Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

KRC Genk: honger naar meer na een grand cru-seizoen

KRC Genk ambitieus voor de toekomst

Wat een team, wat een seizoen. Club Brugge is dan wel landskampioen, maar KRC Genk was dé ploeg van de play-offs. De Limburgers denderden de laatste maanden door het Belgisch voetbal. De bekerwinst tegen Standard was een eerste climax, de indrukwekkende reeks in de play-offs was een tweede hoogtepunt.

16 op 18

KRC Genk begon de nacompetitie met tien punten achterstand op het ongenaakbaar gewaande Club Brugge. Meer dan een strijd voor de tweede plaats leek er niet in te zitten, maar Genk bracht de West-Vlamingen alsnog aan het wankelen. De Limburgers zetten een indrukwekkende reeks neer: vijf overwinningen en één gelijkspel in zes wedstrijden. De Brugse voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Genk kon nog even dromen van de titel, maar de imposante 16 punten op 18 bleken daarvoor nét niet genoeg.

Genk greep dus nét naast de hoofdvogel, al kan dat het enthousiasme niet temperen. KRC is een fiere vicekampioen van België. “Er is geen plaats voor ontgoocheling”, reageert voorzitter Peter Croonen. “Ik ben trots. We zijn geen kampioen, maar ik denk wel dat we de beste ploeg hebben.”

Wat brengt Europa?

En van die ploeg hebben we het laatste nog niet gezien. Genk is een ambitieuze club. De Limburgers willen volgend jaar opnieuw meedoen voor de prijzen én nog eens uitblinken in Europa. Misschien lukt dat wel in de Champions League? Als vicekampioen komt Racing Genk terecht in de kwalificatierondes van het kampioenenbal. Het speelt begin augustus de derde voorronde. Als het die kaap rondt, stoot het door naar de play-offronde, eind augustus. Dat is de laatste horde voor de felbegeerde groepsfase van de Champions League, waar ronkende namen à la Real Madrid en Manchester City wachten.

Als de Limburgers de kwalificatieronde overleven, speelt het voor de vierde keer in de clubgeschiedenis in de CL-groepsfase. Als dat niet lukt, wacht sowieso de groepsfase van de Europa League. KRC Genk is dus nu al zeker van Europees voetbal tot aan de winterstop. En ook in de Europa League wachten mogelijk enkele leuke tegenstanders. Onder meer het Napoli van Dries Mertens en het Leicester City van Youri Tielemans maken daar volgend seizoen hun opwachting.

Vol aan de bak

Welke Europese competitie het precies wordt, zal een ongetwijfeld spannende augustusmaand uitwijzen. Heel Genk leeft er alvast vol vertrouwen naar toe. Genk-trainer John van den Brom vat het mooi samen: “Van deze momenten moet je genieten. Nu kunnen we even bijkomen en daarna weer vol aan de bak. Hoe dan ook oogt de toekomst mooi met deze spelersgroep.”

Hoe kunnen we u helpen?