Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Beobank draagt jouw centje bij

Beobank steunt het Wereldvoedselprogramma

Bij het begin van het schooljaar slaan Beobank en Mastercard de handen in elkaar in de strijd tegen honger. Jouw taak? Niet meer dan tussen 4 en 10 september betalingen doen met je Mastercard. Maak je geen zorgen, wij doen de rest.

Per transactie een schoolmaaltijd

Van 4 tot en met 10 september gaat Beobank er samen met Mastercard volop voor om het World Food Program van de Verenigde Naties te steunen. Dat is ‘s werelds grootste humanitaire agentschap dat de honger in de wereld bestrijdt.

Voor iedere aankoop die je met je Mastercard kredietkaart uitvoert, schenkt Beobank een schoolmaaltijd aan een kind in nood.

In noodsituaties brengt het WFP voedsel naar ontwikkelingslanden om de levens van slachtoffers van oorlog, conflicten en natuurrampen te redden. Van zodra de grootste nood voorbij is, gaat het WFP het voedsel gebruiken om het herstel van de gemeenschappen te bevorderen – waaronder schoolmaaltijden voor kinderen. Zo’n maaltijd kost 0,20 euro, dus voor iedere 40 euro die we bij elkaar sprokkelen, kunnen we een kind gedurende een volledig schooljaar voeden.

Waarom een schoolmaaltijd?

Jammer genoeg zijn dit vaak de enige maaltijden die kinderen in ontwikkelingslanden krijgen. Een voedingsrijke maaltijd motiveert ouders om hun zoon of dochter naar school te sturen en maakt het voor de kinderen aangenamer om een dag achter de schoolbanken door te brengen. Daarenboven werkt meer naar school gaan de gelijkheid tussen jongens en meisjes op onderwijsniveau in de hand. Een simpele maaltijd heeft dus een domino-effect met grootschalige gevolgen. En dat is precies waar wij op inzetten: een simpel gebaar dat het verschil kan maken.

Nog meer geluk schenken aan wie dit het meeste nodig heeft?

Daarnaast schenkt Mastercard tussen 15 september en 31 oktober per contactloze transactie met een kredietkaart ook een schoolmaaltijd.

Hoe betaalt u contactloos?

logo contactless

Bij kleine bedragen hoef je je kredietkaart niet meer in de terminal te stoppen, maar kan je ze er gewoon even naast houden. Een eenvoudige en snelle manier om uw kleine uitgaven met uw creditcard te betalen. Zoek naar de contactloos symbool op de terminal. Staat dit symbool niet op je kredietkaart? Dan beschik je jammer genoeg nog niet over deze functie.

Mastercard steunt the World Food Program

 

                                            LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Hoe kunnen we u helpen?