

Praat erover met uw Beobank-adviseur, die samen met u naar de beste oplossing zal zoeken.

Of vraag online uw Ecokrediet aan
Voorbeeld : lening op afbetaling van 7.000 € terugbetaalbaar in 28 maandaflossingen aan een Jaarlijks Kostenpercentage van 3,75% (vaste actuariële debetrentevoet: 3,75%). Dit betekent 28 maandaflossingen van 261,29€, hetzij een totaal terug te betalen bedrag van 7.316,12€.

* Lening op afbetaling aan een Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) van 3,75% (vaste actuariële debetrentevoet: 3,75%), onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord, voorbehouden aan particulieren. Ontleend bedrag van minimum 1.250 €. 70% van de ontleende som dient te worden gerechtvaardigd via facturen of een gehandtekende bestelbon die aantoont dat u met uw lening een energiebesparende investering betaalt (raadpleeg de lijst van energiebesparende projecten die in aanmerking komen). De wettelijke maximale terugbetalingstermijn is functie van het ontleende bedrag maar zal, voor deze rentevoet, niet meer zijn dan 48 maanden. Voor andere looptijden en bedragen, gelieve contact op te nemen met een Beobank agentschap.

Geldig op 27/03/2015, onder voorbehoud van wijzigingen.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?