Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

“Pascal Paepen deed me van gedacht veranderen.”

“Pascal Paepen deed me van gedacht veranderen.”

Beobank organiseert regelmatig in het hele land beleggingsconferenties. De 11 fondsbeheerders en de verzekeringsmaatschappij ACM Belgium Life waarmee Beobank samenwerkt, lichten er hun filosofie en producten toe. En er is telkens een gastspreker.

Vorig jaar gaf Pascal Paepen op de  conferenties in Vlaanderen een ongemeen boeiende lezing over de mondiale economische perspectieven. Dit jaar buigt hij zich over de vraag “Hoe loskomen uit de economische stagnatie?”. In het Franstalige gedeelte van het land behandelen de heer Faljaoui (directeur van het magazine Trends en economisch verslaggever bij de RTBF) en de heer Gillet (Professor Financiën aan de Sorbonne en aan de ULB (Solvay) en erkend internationaal expert) hetzelfde thema.

 

Nand Tilsley vertelt over zijn ervaring

Nand Tilsley: “Ik heb jaren in het buitenland gewerkt en gewoond. Sinds mijn terugkeer dacht ik na over de manier waarop ik mijn spaarcenten het best kon beleggen. Toen Tom Vingerhoets van de Beobank vestiging in Lint mij voorstelde om een beleggingsconferentie bij te wonen met als centraal thema “Mondiale economische perspectieven”, heb ik dan ook onmiddellijk toegehapt. Want als je wilt plannen wat je met je geld gaat doen, is het natuurlijk altijd interessant om te weten wat er allemaal in de aanbieding is.”

Professor én zakenbankier

“Persoonlijk keek ik vooral uit naar de uiteenzetting van Pascal Paepen. Deze was zeer overtuigend: helder en duidelijk. Op een verrijkende manier combineert hij de theoretische beslagenheid van een professor (als Docent Bank en Beurs aan de KU Leuven Campus Brussel en de Thomas More Hogeschool, n.v.d.r.) met zijn rijke praktijkervaring als zakenbankier.

Hij bevestigde mij in mijn overtuiging dat spreiden en diversifiëren toch wel de twee kernbegrippen zijn als je een beetje geld te beleggen hebt. Daarbij viel het me wel op dat hij het uitsluitend over financiële beleggingen had en niet over andere beleggingen, zoals vastgoed of grondstoffen.

Hij heeft een aantal uitstekende tips gegeven, die eigenlijk bevestigden wat ik al vermoedde. Zo stelde hij dat de rente in de Verenigde Staten gaat stijgen, net zoals de economie. Ook wees hij erop dat de opkomende markten moeilijke tijden tegemoet gaan, Rusland en Brazilië in het bijzonder. Ook maande hij aan tot voorzichtigheid met langetermijnobligaties.”

Na de conferentie heb ik mijn portefeuille aangepast

“Ik ben er een fervente voorstander van om geen valutarisico’s te nemen. Al mijn beleggingen tot nu toe waren daarom in euro. Maar Pascal Paepen heeft mij er toch van kunnen overtuigen om mijn portefeuille te diversifiëren en een deel ervan te beleggen in US dollars. Om de heel eenvoudige reden dat de Amerikaanse dollar de komende 36 maanden toch wel gaat stijgen. Hij verzekerde ons dat Amerikaanse aandelen weliswaar duur maar ook sterk zijn. Op basis daarvan heb ik daarna mijn persoonlijke portefeuille aangepast. Voor mijn portefeuille betekende dat een diversifiëring naar Amerikaanse aandelen en naar de Amerikaanse dollar. En ook een betere mobilisering van mijn spaarcenten, die op mijn spaarboekje toch niets opbrachten.”

Daarna stelden ook enkele fondsbeheerders zichzelf en hun producten voor. Ik kijk er naar uit om in de toekomst nog eens zo’n beleggingsconferentie bij te wonen.”

Weerspiegeling van onze beleggingsfilosofie

Onze beleggingsconferenties vormen een mooie illustratie van de open architectuurfilosofie van Beobank. Daarbij geven onze adviseurs u als belegger onpartijdig en onafhankelijk advies over de beleggingsproducten van andere financiële instellingen, waaronder 11 internationaal gerenommeerde fondsbeheerders.

Binnen dezelfde aanpak doet Beobank ook een beroep op zorgvuldig geselecteerde fondsen om haar klanten te helpen hun modelportefeuilles samen te stellen die telkens optimaal beantwoorden aan hun doelstellingen en hun risicobereidheid . Elk van deze portefeuilles heeft daartoe een verschillende verdeling tussen verschillende activaklassen, zowel in de verschillende types van obligaties en aandelen alsook in liquiditeiten.

De kantoordirecteur: een second opinion

Kantoordirecteur Tom Vingerhoets van de Beobank vestiging in Lint vergezelde zijn klant naar de Beobank beleggingsconferentie. Ook hij vindt het een verrijkende ervaring. “Voor mij vormen deze uiteenzettingen door algemeen erkende deskundigen, zoals Pascal Paepen, een mooie aanvulling op het beleggingsadvies dat wij aan onze klanten verstrekken. Zo krijgen zij een welkome second opinion. Deze specialisten schetsen het bredere economische kader en bevestigen zo meestal de keuzes die wij aangeraden hebben. Het feit dat de het advies  van deze onafhankelijke specialisten grotendeels samenvalt met dat van ons is niet verwonderlijk, gezien  de aanpak van Beobank. Het logische gevolg van onze open architectuurfilosofie, waarbij wij fondsen van andere instellingen aanbieden, is een onpartijdige begeleiding naar die beleggingen die ons voor die bepaalde klant op dat specifieke moment de beste keuze lijken. Zonder dat daarbij andere overwegingen meespelen.”

De agenda van onze beleggingsconferenties

In 2015 organiseert Beobank opnieuw beleggingsconferenties. Deze gaan door in het hele land. Het is een uitgelezen kans zich verder te verdiepen in de beleggingen die Beobank u voorstelt.

Volgende data en plaatsen liggen vast:

 

Nederlandstalige sessies

 

 

• 21 mei – Fabriekspand Roeselare
• 24 november – Kinepolis Antwerpen

 

 

Franstalige sessies

 

 

• 17 juni – CEME Charleroi
• 15 september – Château du Lac Genval
• 15 oktober – Palais des Congrès Liège


Inschrijven: www.beobank.be/Conferenties (inschrijven mogelijk vanaf 1 maand voor de conferentiedatum)

 

Hoe kunnen we u helpen?