Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

De nieuwe MiFID-II richtlijn

Nog meer bescherming voor de belegger

Klanten zullen genieten van extra transparantie onder MiFID II

De evolutie van de financiële instrumenten, markten en diensten heeft de wetgever ertoe aangezet om bepaalde regels te versterken. Deze evolutie heeft vooral betrekking op de drie prioriteiten van de MiFID-richtlijn (Markets in Financial Instruments Directive): transparantie, klantbescherming en marktefficiëntie.
 

Wat is de impact van MiFID II op beleggers?

Beleggingsadviesovereenkomst

Tijdens uw volgende bezoek aan uw agentschap zal u gevraagd worden om een beleggingsadviesovereenkomst te ondertekenen waarin het adviesmodel van de bank wordt beschreven, alsook het gamma van producten dat kan worden aanbevolen en de diensten die Beobank levert.
 

Als onderdeel van de nieuwe regelgevingsvereisten hebben we ook aanvullende informatie nodig om uw beleggersprofiel te verfijnen.

Transparantie van de kosten en vergoedingen

De MiFID II-richtlijn voorziet in een grotere transparantie van de kosten die gelinkt zijn aan de dienstverlening voor beleggingen. Bij elke adviessessie geven we u een gedetailleerd rapport met de kosten en vergoedingen voor elke voorgestelde transactie en hun effect op het rendement van uw belegging. U ontvangt ook een jaarlijks gedetailleerd overzicht van de kosten en vergoedingen die gelinkt zijn aan de financiële instrumenten die u bij Beobank hebt.

Een gepersonaliseerd beleggingsadvies rapport

MiFID II voorziet dat er in een adviesgesprek een gepersonaliseerd document wordt gegeven waarin de redenen worden uitgelegd waarom het advies geschikt wordt geacht voor de situatie van de klant. Dit rapport, dat u al tijdens elke sessie krijgt, bevat al veel van deze informatie. Het zal verder worden verrijkt door de opsplitsing van uw beleggingsproducten naar risicoklasse.

Beobank zal ook het open architectuurprincipe blijven toepassen door producten van andere financiële instellingen aan te bieden en door advies op het gebied van activatoewijzing te verstrekken op basis van modelportefeuilles.

Sedert 2018 evalueren we ook jaarlijks de geschiktheid van de financiële instrumenten waarin u hebt belegd in uw situatie. U ontvangt een jaarlijks overzicht en wordt gevraagd om uw profiel en de samenstelling van uw portefeuille te evalueren met uw adviseur.

Als u vragen hebt over de MiFID II-richtlijn, neem contact met uw Beobank adviseur of raadpleeg de MiFID II brochure.

Hoe kunnen we u helpen?