Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Knus nestje, werkruimte en digitalisering: drie belangrijke trends in 2021

Digitalisering, werken in een thuiskantoor en gezellig cocoonen … onze drie woontrends voor 2021!

Bent u van plan om in 2021 te (ver)bouwen? Welke trends mag u dit jaar zeker niet missen? Wij pikken er drie belangrijke uit en stellen ze u voor.

De bouwbeurs Batibouw is intussen van start gegaan, maar rondlopen tussen de beursstands is er niet bij: alles verloopt online. Koestert u bouw- of verbouwplannen voor 2021?  Dan is een beursbezoek een must. Mis ook de actuele trends niet!

Thuis lekker cocoonen

De coronacrisis heeft in 2020 diepe sporen nagelaten. Voor veel Belgen was hun huis of appartement een veilige haven in tijden van lockdown en avondklok. In 2021 willen ze zich daarom thuis voelen in een knusse, behaaglijke omgeving. Het interieur moet comfortabel en uitnodigend zijn voor alle gezinsleden, ongeacht wat ze op een bepaald ogenblik doen: telewerken, studeren en vooral ook rusten, elkaar ontmoeten en gezellige familiemomenten beleven. Dat levert in de praktijk warme, zachte en natuurlijke tinten op of juist heel heldere kleuren. Materialen zoals wol, fluweel, lichte eik of beuk doen het goed.

Een functioneel, comfortabel en … flexibel thuiskantoor

Er is nog een rechtstreeks gevolg van de gezondheidscrisis: wie telewerkt, heeft thuis een werkruimte nodigOok dat is dit jaar dus een belangrijke trend. Een praktisch, comfortabel en leuk thuiskantoortje is echt geen overbodige luxe als je ettelijke dagen per week telewerkt. Deze werkruimte maken we zo aangenaam mogelijk en ze moet ook aanpasbaar zijn. Niet iedereen woont in een kast van een villa of een appartement met drie ruime slaapkamers. Schuifwanden of schuifdeuren, lichte en makkelijk verplaatsbare meubels genieten de voorkeur om een werkruimte in een handomdraai om te toveren in een heerlijke relaxhoek.

Online bedenken, bezoeken en kopen 

Ook in 2021 wordt ons leven weer wat digitaler en virtueler. Op een platform als Biddit kunt u nu al een bod doen op een openbare vastgoedverkoop zonder uw woning te verlaten. Een woning bezichtigen en onderhandelen met vastgoedmakelaars en aannemers verloopt steeds meer via een scherm. De rol van virtual reality bij bouw- en verbouwingswerken zal nog belangrijker worden. Deze technologie laat ons rondwandelen in ons toekomstige huis of appartement, materialen beoordelen en de inrichting bepalen nog vóór de eerste steen gelegd is!

Bouw- of renovatieplannen?

Ontdek onze woonoplossingen

Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?