Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Hoe betaal je minder voor je vliegtuigtickets

Reserveren op dinsdagochtend om 4 uur?

Je droomt al een tijdje van die citytrip naar Rome of avontuurlijke tocht door Peru … Maar de prijs van de vliegtuigtickets blijft maar schommelen – en schiet vooral de hoogte in. Wat is het beste moment om je tickets te reserveren?

Hoe herken je een interessante prijs?

Achteraf vaststellen dat je toch nog te veel hebt betaald, is altijd jammer, maar hoe kom je aan de ideale prijs voor een bepaalde reis? Is bijvoorbeeld 450 euro voor Brussel-New York echt het goedkoopste? De website algofly.fr helpt je op weg, met statistieken van de prijzen per maand. Je zult merken dat een Brussel-NY voor 450 euro niet echt uitzonderlijk is. Hou je niet per se aan België vast als vertrekland? Kijk dan ook naar de prijzen in Amsterdam of Parijs. Twee uurtjes met de trein reizen om 150 euro te besparen is zeker de moeite waard.

Wees flexibel

Kun je alleen maar vertrekken tussen 15 en 31 juli? Dat maakt de zoektocht naar goedkope tickets meteen veel ingewikkelder. Om de prijs te drukken, moet je je vertrek laten afhangen van het aanbod. Bovendien is het voordeliger om midden in de week te vertrekken dan van zaterdag tot zaterdag te reizen en je vermijdt ook beter de schoolvakanties.

Reserveer je ticket zo vroeg mogelijk

Nu komt de hamvraag: wanneer reserveren? Dat hangt van meerdere factoren af. Als je in de zomer een welbepaalde bestemming wilt opzoeken, reserveer je zo’n zes maanden op voorhand. Je tickets zijn dan gemiddeld 5 tot 6% goedkoper. Wees er sneller bij dan de mensen die terugkeren uit skivakantie en meteen denken aan wat ze tijdens de paasvakantie gaan doen. Wil je een citytrip maken? Uit studies blijkt dat het ideale moment 50 tot 70 dagen vóór je vertrek is. Maar ook dan speelt je bestemming een grote rol.  Bratislava in november zal minder duur zijn dan Rome in mei.

Welke dag reserveren? En om hoe laat?

Een netelige kwestie. Sommige artikels houden bij hoog en bij laag vol dat dinsdagochtend om vier uur het beste moment is (veel moed!), andere dat een zondag om 15 uur nog beter is. Maar alles hangt af van je bestemming. Is die populair? Gaat het om een intercontinentale vlucht? Zelfs als je om vier uur ’s ochtends reserveert, zijn de prijsverschillen minimaal. Uit ervaring weten wij dat het vooral belangrijk is om de prijzen dagelijks in het oog te houden, op verschillende tijdstippen van de dag. Reserveer onmiddellijk als er zich een buitenkans aandient. Aarzelen en uitstellen levert niets op.

Betaal liever met je kredietkaart

“Reserveer niet met je Visa, want dat is duurder”. Dit onterechte verwijt aan online betalingen met een kredietkaart hoor je nog regelmatig. Toch bieden kredietkaarten veel voordelen en kortingen. Alles hangt af van de kredietkaart in kwestie, maar vaak krijg je er een reis- en bagageverzekering en internationale bijstand zomaar bij. Dat drukt je uitgaven aanzienlijk.

Nog een paar tips

Jaagt IP Tracking je schrik aan? Veel surfers beginnen al te bibberen bij de gedachte aan deze “techniek”, die de prijzen de hoogte zou injagen wanneer je een bepaalde website opnieuw bezoekt. Je gelooft erin of niet, maar tracking is in elk geval te omzeilen door in Google Chrome een privévenster te gebruiken om te surfen (CTRL+shift+N) of door je ticket via een ander wifinet of met een ander toestel te bestellen. Hou ook de speciale aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen en touroperators in het oog en abonneer je op hun nieuwsbrieven. Soms worden kortingen alleen via e-mail gegeven, dus mis die niet!

Veel plezier bij het zoeken en vooral … goede reis!

Hoe kunnen we u helpen?