Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Snel en voordelig naar de luchthaven

De kortste weg naar de luchthaven

Vliegreizen vragen enige voorbereiding. Bijvoorbeeld: rijdt u met uw eigen auto naar de luchthaven? Of laat u zich voeren? Door wie dan? En is het echt wel nodig om daar al twee uur voor het opstijgen aanwezig te zijn?


Het is een vaak gehoorde uitspraak: wie met het vliegtuig reist, moet twee uur voor vertrek op de luchthaven zijn. Klopt dat? Deels wel: incheckbalies sluiten soms al drie kwartier of een uur voor de voorziene vertrektijd. Anderzijds: een verplichting is het niet. Een passagier moet er zelf voor zorgen dat hij op tijd is voor de check-in en het boarden, en hoe laat hij dat doet, is zijn keuze. Dat maken maatschappijen heel duidelijk: ze zijn onder geen beding verantwoordelijk als iemand z’n vlucht mist.

Dus: hoe laat moet u aankomen op de luchthaven? Het beste kunt u zich daarvoor baseren op de openings- en sluitingstijden van de check-in. Die vindt u op de website van de luchtvaartmaatschappij of in de documenten bij uw ticket. Neem het niet te nipt, kom liever genoeg op voorhand. Zo bent u voorbereid op onverwachte omstandigheden.

Eigen auto

De tweede vraag is: hoe geraakt u op de luchthaven? Een mogelijkheid is natuurlijk om zelf tot daar te rijden. Haast iedere luchthaven biedt een ruim aanbod voor kort- en langparkeren, en speciale diensten zoals extra beveiligde parkings. Hou er evenwel rekening mee dat deze optie niet goedkoop is. Prijzen beginnen doorgaans pas vanaf 20 euro per dag. Op Zaventem kunt u ook kiezen voor een parking iets verder af en met een shuttle bus naar de luchthaven reizen. Klik hier voor meer info.

Taxi

Hebt u geen auto of parkeert u hem liever niet zo lang op de luchthaven? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om een taxi te nemen. Dat is vooral handig wanneer u in de buurt van de luchthaven woont, want ook in dit geval lopen de prijzen snel op. Bijvoorbeeld: voor een rit vanuit het centrum van Brussel tot aan de luchthaven in Zaventem (ongeveer twaalf kilometer) betaalt u al zo’n 45 euro.

Luchthavenvervoer
Wie een ticket boekt via een reisagent, zal daarbij vaak het aanbod krijgen van (gratis) luchthavenvervoer. Dat is handig: u wordt thuis opgehaald, en naar de luchthaven gebracht. Op eigen houtje een ticket geboekt? Ook dan kunt u gebruikmaken van luchthavenvervoer. Hier vindt u een overzicht van alle transportbedrijven, en de tarieven voor vervoer van bij u thuis tot de verschillende Belgische luchthavens. De prijzen zitten doorgaans iets lager dan die van de taxibedrijven.

Trein

Het kan evenwel ook een stuk voordeliger: met de trein. Brussels Airport heeft een eigen station, en een Airport Express die vier keer per uur vertrekt vanuit Brussel Noord, Centraal of Zuid. De luchthaven van Charleroi bereikt u met een treinticket naar Charleroi Zuid, en vandaar met een rechtstreekse gratis bus naar de luchthaventerminal. De prijzen variëren, afhankelijk vanwaar u vertrekt. Bijvoorbeeld: een standaardbiljet naar de luchthaven in Zaventem kost vanuit Brussel ongeveer 8,5 euro, vanuit Antwerpen 11 euro, en vanuit Gent 15 euro (enkele reis). Treintickets voor beide bestemmingen kunt u online kopen.

Betalen

En ten slotte: hoe betaalt u uw vervoer naar de luchthaven? Dat kan natuurlijk cash, maar aan te raden is dat niet. U kunt beter nooit te grote hoeveelheden contant geld op zak bewaren. Handiger is om te betalen met een kredietkaart. Dat is snel, goedkoop en veilig. Hebt u nog geen kredietkaart? Vraag ze meteen online aan, en vertrek goed voorbereid op vakantie!

 

Hoe kunnen we u helpen?