Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Roerende voorheffing

Roerende voorheffing

De roerende voorheffing is een belasting op inkomsten uit roerende goederen zoals spaarboekjes, obligaties en aandelen. Concreet is het een taks op intresten en dividenden. De standaard aanslagvoet in 2019 is 30%. Voor spaarboekjes geldt een uitzondering: je betaalt 15% belasting op de intresten op je spaarboekje, en de eerste schijf van 980 euro is vrijgesteld. De taks wordt ingehouden door de bank die de intrest uitbetaalt of de vennootschap die het dividend uitkeert. Je moet deze inkomsten niet meer aangeven in je personenbelasting.

Klaar om te beleggen? Maak een afspraak!

Een ruime waaier aan beleggingsoplossingen

Description

U kunt op heel wat manieren beleggen en er bestaan evenveel verschillende beleggingsproducten. Afhankelijk van uw leeftijd, ervaring, financiële en persoonlijke situatie kunnen sommige producten voor u geschikter zijn dan andere. Beleggingsfondsen, dakfondsen, levensverzekeringen, pensioenspaarplannen... Uw adviseur helpt u kiezen.

Lees meer over de roerende voorheffing