Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

U wilt investeren? Vraag ons deskundig advies

Marc Danneels, Head of Investment Products & Advisory bij Beobank

U weet dat elke financiële instelling verplicht is een beleggersprofiel van haar klanten op te stellen en te controleren of de aangeboden producten en diensten daarmee overeenstemmen. Beobank gaat verder.

 

"We hanteren het principe van de open architectuur", stelt Marc Danneels, Head of Investment Products & Advisory. "Onpartijdigheid vormt de kern van ons beleggingsadvies, door fondsen te selecteren die uitgegeven worden door verschillende andere financiële instellingen. Daarnaast leggen we zeer sterk het accent op een evenwichtige portefeuilleverdeling die in lijn ligt met het beleggersprofiel en de beleggingsdoelstellingen van de klant."

 

Premium Funds Selection
Beobank betrekt de fondsen bij een aantal van de meest gerenommeerde fondsenbeheerders ter wereld. Marc Danneels: "Al onze klanten genieten daarvan. Dat is bij vele concurrenten niet het geval. Maar kiezen uit meer dan 500 fondsen is geen sinecure. Daarom selecteren we voor elke activaklasse en subactivaklasse de meest belovende fondsen. Op die manier houden we een lijst van een 50-tal hoogwaardige fondsen over: de Premium Funds Selection. Die lijst is allesbehalve statisch. Per kwartaal evalueren we elk aspect van elk fonds: de prestaties op korte en op lange termijn, de risico-rendementsverhouding, de volatiliteit, de beheersstructuur, enzovoort. Daarna maken we ook de vergelijking met andere fondsen van dezelfde beleggingscategorie. We aarzelen dan ook niet om een fonds van de lijst te halen, als het de verwachtingen niet inlost."

 

Nieuw: zeven beleggersprofielen, zeven modelportefeuilles
"In ons beleggingsadvies is het van cruciaal belang dat we een beleggingsvoorstel kunnen opmaken op maat van elke individuele klant. Bij elk beleggersprofiel hoort immers een bijpassende modelportefeuille: een nauwkeurige verdeling tussen verschillende activaklassen, zowel in de verschillende types van obligaties en aandelen alsook in liquiditeiten." Die precieze activaspreiding moet op de beoogde beleggingshorizon een optimale verhouding bieden tussen verwacht rendement en verwacht risico, en dus heeft Beobank een specifieke modelportefeuille samengesteld voor elk van de 7 verschillende beleggersprofielen. "Modelportefeuille 1 past bij de meest defensieve klanten die geen risico wensen te nemen. De onlangs toegevoegde modelportefeuille 7 is het andere uiterste: die is bedoeld voor puur speculatieve beleggers."

 

Beleggingsportefeuille op maat
Vertrekkend van uw beleggersprofiel en de daarmee overeenstemmende modelportefeuille zal uw beleggingsadviseur, samen met u, de voor u meest geschikte beleggingsproducten uitkiezen. "Op basis van een modelportefeuille kunnen onze klanten zo een evenwichtig gespreide beleggingsportefeuille opbouwen met hoogwaardige fondsen van onze partners", geeft Marc Danneels aan.

 

 

Wij herinneren er u aan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito’s en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.
Meer weten? Of advies nodig?

Contacteer uw Beobank-agentschap

 

 

Hoe kunnen we u helpen?