Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Beleggen voor elk budget

Op zoek naar de juiste strategie voor beleggen op maat

Beleggen is enkel weggelegd voor mensen met veel geld? Niks is minder waar, ook met een beperkt budget is beleggen financieel bijzonder interessant, zeker vandaag.

Dat zoveel mensen tegenwoordig overwegen om te beleggen, heeft een eenvoudige reden: de rente op een spaar- of termijnrekening brengt bijna niks meer op. Meer zelfs, door de inflatie (die hoger is dan de rente) verliest u aan koopkracht als u geld op een gewone rekening parkeert.

Uiteraard moet u weten dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Beurzen stijgen niet alleen, soms dalen ze ook. Toch is er een ijzeren beurswet waar u niet aan mag voorbijgaan: op langere termijn én met een goed gespreide portefeuille zal het rendement op de beurs quasi altijd hoger liggen dan bij een spaarrekening.

Het begint bij uw beleggingsprofiel

Bij beleggen begint alles bij het opstellen van uw “beleggingsprofiel”. Zo’n profiel helpt Beobank om, samen met u, de beste keuzes te maken uit ons ruim aanbod aan beleggingsoplossingen. We bieden zowel beleggingsfondsen, beleggingsverzekeringen als gestructureerde producten aan. De keuze voor een bepaalde belegging hangt immers af van heel wat factoren: uw leeftijd, uw persoonlijke situatie, uw risico-appetijt, uw beleggingshorizon (op welke termijn wilt u beleggen?) en zo verder. Het is uiteraard de bedoeling dat de gekozen belegging zo goed mogelijk bij uw profiel aansluit.

Wat onze beleggingsfondsen betreft, beperken we ons niet tot eigen fondsen zoals de meeste banken maar gaan we op zoek naar de meest belovende fondsen op de markt. We werken daarvoor samen met een tiental internationaal befaamde fondsenhuizen, zoals Robeco, Schroder, JP Morgan en Carmignac. We bieden niet zomaar al hun fondsen aan, maar voeren zelf een rigoureuze en strenge selectie door in hun uitgebreid en gediversifieerd aanbod. Zo blijven enkel de meest kwalitatieve fondsen voor onze klanten over.

Beleggingskorven

De volgende stap hangt af van hoeveel u te beleggen hebt. Vanaf een bepaald bedrag zullen we u een persoonlijk spreidingsvoorstel doen aan de hand van een modelportefeuille, met individuele fondsen die voor u het meest geschikt zijn. Uiteraard staat het u vrij om daar zelf nog van af te wijken.

Wenst u een beperkt bedrag te beleggen of bent u op zoek naar een eenvoudige oplossing, zonder zelf een eigen portefeuille op te bouwen,  raden we u onze dakfondsen aan. Dat zijn vier kant-en-klaar samengestelde “beleggingskorven”, gericht op 4 beleggersprofielen, waarin we zelf al verschillende fondsen van verschillende huizen hebben samengebracht. Of u nu een beginnende, ervaren of gespecialiseerde belegger bent, er is zeker ook een dakfonds bij voor u.

Actief beheerd

Elk van deze fondsen wordt actief beheerd door specialisten. U hoeft zich dus niet het hoofd te breken over welke posities u moet kopen of verkopen en wanneer u dat best doet. Dat is de verantwoordelijkheid van de fondsenbeheerders. Over de prestaties die uw dakfonds neerzet, wordt u trouwens elk kwartaal op de hoogte gehouden, in een uitgebreid kwartaalverslag. Zo behoudt u  wel degelijk nog altijd een vinger aan de pols.

 

Meer weten over onze beleggingsaanpak?

Lees meer en maak en afspraak

Hoe kunnen we u helpen?