Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Profiteer van de periode van het Autosalon om een nieuwe auto te kopen

Je auto kopen tijdens het Autosalon

Plannen om een nieuwe auto te kopen? Met een verbrandingsmotor, volledig elektrisch of hybride ? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om die tijdens het Autosalon te bestellen.

Het volgende Autosalon vindt plaats van 10 tot 19 januari 2020 in Brussels Expo. Deze niet te missen beurs voor alle auto- en motorfans lokt elke keer ook veel kooplustigen. Hoewel je niet echt naar de Brussels Motor Show hoeft te gaan om een model te kiezen en te profiteren van voordelige voorwaarden, biedt zo’n uitstap beslist enkele voordelen.

Overvloed aan modellen binnen handbereik


Het voordeel van het Autosalon is natuurlijk het grote aantal heel uiteenlopende modellen. De 160 exposanten tonen er op een oppervlakte van 100 000 m² hun bekende en vertrouwde producten, maar ook exclusieve nieuwigheden. Als je naar de Heizel gaat, is je keuze werkelijk enorm. Je loopt er snel van stand tot stand, keurt de modellen, vergelijkt ze, gaat even aan het stuur zitten, beoordeelt de ruimte in de koffer, … En dat doe je bij zoveel merken en zoveel modellen als je zelf wilt. Zonder de “druk” van een verkoper bij een dealer. Ben je op zoek naar een stadswagentje, een SUV of een gezinswagen van een Franse, Duitse of Aziatische constructeur? Op nauwelijks een dag beoordeel je er alle modellen die je interesseren. Vrijwel alle merken vermelden de prijzen van hun auto’s op hun website en het is een goed idee om die te noteren vóór je naar het Autosalon gaat. Op de beurs merk je dan achteraf meteen of je er gunstige voorwaarden geniet.

Een van de beste momenten om een auto te kopen


De merken weten al vele jaren dat het Autosalon voor hen een gouden periode is om auto’s te verkopen. De cijfers verschillen van merk tot merk, maar vaak boeken ze in januari 20 tot 40% van hun omzet! De concurrentie op het Autosalon is bikkelhard en dus zijn er koopjes te doen. Als je alle kortingen, uitzonderlijke voorwaarden en de overname van je huidige auto optelt, kom je vaak aan een heel interessante prijs. Tenzij je echt verliefd geworden bent op een bepaald model, mag je niet aarzelen om de verkopers tegen elkaar uit te spelen en de offertes met elkaar te vergelijken.

Kopen op het Autosalon? Niet echt


Enkele automerken laten je op het Autosalon nog een bestelbon ondertekenen, maar de meeste doen dat niet meer. En dat is maar beter ook, om in alle opwinding en drukte van de beurs impulsaankopen te vermijden. Het gaat tenslotte toch om vele duizenden euro’s. Op de stands krijg je van een adviseur eerst een offerte. Die is niet noodzakelijk definitief. Zoals gezegd, is het een goed idee om verkopers een beetje onder druk te zetten met offertes van vergelijkbare modellen. Als een bepaalde offerte je OK lijkt, dan krijg je het adres van een merkgarage in jouw buurt. Daar onderteken je dan uiteindelijk het contract, in alle rust en kalmte. De periode van het Autosalon is ook een heel goed moment om de beste autofinanciering te vinden. De banken bieden in die periode autoleningen met de voordeligste interestvoet aan. Maak daar zeker gebruik van.

Samengevat

  • Waarom zou je je nieuwe auto niet kopen op het Autosalon?
  • Keuze in overvloed: 160 exposanten op 100.000 m²
  • Het beste moment om een nieuw voertuig te kopen
  • Vermijd een overhaaste beslissing en onderteken het contract bij een dealer

     

Hoe kunnen we u helpen?