Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

7 budgettips om je woning te restylen

Tijd voor een nieuwe look?

Minimalistisch interieur

Ben je uitgekeken op je interieur maar is je budget te beperkt om woonwinkels af te struinen? Geen zorgen! Met deze 7 tips geef jij je woning een nieuwe look & feel zonder dat je daarvoor je bankrekening hoeft aan te spreken.

1. Verrassende vloer

Een nieuwe vloer? Welnee, gewoon een laagje verf over je oude vloer. Het is eens wat anders dan de muur te schilderen. Wil je de basis rustig houden? Kies dan voor sober grijs. Een meer opvallende metamorfose bereik je met een felle kleur. Wat denk je bijvoorbeeld van okergeel, mintgroen of oudroze? Een grootse verandering met een klein budget!

cosy kussens

2. Meer kussens

Fleur je zetel op met vrolijke kussens en geef je slaapkamer de allure van een vijfsterrenhotel met een berg heerlijk zachte exemplaren. Koop of maak enkele kussenslopen en stop daar je huidige kussens in. Dat bespaart je de aankoop van een nieuw kussen of kussenvulling.

3. Versier de muur

Geef je muur een upgrade met een kunstcollectie. Dat hoeft niet duur te zijn. Creëer je eigen galerij met vakantiefoto’s, laat je innerlijke kunstenaar inspireren door deze tips, print gratis pareltjes uit deze collectie of snuister op Pinterest naar ‘free printables’. Dure kaders om je verzameling in te lijsten zijn geen must: washi tape, metalen klemmen of kapstokken doen ook prima dienst.

4. Zo zen

De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zei het al: minder spullen staat gelijk aan minder gedoe. Een legere, opgeruimde woning lijkt prompt ruimer en heeft een zen uitstraling. Hou je wel van die minimalistische look? Haal dan de losse spullen van de vensterbank en de tafel, maak (en hou) het aanrecht leeg en geef boeken die je gelezen hebt (of ooit eens ging lezen) weg.

Foto collage

5. Spiegeltje, spiegeltje

Maak een collage van spiegels. Plaats ze op de schouw, op een lage kast of hang ze aan de muur. Antiek naast fonkelnieuw; hoe groter het contrast, hoe leuker het resultaat. Deze blikvanger zorgt bovendien dat je kamer groter en lichter lijkt. Spiegels vind je voor een habbekrats bij kringloopwinkels, op tweedehandssites of de rommelmarkt en misschien zelfs op je eigen zolder.

6. Ander perspectief

Herpositioneer je bed, schuif je kast tegen een andere wand en draai de tafel een kwartslag. Heb je geen cent voor nodig. Wel een (extra) paar sterke armen.

7. Ga voor groen

Planten maken van je huis een thuis. Transformeer je woning tot een urban jungle met tropische cactussen en stijlvolle hangplanten, of pak het subtieler aan met een enkel exemplaar van formaat. Op tweedehandssites als Kapaza of tweedehands.be vind je vaak grote en mooie planten die voor een prikje verkocht worden omwille van een verhuis. Cactussen en vetplanten zijn makkelijk in onderhoud. Ook de Ficus, Graslelie en Sanseveria zijn eenvoudig in leven te houden. Geen groene vingers? Pluk dan een bos veldbloemen, of zet een grote tak in een vaas. 

Om uw woning te restylen heb je weinig nodig

  • Jouw twee handen

  • Een beetje creativiteit

  • Vrije tijd

En zou dit allemaal niet genoeg zijn, kan je onze renovatiekrediet oplossingen overwegen.  

Hoe kunnen we u helpen?