Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Vijf tips om meer uit de solden te halen

Vijf tips om meer uit de solden te halen

Officieel lopen de wintersolden in België van 3 januari tot het einde van de maand. Maar omdat de 3e dit jaar een zondag is, mogen de handelaars al vanaf zaterdag 2 januari uitpakken met kortingen. Daar staat tegenover, dat ze in de maand die eraan voorafgaat - de sperperiode of presoldenperiode - geen enkele korting mogen aanbieden. Het moment is dus aangebroken om u eens helemaal in de soldensfeer onder te dompelen.

1. Anticipeer

Vóór u op koopjesjacht vertrekt, maakt u een lijstje op van alles wat u nodig hebt: kleding, schoenen, huishoudtoestellen, meubels, … Ga een paar dagen vóór de solden beginnen even rondkijken in uw favoriete boetieks en winkels en pas hier en daar al eens iets. Handig om op de bewuste dag geen tijd te verliezen en meteen op uw doel af te gaan. Of stel een wenslijstje op en werk dat systematisch af, om niets over het hoofd te zien.

2. Bepaal uw budget

Op basis van de spullen die u echt nodig hebt, maakt u een budget op, een bedrag dat u zeker niet overschrijdt. Op die manier winkelt u doelbewuster en weet u of u tijdens het shoppen mag toegeven aan een plotse ingeving of een onweerstaanbaar hebbeding. Vergeet echter zeker je Extra World Mastercard niet mee te nemen*. Deze biedt kortingen op je aankopen.

3. Wacht niet tot de solden beginnen

De solden zijn strikt gereglementeerd: alleen tijdens deze periode van het jaar mag een handelaar met verlies verkopen. De maand voordien mag hij geen enkele korting vermelden, maar veel winkels organiseren vooraf een soort “privéverkoop”, alleen voor hun beste klanten, die een uitnodiging krijgen. Het staat u natuurlijk vrij om zelf uw adres achter te laten in uw favoriete boetieks. Misschien wil de winkelier voor u zelfs een paar kledingstukken achterhouden tot het officiële begin van de solden …

4. Ga niet overhaast te werk

Bij het begin van de solden krijgt u meestal een korting tussen 30 en 50% op de normale prijs, maar vanaf de 2e of 3e week lopen de kortingen op tot 70%. Als u niet gehaast bent en zeker bent dat er nog genoeg voorraad is, dan wacht u rustig af om uw slag te slaan. Trouwens, is de vermelde korting echt wel zo aanlokkelijk? Het enige wat telt, is of de prijs die u voor iets betaalt interessant is.

5. Vermijd onprettige verrassingen

De gouden regel luidt: koop nooit zonder te passen. Dus ook niet als er veel volk is en u lang moet aanschuiven. Vermijd schoenen met veters en blouses met knoopjes, kies gemakkelijke kleren die u snel aan en uit kunt trekken in de pashokjes, om geen tijd te verliezen. Want kleren die u in de solden koopt, kunt u meestal niet teruggeven of omruilen. Elke aankoop moet dus een schot in de roos zijn.

*Kredietopening, onder voorbehoud van aanvaarding van je dossier en mits wederzijds akkoord. 

Hoe kunnen we u helpen?