Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Eurozone: een optimum currency area?

Ontdek het in het herfstnummer van het Beobank Magazine!

Beobank Magazine

In dit magazine buigen we ons over het ontstaan van de eurozone en de uitdagingen waar ze voor staat. Dichter bij huis staat de term ‘koopkracht’ op alle voorpagina’s. Maar wat betekent dat precies en wat zegt het over onze consumptiegewoonten en onze levensstandaard? Dit nummer is ook gewijd aan de impact van nieuwe technologieën op onze economie. Bijna vier decennia na de eerste mobiele telefoons staan we aan de vooravond van het 5G-netwerk, de vijfde generatie van het mobiele netwerk. Bent u geïnspireerd door de thema’s van dit magazine of stelt u zich vragen over hoe u uw erfgoed in de huidige economische context optimaal kunt beheren? Uw Beobank-adviseur staat u graag te woord.

‘De meeste wereldeconomieën zitten in hun laatste levensfase.’
– Marc Danneels

Ontdek het nieuwe magazine

Eurozone: een optimum currency area? 

De eurozone viert haar 20ste verjaardag. Vandaag gebruiken 19 van de 28 lidstaten van de Europese Unie de euro als enige munt en voeren ze een gemeenschappelijk monetair beleid. De 28 landen (27 na de Brexit) vormen een eengemaakte Europese markt waarbinnen een vrij verkeer van goederen, personen, diensten en kapitaal geldt. Waarom een gezamenlijke munt? Voor welke uitdagingen staat de ECB? Waar staat de eurozone 20 jaar na haar oprichting? 

Lees het volledige dossier over de eurozone 

Recessie: een ongegronde vrees? 

Steeds meer beleggers maken zich zorgen om een recessie. Begrijpelijk. De meeste wereldeconomieën zitten in de laatste fase van hun levenscyclus. Dat vertaalt zich in een afnemende groei, de laatste fase voor een recessie. Is een dreigende recessie echter een onvermijdelijke voorbode van een catastrofe?

Ontdek de mening van Marc Danneels, onze Chief Investment Officer, op pagina 13! 

En wat als de stijging van de koopkracht nu eens veel groter is dan we denken? 

De evolutie van de technologieën en de consumptie verplichten ons ertoe het concept ‘koopkracht’ opnieuw te bekijken. Na zijn recente studie over de evolutie van onze koopkracht en onze manier van consumeren zet econoom Philippe Defeyt zijn visie uiteen op de beperkingen van een Belgisch gemiddelde als werkbasis.

Lees hier het volledige artikel 

Kopen/verkopen met lijfrente: iedereen wint? 

U verkoopt uw huis, maar u blijft er wonen? U koopt een nieuwe woning, maar u betaalt niet de volledige marktprijs? Dat kan, op voorwaarde dat u deze woning koopt (verkoopt) met lijfrente: een formule die omwille van de lage intrestvoeten van de voorbije jaren erg aantrekkelijk is geworden. Maar is het ook iets voor u?

Lees het op pagina 33 van onze nieuwe Beobank Magazine! 

En wat denkt u daarvan?

Neem deel aan ons debat of laat ons weten welke thema’s u graag behandeld ziet. 
Schrijf een brief met als aanhef ‘Beste Beobank’ naar:
Beobank-magazine | Beobank
Generaal Jacqueslaan 263G
1050 Brussel
Of stuur een e-mail naar magazine@beobank.be 

Hoe kunnen we u helpen?