Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Geniet van de nazomer: 10 tips om tijd te besparen

10 tips om tijd te besparen

Na een drukke dag wil je nog even van de avond genieten, maar jammer genoeg is er ook een huishouden te runnen. Geen paniek, want wij geven je tien tips om dagelijks wat tijd te besparen. Voortaan is iedere avond de jouwe. Heerlijk, toch?

1. Met de auto? Gebruik een slimme gps

Dat uur stilstaan in de file is letterlijk verloren tijd. Kies voor een gps met internetverbinding die anticipeert op files, waardoor je ze makkelijker kan omzeilen. Gedaan met stress om te laat te komen en dat extra kwartiertje slaap is meer dan welkom.

2. Doe je boodschappen online  

Meestal is het ’s avonds en in het weekend erg druk in de supermarkt. Vul je virtuele winkelkar online tijdens je middagpauze op het werk en je kan onderweg naar huis alles vlug ophalen – zonder aan te schuiven.

3. Pendelaar? Beantwoord je mails onderweg

Niets is zo lastig als ’s ochtends je mailbox te openen en vervolgens een hele voormiddag antwoordberichtjes te schrijven. Open je smartphone of laptop op de trein, bus of metro en vlieg er meteen in. Zo win je heel wat tijd en kan je ’s avonds zalig ontspannen.

4. Investeer in een vaatwasmachine

Met deze tip ga je niet alleen heel wat tijd besparen, maar help je het milieu ook een handje. Je verbruikt minder water en niets is leuker dan thuiskomen in een proper huis. ’s Morgens laad je ‘m vol en wanneer je terugkeert, is alles proper. Genieten maar!

5. Vries op voorhand maaltijden in

We moeten realistisch zijn: in België is er minstens een dag per week waarop de weergoden ons niet goedgezind zijn. Gebruik deze dag om een grote ketel soep, een stoofpotje of simpelweg groentjes fijn te snijden en deze in kleine porties in te vriezen. Zo kan je iedere dag toch lekker, maar snel koken.

6. Betaal je rekeningen via domiciliëring                

Je vertrekt op vakantie en oeps, je vergat de rekening van de elektriciteit te betalen. En misschien die van het internet ook? Helaas kan je niet meer aan het overschrijvingsformulier en zit je er een hele week mee in je hoofd. Op zich geen ramp, maar je kan voor een makkelijkere oplossing kiezen. Geef je bank toestemming om het verschuldigde bedrag van je rekening te halen. Vaarwel kopzorgen!

7. Hang je kleren buiten te drogen: gedaan met strijken

Waait er een flinke bries door de tuin? Hang je T-shirts, broeken en zelfs hemden op een kleerhanger in de wind. Een uurtje later haal je ze kreukloos naar binnen. Als dat geen tijd gewonnen is?

8. Zet je planten in een grote waterschaal

Wie dit doet, moet zijn planten niet meer iedere dag water geven want 1 à 2 keer per week volstaat. Wanneer je thuiskomt en eindelijk in je tuinstoel neerploft, straalt je tuin met je mee. 

9. Weg met uitstelgedrag

Stel taken die slechts vijf minuten duren niet uit: als je ze moet onthouden en daarna ook nog eens uitvoeren, ben je meer tijd kwijt. Maak er korte metten mee, waardoor je hoofd meteen leeg is. Een zorgeloze zomer: klinkt dat niet goed?

10. Maak een slim boodschappenlijstje

Leg permanent een notitieboekje in je keuken en schrijf telkens op wat je nodig hebt van de supermarkt. Groepeer je lijstje in categorieën: groenten en fruit, vlees en vis, diepvriesproducten, enzovoort. Zo moet je op het einde van je lijstje niet meer naar de ingang hollen. Tijd gewonnen, dus.

 

Hoe kunnen we u helpen?