Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Lopen en fietsen ten voordele van het goede doel

Beobank loopt en fietst ten voordele van KOTK en UFB

De hoogdagen voor sportievelingen komen er weer aan, want binnenkort worden de 1000 km voor Kom op tegen Kanker en de 20 km door Brussel weer georganiseerd. Ook Beobank doet mee en zamelt zo geld in voor het goede doel.

Gedurende vier dagen fietsen we voor Kom op tegen Kanker en tijdens de 20 km door Brussel lopen we ten voordele van United Fund for Belgium.

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Van 26 t.e.m. 29 mei, tijdens het hemelvaartweekend, nemen drie Beobank Cycling Teams deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat goede doel steunt kankerpatiënten en naasten, komt op voor patiëntenrechten en financiert onderzoek en projecten.

In totaal rijden we met onze drie teams 24 ritten van telkens 125 km. Negentien Beobankers trappen mee, vijf van hen nemen een dubbele rit van 250 km voor hun rekening. Beobank sponsort natuurlijk ook deze deelname: deze sportieve en solidaire inspanningen leveren per team maar liefst 5500 € op.

Beobank neemt al sinds de tweede editie in 2011 deel aan deze sportieve uitdaging. Oorspronkelijk met één team, intussen met drie teams. En nog altijd met evenveel enthousiasme om samen het verschil te maken.

De 20 km door Brussel

Op 29 mei vindt de 42ste editie van de bekende loopwedstrijd plaats. Deelnemers lopen of wandelen er twintig kilometer langs de mooiste monumenten van onze hoofdstad. Ook bij Beobank zijn er verschillende sportievelingen die het parcours trotseren. En naar gewoonte lopen we opnieuw samen met United Fund for Belgium voor een inclusieve samenleving en tegen sociale uitsluiting.

United Fund for Belgium is een vzw die zich inzet voor de meest kansarme mensen in België, opdat ook zij hun plaats in de maatschappij vinden. Haar doel? De sociale integratie in ons land verbeteren, door te investeren in materiële projecten die een directe impact hebben op de begunstigden. Met de 20 km door Brussel hoopt de organisatie zo’n 25.000 € in te zamelen voor mensen in nood, onder andere dankzij Beobank.

Daarnaast zijn er ook enkele Beobankers voor wie de uitdaging nog een tikkeltje groter mag zijn en die samen met ‘Tous à Bord’ deelnemen. ‘Tous à Bord’ brengt valide en mindervalide mensen samen om aan sportieve projecten deel te nemen, zoals de 20 km door Brussel. Concreet duwt elk groepje lopers een mindervalide persoon in een rolstoel voort, zodat ook zij de loopwedstrijd kunnen beleven. Zo maken onze Beobankers het verschil voor hen, geruggesteund door onze bijdrage aan ‘Tous à Bord’.

We wensen alle lopers, fietsers én wandelaars alvast veel succes, doorzettingsvermogen en plezier toe bij deze mooie sportieve uitdagingen!

Hoe kunnen we u helpen?