Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

10 ideetjes voor een originele weekendbreak

Dicht bij de natuur in een boomhut

Dringend toe aan een verzetje? Dan is een weekend weg exact wat je zoekt. Ver hoef je het niet noodzakelijk te zoeken, want ook zonder luchthavenstress zijn er originele ideetjes voor een weekendbreak bij de vleet. 10 verrassende tips voor weekendtrips, met of zonder de kids!

Hoge toppen scheren in een boomhut

Ecotoerisme is een van dé trends van 2017, en hoeveel dichter kun je bij de natuur komen dan in een stevige boomhut? Dicht bij huis kan dat bijvoorbeeld in de Lilse Bergen, net over de grens zijn de boomhutten van Le Chêne Perché (met hangbrug!) in de Franse Ardennen dan weer een uitstekende tip voor een weekendje hoog en droog tussen het groen.

http://www.lilsebergen.be/nl/info/155/Boomhut.html  
http://www.lecheneperche.com/

Waan je een jonkvrouw of kasteelheer

Aangetrokken door de romantiek van het kasteelleven, maar niet meteen in het bezit van de middelen om fulltime als jonkvrouw of kasteelheer door het leven te gaan? Kies dan voor een weekend in Hotel Le Château Fort in het Franse Sedan, de grootste middeleeuwse burcht van Europa.

http://www.chateau-fort-sedan.fr/nl/hotel

Verken een stad met een local

Kies je voor een citytrip maar wil je de platgetreden paden links laten liggen? Dan biedt Withlocals.com een handig alternatief. Lokale inwoners van een stad bieden via dit platform de meest uiteenlopende activiteiten aan voor bezoekers: van een food tour door Amsterdam tot Montmartre verkennen met een Parijse artiest, het kan allemaal.

https://www.withlocals.com/experiences/

Overnachten op een kampeervlot

Zeggen fluitende vogels en wiegend riet je meer dan alledaags comfort, dan hoort een weekend op een kampeervlot thuis op je shortlist. In België kun je het onder meer uitproberen op de Maasplassen (Limburg), in Nederland kan het bijvoorbeeld in de Heen (Noord-Brabant) of jachthaven Marnemoende (Utrecht).

https://www.camping-raft.com/  

Kom in contact met jezelf

Op de weg naar verlichting heb je meer nodig dan een goede zaklamp. Een stilteweekend, bijvoorbeeld. Zo kun je binnenkort in het Nederlandse Arnhem herbronnen in abdij Koningsoord bij de zusters Trapistinnen. Stilte en bezinning worden er gekoppeld aan wandelingen, meditatie en lichaamsoefening, zoals yoga en shiatsu.

http://www.wandelnaarjezelf.nl/  

Kapitein voor een weekend

Niet meteen boodschap aan onthechting of leuzes als back to basics? Treed dan voor een weekend toe tot de jetset en charter een jacht of zeilboot via een verhuurplatform als Happy Charter, waar eigenaars hun vaartuigen te huur aanbieden. Zolang je budget maar mee wil, is er verrassend veel mogelijk.

https://www.happycharter.com/nl/boot/sunseeker-68-sportyacht-171922

Doe de dubbeldekker

Dubbeldekkerbussen beperken zich niet langer tot de Londense binnenstad of een lokale trouwstoet. In de Ardennen worden ze op Camping de la Semois ook gebruikt als vakantieverblijf. Binnenin hebben de stoeltjes wel plaatsgemaakt voor een keuken, eethoek, toilet, douche en comfortabele bedden, dus het komt je aan niets tekort.   

http://www.glampingcamping.eu/glamping-belgie/

Flower power met een vintage camper

Camperbusjes zijn niet zomaar een hobby, ze zijn een levensstijl. Heb je zelf geen tijd, plaats of budget voor zo’n huisje op wielen maar wil je er wel een weekend lang van proeven, dan kun je er natuurlijk wel een huren. Extra speciaal wordt het wanneer de camper in kwestie ook nog een klassieker is, zoals een gerestaureerde VW T2 Westfalia. Tijd voor vrijheid!

https://www.goboony.be/campers/nederland/utrecht/amersfoort/2454-volkswagen-camper-huren   

Laat je eens echt verrassen

Ten prooi gevallen aan keuzestress? Laat de beslissing dan aan iemand anders over en boek een verrassingsweekend: het enige wat je weet is dat je vrijdagavond vertrekt en zondagavond weer terugkomt, maar alles er tussenin blijft tot het allerlaatste moment een verrassing. Organisaties zoals Triplr of srprs.me regelen het graag voor je. Spannend!

Hoe kunnen we u helpen?