Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Er veilig tussenuit met de mobilhome

In alle vrijheid op vakantie met uw eigen salon? Dat kan met een mobilhome!

Steeds meer Belgen schaffen zich een camper aan. Vrijheid, comfort én veiligheid: allemaal argumenten die deze rondtrekkende vakantiegangers weten te overtuigen.

Mobilhome, motorhome of camper: het maakt niet uit welke term u gebruikt. Het succes van vrijetijdsvoertuigen waarmee u in alle vrijheid kunt rondreizen, neemt in ons land jaar na jaar toe. Volgens de cijfers van de DIV spreekt de BCCMA (Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association) van een voortdurende jaarlijkse toename met 10% van de inschrijvingen, en dat al vijftien jaar lang. En ook in 2020, het jaar van het coronavirus, is dat enthousiasme niet afgenomen. Integendeel zelfs. Volgens Touring was er tussen april en juni 2020 zelfs een vertienvoudiging van de inschrijvingen.

Veiliger op vakantie

De verklaring voor die sterke stijging van de inschrijvingen is heel eenvoudig. Net na de eerste lockdown bleek uit een studie van Campaway dat 66% van de Belgen de mobilhome beschouwde als de veiligste manier om in de zomer van 2020 op vakantie te gaan. Die indruk werd bovendien bevestigd door Marc Van Ranst, de viroloog die we de laatste maanden dagelijks in de media zien: "Als viroloog kan ik niets hebben tegen deze manier van reizen. Of u nu thuis in uw bubbel zit, of in uw caravan, dat biedt eigenlijk dezelfde veiligheid."

En dat is nu precies een van de grootste troeven van de mobilhome: u reist in een soort rijdend huis. U hebt dus hetzelfde comfort als thuis, maar u trekt rond.

Veiligheid en comfort zijn echter niet de enige voordelen. De grootste sterkte van dergelijke vrijetijdsvoertuigen is ongetwijfeld de vrijheid die ze bieden. U hoeft niets te boeken, u kunt op het moment zelf kiezen naar waar u vertrekt, u hoeft niet op een bepaald uur te eten of u kunt drukbezochte toeristische trekpleisters vermijden. Er zijn zelfs reizigers die met hun mobilhome de wereld rond reizen...

Een investering

Aan vrijheid, comfort en veiligheid hangt uiteraard ook een prijskaartje. Voor een mooi, modern en goed uitgerust model betaalt u tussen 40.000 en 60.000 euro. Maar net als in de auto- of botenindustrie zijn ook hier de mogelijkheden eindeloos. Er bestaan zelfs zeer luxueuze campers die in hun bagageruimte plaats hebben voor een motor of auto!

Het komt er dus op neer dat de aankoop van een nieuwe of tweedehandsmobilhome een goede financiële voorbereiding vergt. Gezien de hoge bedragen bestaan er voor mobilhomes – net als voor klassieke auto's – verschillende financieringsformules, waarbij u kunt variëren in de looptijd en de basisinbreng en dus ook in de maandelijkse afbetalingen. Bij de berekening van de financiering wordt natuurlijk rekening gehouden met het feit dat u voortaan niet meer op dezelfde manier op vakantie zult gaan. Het budget dat u normaal gezien spendeert aan uw jaarlijkse vakantie (hotel, huur van een appartement of vakantiehuis ...) moet worden geïntegreerd in de denkoefening.

 


Let op, geld lenen kost ook geld.

Geef uw mobiliteit nieuwe vaart

Ontdek onze oplossingen

Hoe kunnen we u helpen?