Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Online kopen zonder zorgen!

Koop je regelmatig online? Bescherm jezelf heel eenvoudig tegen oplichting, fraude en leveringsproblemen.

De lockdown deed de e-commerce explosief groeien. Ook nu de winkels weer open zijn, blijven consumenten online kopen. Hoe koop je zelf online met minimale risico’s?

Miljoenen Belgen zaten sinds midden maart noodgedwongen thuis en zagen zich verplicht om hun gedrag op allerlei punten aan te passen. Telewerken werd sterk aanbevolen , de winkels waren gesloten … en de online verkoop boomde. In het schaarse verkeer vielen de bestelwagens van koeriers en postdiensten nog meer op dan anders. Maar naarmate de online omzet toeneemt, stijgt ook het aantal gevallen van oplichting en fraude. Toch kan iedereen veel onheil vermijden met enkele elementaire voorzorgen.  En als je helemaal zonder zorgen online wilt shoppen, dan is er nog een andere manier om je te beschermen.

Je kredietkaart als beschermengel

Vaak hoor je dat alle kredietkaarten elkaar waard zijn. Maar klopt dat ook? Niet echt … Met sommige kaarten koop je op krediet en betaal je gemakkelijker online. Punt. Maar er zijn ook andere kaarten, zoals de Beobank Extra World Mastercard*, die je automatisch niet minder dan vier exclusieve verzekeringen  biedt.

Een veiligheidslabel om zonder zorgen te kopen

Al je aankopen met een kredietkaart verlopen bij Beobank optimaal beveiligd dankzij de labels Verified by Visa en Mastercard SecureCode. Check dus zeker altijd of een handelaar de logo’s Verified by Visa en Mastercard SecureCode op zijn website heeft geplaatst. Je zult al snel merken dat het er veel zijn! Je voelt je meteen een stuk geruster wanneer je de knop “Bestelling verzenden” aanklikt. Ben je met deze kaarten absoluut zeker dat er je nooit iets zal overkomen? Dat ook weer niet, maar wij staan klaar om jouw probleem zo snel mogelijk op te lossen en je zo goed mogelijk te helpen.

Deel nooit iets online

Natuurlijk moet je zelf ook een beetje meewerken door heel voorzichtig met je persoonlijke gegevens om te springen. Kort gezegd: deel ze nooit! Een bank of kredietinstelling zullen je nooit naar je persoonsgegevens, wachtwoord, pincode, … vragen. Niet aan de telefoon, niet via e-mail, niet op een website. Als je zelf slordig omspringt met je kredietkaart en je wachtwoord, dan is het niet zo evident om een frauduleuze transactie terugbetaald te krijgen. Eigenlijk is het eenvoudig: je dient je te gedragen als een “goede huisvader”.

Ondervind je problemen met een betaling en komt het niet tot een akkoord met de handelaar of organisatie? Bel dan het Beobank Service Center op 02 626 50 50. Vul het formulier Verzoek om onderzoek kredietkaartverrichting in en na een onderzoek betalen wij je het bedrag terug als je betwisting gegrond is.

Meer weten over de beveiliging van je kredietkaarten?

* Kredietopening onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier en wederzijds akkoord.
 

 Let op, geld lenen kost ook geld

Hoe kunnen we u helpen?