Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Het geheim van een optimistische economie

Investeren en het beste van uzelf geven

Wie niet waagt, wie niet wint

Een idee omzetten in succes. Slagen en een onderneming laten bloeien. Dat is een positieve visie op de economie waaraan iedereen kan deelnemen. Het is een kwestie van ingesteldheid. 

Wat als Steve Jobs geen risico’s had genomen?

Zowel in het dagelijkse leven als in het bedrijfsleven moet men durven. Men moet durven slagen en doelstellingen behalen die eerst onbereikbaar leken. Steve Jobs nam in 1985 risico’s toen hij het nieuwe bedrijf NeXT Computers oprichtte, nadat hij aan de kant was geschoven door Apple, dat hij zelf op de kaart had gezet. NeXT Computers zou in 1997 fuseren met Apple, waardoor de man met de rolkraag zijn comeback maakte. Apple dat ooit aan de rand van het faillissement stond, is terug in handen van Steve Jobs geraakt. De sterke man achter het merk met de appel neemt vervolgens de drastische beslissing om sommige programma’s te beëindigen en zich te focussen op andere producten. Hierop volgen de iMac, de iPods, iTunes en vervolgens de iPhone en iPad. Die creëren een markt voor zichzelf en katapulteren Apple naar de absolute beurstop.

De planeet Mars veroveren? Dat is mogelijk!

Elon Musk weet perfect wat risico’s nemen, inhoudt. Begin jaren 2000 investeren in elektrische wagens of een project opstarten om de maan en de planeet Mars te verkennen: het is niet iedereen gegeven. Musk heeft als bedrijfsleider en zakenman geïnvesteerd, gecreëerd en zich niet laten afschrikken door kritiek en geruchten, om uiteindelijk met succes een gamma elektrische wagens aan te bieden.

De successen van een paar grote ondernemers hebben geleid tot technologische vooruitgang, die wereldwijd voordelig is voor een groot aantal mensen. Voor een positieve economie, een herlancering van de groei, jobcreatie en zelfs milieuvooruitgang. Om dat allemaal mogelijk te maken, moesten er risico’s genomen worden.

Wie niet waagt...

‘Wie niet waagt, wie niet wint’, zo luidt het spreekwoord. Om de wereld te doen vooruitgaan, is het belangrijk dat nieuwe economische activiteiten gestimuleerd worden via investeringen in bedrijfsprojecten. Dat kan in start-ups, beleggingsfondsen, gevestigde bedrijven of via netwerken die betrouwbaar zijn en een toenemend succes kennen; zoals crowdfunding of microkrediet. Iedereen kan hieraan deelnemen, ongeacht zijn of haar middelen. Mensen die risico’s nemen om te ondernemen en te investeren, dat zijn mensen als Steve, Elon ... en u.

 

Hoe kunnen we u helpen?