Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

In de stad is een auto vaak niet nodig

Alternatieven voor de auto

Het is perfect mogelijk om in de stad de auto en alternatieve vervoermiddelen te combineren. Met dit overzicht van de beste formules geraak je verder. 

Is het wel altijd verstandig om met de auto door de stad te rijden? Voor sommige trajecten heb je geen andere keuze, maar in het centrum of op plekken waar parkeren moeilijk is, zijn andere vervoermiddelen handiger en soms sneller. Over welke mogelijkheden beschik je?

Neem het openbaar vervoer, sneller in de spits

Stedelingen die in het centrum wonen of ernaartoe reizen, kunnen niet zonder het openbaar vervoer. Heb je zelf al eens een poging ondernomen om het stadscentrum te doorkruisen tijdens het spitsuur? Metro, tram of bus brengen je vaak sneller van punt A naar punt B en zitten niet (of minder) vast in de files.

Laat je auto achter in een randparking

Woon je in de rand of kom je van ver? Waarom zou je dan geen beveiligde randparking gebruiken en het resterende traject met het openbaar vervoer of een zacht vervoermiddel afleggen? Dergelijke “Park & Ride”-parkings zijn de ideale oplossing voor pendelaars, maar ook stadsbewoners kunnen er vaak handig gebruik van maken.

Leg korte afstanden af met fiets of step, al dan niet elektrisch

Moet je tot aan je bestemming maar een klein eindje meer afleggen? Die laatste kilometers zijn snel te overbruggen met een al dan niet elektrische step of fiets. Je beschikt over een ruime keuze aan zachte vervoermiddelen: Villo of Jump om te fietsen, Lime, Trotty en andere om te steppen. Het is in de stad nooit lang zoeken naar een step of fiets, je ontgrendelt ze snel met je smartphone en ze kosten elke keer maar een paar euro’s om te gebruiken.

Elektrische scooters zijn de files te snel af

Na de deelfietsen en deelsteps is het nu de beurt aan de elektrische scooters om het verkeer in onze grote steden vlotter te maken. Of ze Poppy, Felyx of Scooty heten, doet er niet toe, ze functioneren allemaal op dezelfde manier. Je installeert een app, zoekt een scooter in je buurt die vrij is en activeert hem met je smartphone. Je vertrekt en parkeert hem na je rit op een andere plek in de stad. Veel minder vermoeiend dan de fiets!

Autodelen, op allerlei manieren

Zelfs als je in de stad woont, heb je soms een voertuig nodig. Dat kan, ook zonder er een te kopen: je gebruikt een deelauto. Ook hier heb je een ruime keuze uit allerlei autodeeldiensten en verschillende formules. Soms betaal je per afgelegde kilometer, neem je een abonnement, huur je een recente auto per dag, deel je een auto met mensen in je buurt, enz. Er zijn formules voor elke smaak en … elk budget.

Samengevat

  • Wat is de beste manier om in de stad te reizen?
  • Het openbaar vervoer is soms sneller dan de auto
  • Step, fiets of elektrische scooter: deeloplossingen in overvloed
  • Toch nog een auto nodig? Ook die kan je delen!

Hoe kunnen we u helpen?